۱۳۹۰ بهمن ۱۷, دوشنبه

سرنوشت دو بلوف نفتی در عمل




در پاسُخ به درخواست جمهوری اسلامی از اعضای اُوپک برای جایگزین نکردن نفت خود با نفت تحریم شده رژیم مُلاها، یک همسایه آبی ایران، امارات مُتحده عربی، به صورت رسمی آمادگی خود را برای افزایش صادرات به اسپانیا اعلام کرد. اسپانیا، این کشور جنوبی آروپا کمی بیش از 10 درصد نفت مصرفی خود را از ایران وارد می کند.
امارات مُتحده عربی به گونه نمایان به رابطه بین پیشنهاد خود و فشار بین المللی بر جمهوری اسلامی اشاره کرده و روشن می کند که در صورت اجرایی شدن تحریم نفت رژیم ایران از سوی اتحادیه اُروپا در تیر ماه، این کشور آماده است تا نفت مورد نیاز اسپانیا را تامین کند.  
بی اعتنایی کشورهای عُضو اُوپک به تقاضاهای مُلتمسانه و تهدیدهای خشن رژیم مُلاها، وزن واقعی تهدیدهایی که آقای خامنه ای تنها دو روز پیشتر از این لاف زده بود در برابر تحریم نفتی در اختیار دارد را آشکار ساخته است.
از هنگامی که در اوایل ماه جاری اتحادیه اُروپا طرح تحریم نفتی جمهوری اسلامی را به تصویب رسانده است، "نظام" برای خُنثی کردن آن به گونه همه جانبه بر محور تهدید به تحریم پیشدستانه و قطع بی درنگ فُروش نفت به اُروپا مُتمرکز شده است.
با این حال چنین نمی نماید که تلاش پُر سر وصدای آقای خامنه ای و دوستان توانسته باشد آنها را مسافت زیادی به هدف خود نزدیک کرده باشد. برعکس، تنگنایی که "نظام" با اعلام این طرح به مثابه کلان نُسخه اش خود را به درون آن راند، آدرس موقعیت حقیقی حاکمان ایران را به طرفهای خارجی آن لو داد. فاصله بسیار کوتاه بین تهدیدهای فانتزی حُکومت و عقب نشینی شتابان از آن، نه در آُروپا و نه در خلیج فارس نشانه ای از پُر بودن توپی که به این طرف و آن طرف هُل داده می شود، به حساب نمی آید.
از هنگامی که با یک بازتاب گُسترده بین المللی اعلام گردید، روز یکشنبه 9 بهمن ابتدا مجلس و سپس شورای نگهبان "طرح دو فوریتی قطع صادرات نفت ایران به اتحادیه اروپا" را برای ارایه به دولت و اجرا تصویب خواهند کرد تا آنگاه که همه چیز پس گرفته شد و توضیح داده شد، این مساله "هنوز پُختگی لازم را ندارد" و فراتر از آن "مُمکن است از جهاتی با منافع ملی ناسازگار باشد"، فقط یک روز گذشت.
ماله کشیهای بعدی همچون توقُف صادرات نفت به اُروپا فقط برای این کشور و نه آن کشور نیز به همین ترتیب نمی بایست زمان زیادی به انتظار ظهور می ماند.
یکی از دلایل سرگشتگی عذاب آور حاکمان ایران از محروم شدن از فروش نفت را آقای عماد حُسینی، سُخنگوی کُمیسیون انرژی مجلس، برشمرده است. او می گوید: "گزارش رسمی دیوان [مُحاسبات] می گوید که 2/1میلیارد دلار در بودجه، گُم نشده اما هزینه‌کرد آن مُشکل دارد؛ هرچند رییس دیوان محاسبات اعتقاد دیگری دارد و می‌گوید گُم شده. البته در سال 86 بیشتر از این است، حدود دو میلیارد دُلار. در سال 87 حدود پنج‌ میلیارد دُلار و در سال 89 نیز 12‌میلیارد دُلار است."منصور امان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر