خبرگزاری حکومتی ایلنا: اگر کارها را بر مبنای ثواب الهی و تقرب به خدا حساب کنیم، خانهداری از عبادتهای بسیار بزرگ برای زن مسلمان است، و این پست و مقامهای ظاهری زنان از نظر ارزش الهی به خانهداری نمیرسد.
ایلنا: آیتالله صافیگلپایگانی در دیدار جمعی از بانوان شرکتکننده در همایش حجاب و عفاف جمعیت هلال احمر کل کشور با اشاره به آیات و روایاتی پیرامون ویژگیهای زن مسلمان، تغییر فرهنگ اسلامی خانهداری را از خطرناکترین انحرافات در این رابطه بیان کرد و افزود: هیچ عبادتی برای زن از خانهداری، بالاتر و با ارزشتر نیست. به گزارش ایلنا، مشروح بیانات این مرجع تقلید در این دیدار به این شرح است: «بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی سید الاولین و الآخرین و خاتم الانبیاء و المرسلین سیدنا ابی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین المعصومین و لاسیما بقیة الله فی الارضین و اللعن علی اعدائهم اجمعان الی یوم الدین. قال الله تعالی: إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِمَاتِ وَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ الْقَانِتِینَ وَ الْقَانِتَاتِ وَ الصَّادِقِینَ وَ الصَّادِقَاتِ وَ الصَّابِرِینَ وَ الصَّابِرَاتِ وَ الْخَاشِعِینَ وَ الْخَاشِعَاتِ وَ الْمُتَصَدِّقِینَ وَ الْمُتَصَدِّقَاتِ وَ الصَّائِمِینَ وَ الصَّائِمَاتِ وَ الْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحَافِظَاتِ وَ الذَّاکِرِینَ اللهَ کَثِیراً وَ الذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَ أَجْراً عَظِیماً/احزاب؛٣٥.
بنده اولاً از شما تشکر میکنم و امیدوارم که خداوند متعال به همه عزیزانی که میخواهند در مسیر تحقق سنتهای اسلامی و خدمت به بندگان خدا و محرومان قدمی بردارند توفیق عنایت فرماید. آیهای که تلاوت کردم، ده صفت را برای مردان مسلمان و نیز زنان مسلمان بیان میکند، که تمام هویت شایسته و برجسته بشر، همین ده صفت است، و فراتر از آن، افتخار و فضیلتی نیست. اسلام عزیز از زن و مرد میخواهد که همین صفات را داشته باشند که هر چه بیشتر در این صفات پیشرفت کنند، به خداوند متعال نزدیکتر میشوند. پیام این آیه بسیار مهم است. این آیه، حرفهایی را که برخی در اطراف زن و مرد میزنند و میخواهند هویت و استقلال اسلامی زن و مرد را خدشهدار کنند، با صراحت و قاطعیت از بین میبرد.
البته در قرآن مجید در مورد زن و مرد، آیات فراوان دیگری هم هست، مثل آیه شریفه «مَنْ عَمِلَ صَالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَ لَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»/نحل؛آیه٩٧. یا آیاتی که در مورد زن و مرد و رابطه آنها با یکدیگر حرف میزند و میگوید که باید این حدود چگونه رعایت شود تا مرد و زن و در نهایت، جامعه، پاک و سالم بماند: «و إِذَا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعاً فَاسْأَلُوهُنَّ مِنْ وَرَاءِ حِجَابٍ»/احزاب؛٥٣. روایات زیادی هم در این رابطه نقل شده است از جمله اینکه «مَنْ فَاکَهَ امْرَأَةً لَا یَمْلِکُهَا حَبَسَهُ اللهُ بِکُلِّ کَلِمَةٍ کَلَّمَهَا فِی الدُّنْیَا أَلْفَ عَامٍ»/وسائل الشیعة،ح٢٥٤١٨. هرکس با زن نامحرمی یک کلمه حرف نامتعارف و شوخی بزند، خداوند در مقابل هر کلمهای که میگوید، هزار سال حبس اخروی برای او در نظر میگیرد. این است فرهنگ اسلام که به زن کرامت واقعی را بخشیده است.
یکی از نکات مهمی که قرآن کریم و روایات شریفه به صراحت درباره آن برای زن مسلمان سخن میگوید، مسأله حجاب است. حجاب، از امتیازات زن مسلمان و جامعه اسلامی است. الان اوضاع و مفاسدی که در اروپا هست را ملاحظه کنید، طوری است که انسان با حیا و شرف از اینها شرم میکند. واقعاً این جامعههای بیبهره از کلام وحی چه نقصی به انسانیت وارد کردهاند؟ اما قرآن و روایات به جامعه مصونیت میدهد؛ اصلاً اسلام و قرآن بود که به زن ها شرافت و کرامت واقعی عطا کرد. در عصر قبل از اسلام، زنده به گور کردن دختران مایه افتخار بود، حتی خلیفه دوم هم شش دختر خود را در جاهلیت زنده به گور کرده بود.
مرتبه زن قبل از اسلام همان بود که در آیه شریفه میفرماید: «وَ إِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَی ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدّاً وَ هُوَ کَظِیمٌ»/نحل؛٥٨. به هر حال مسأله حجاب و عفاف، مسأله فوق العاده بزرگی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اما متأسفانه وضعیت ما طوری دیگر شده است. مثلاً برخی بانوان که از ایران به حج میروند وضعیت آنها طوری است که آن کشورها به ما اعتراض میکنند که چرا اینگونه است؟ یا در بعضی از جاها در کشور خودمان انسان ملاحظه میکند که زنها حجاب درستی ندارند، و بدتر اینکه در بعضی مجالس حاضر میشوند و به اینها جایزه هم میدهند، و آنها مورد تشویق قرار میگیرند؟ این خلاف اسلام و آیات و روایات شریفه اهل بیت علیهم السلام و سیره آن بزرگواران است. زن مسلمان باید در همه جهات مسلمان باشد و از زندگی اهل بیت علیهم السلام خصوصاً حضرت زهرا سلام الله علیها الگو بگیرد؛ البته رادیو و تلویزیون هم باید بیشتر از همه، به مسأله حجاب اهمیت بدهند. بنده مکرر به بعضی از خواهران گفتهام که این عبای من در مقابل چادر شما ارزشی ندارد.
اینکه خودتان را با چادر میپوشانید و در جامعه حاضر میشوید، جهاد در راه خدا است. شما وقتی با چادر بیرون میآیید پیامش این است که من هر کجا که باشم مسلمانم. الان در بعضی کشورها زنان مسلمان همینطورند، مثلاً در فرانسه زنانی هستند که علیرغم جریمههایی که دولت معین کرده است اهتمام دارند حجاب خود را کاملاً رعایت کنند. البته در آنجا مؤسسهای هم تشکیل شد که گفت: ما جریمه میدهیم ولی زنانمان را بیحجاب به خیابانها نمیفرستیم. مسأله مهم دیگر این است که الان میخواهند فرهنگ اسلامی در رابطه با زن را تغییر دهند.
فرهنگ پاک اسلام برای زن، همین خانهداری است که برخی گمان میکنند بیکاری است. بدانید هیچ کاری برای زن از خانهداری با اهمیتتر نیست. اگر کارها را بر مبنای ثواب الهی و تقرب به خدا حساب کنیم، خانهداری از عبادتهای بسیار بزرگ برای زن مسلمان است، و این پست و مقامهای ظاهری زنان از نظر ارزش الهی به خانهداری نمیرسد. انشاء الله نظام جمهوری اسلامی ما در همه این مسائل، نمونه باشد و همه روی حرفی که زدیم و به دنیا اعلام کردیم که رژیم طاغوت باید ساقط شود و دستورات قرآن و اهل بیت علیهم السلام اجرا شود، پایدار بمانیم. در پایان امیدوارم که خداوند شما را از کنیزان مخلص حضرت زهرا سلام الله علیها قرار دهد، و توجهات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شامل هر کس و هر جریانی که هدفش زنده نگهداشتن اسلام و احیاء امر اهل بیت علیهم السلام است باشد، انشاءالله.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر