۱۳۹۰ اسفند ۱۸, پنجشنبه

خبرگزاری روس به نقل از اسوشیتدپرس:ایران درسایت پارچین چاشنی نوترونی را آزمایش کرده است


«ریا نووستی»
ایران احتمالا در حال انجام کارهایی برای برای از بین بردن آثار آزمایشات چاشنی نوترونی در سایت هسته ای "پارچین" است. این مطلب را خبرگزاری "آسوشیتدپرس" با استناد به کارشناسان مستقلی گزارش داده که عکس های گرفته شده از ماهواره را مطالعه کرده اند.

دو کارشناس گفتند کامیون ها و دیگر ماشین ها برای ازبین بردن آثار آزمایشات دستگاهی کار می کنند که برای انجام آزمایش هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد. دیپلمات دیگری این نکته را مورد تایید قرار نداد اما اعلام کرد هرگونه تلاش در راستای انجام آزمایش چاشنی نوترونی فقط در چارچوب برنامه ساخت سلاح هسته ای می تواند انجام شود.

یادآور می شود دفتر مطبوعاتی نمایندگی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز سه شنبه اعلام کرد مقامات ایران داده اند اجازه ورود بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را به سایت نظامی "پارچین" را صادر کنند.

گروه کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روز 20 فوریه برای مذاکرات در خصوص برنامه هسته ای ایران به این کشورسفر کرد اما به ادعای آژانس، به این کارشناسان اجازه ندادند از مجتمع نظامی پارچین بازدید کنند. "علی اصغر سلطانیه" نماینده دائم جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی دیرتر اظهار داشت هیئت بازرسان آژانس خودش مایل نبود از مجتمع نظامی پارچین بازدید کند. این سفر دومین بازدید کارشناسان از ایران طی یک ماه اخیر بود. هیئت قبلی آژانس بین المللی انرژی اتمی از روز 29 تا 31 ژانویه از ایران بازدید کرده بود.

آمریکا و برخی از دیگر کشورهای غربی معتقدند که ایران تحت پوشش برنامه صلح آمیز هسته ای مشغول ساخت سلاح هسته ای است. مقامات ایرانی نیز با رد این اتهامات بارها اعلام کرده اند که برنامه هسته ای این کشور صرفا جهت رفع نیازهای انرژی است.

تعدادی از کشورها و سازمان های بین المللی قطعنامه های گوناگونی را در رابطه با مساله ایران صادر کرده و خواستار تامین شفافیت کامل برنامه هسته ای ایران و اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز آن هستند. در این قطعنامه ها تحریم هایی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است.

از جمله در رابطه با ایران چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد که در آنها تحریم هایی علیه این کشور اعمال شده است.

گروه "1+5" مرکب از 5 عضو دایمی شورای امنیت و آلمان از سال 2003 میلادی (1382) به همراه آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان آن است که ایران کارهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را که برای رژیم منع گسترش هسته ای خطرساز است، متوقف سازد.

ایران در اواسط ماه فوریه 3 هزار سانتریفیوژ نسل جدید را در سایت نطنز راه اندازی کرد و به این ترتیب شمار آنها را در آنجا به 9 هزار رساند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر