۱۳۹۰ بهمن ۲۸, جمعه

چالشهای معلمان در دی ماه





سازمان معلمان ایران خواستار آزادی همکاران زندانی خود شد
سازمان معلمان ایران، یکی از نهادهای صنفی معلمان ایران است. اعضای این سازمان به تازگی در بیانیه ای با انتقاد از تداوم بازداشت معلمان کشور، خواستار آزادی این معلمان و اعضای دربند این سازمان شدند.
به گزارش وبگاه "کلمه"، در بیانیه این تشکل صنفی–غیردولتی نوشته:"ما اعضای سازمان معلمان تاسف عمیق خود را از وضعیت همکاران دربندمان و همچنین بی‌توجهی وزیر آموزش و پرورش، حاجی بابایی نسبت به آنان اعلام می‌داریم. عملکرد آقای حاجی بابایی به گونه‌ای بوده است که تاکنون نه نماینده معلمان در آموزش و پرورش که، نماینده دولت در وزارت آموزش و پرورش تلقی شده است. این وزیر تاکنون هیچ اشاره‌ای به معلمان زندانی هم نکرده است."
بیانیه مزبور می افزاید:"سازمان معلمان ایران مخالف صریح وضع امنیتی موجود در آموزش و پرورش است، چرا که این شرایط مانع پویایی و خلاقیت در عرصه تعلیم و تربیت است. بنابراین این سازمان به طور جدی از مسوولان می‌خواهد به برخورد امنیتی و قضایی با فعالان مستقل، منتقد و تشکلها پایان دهد."

نامه رسول بداقي، معلم زنداني
با حکم قطعی آموزش و پرورش رسول بداقی اخراج شد. این معلم زندانی در مورد اخراجش از آموزش و پروزش نامه ای کوتاهی به شرح زیر نوشته است:"در طول ۲۱ سالی که از پیشینه من در کارمعلمی گذشته است، از دورترین روستاهای کشور گرفته تا پایتخت ایران در سالهای نخست کارم پی برده ام که این سیستم راه به ویرانه دارد و روح و روان و جسم و جان جوانان این مرز و بوم را به نابودی بیشتر خواهد کشاند از این رو از همان آغاز کار معلمی، کمر به بدهیات بستم و مبارزه با گردانندگان این سیستم را پیشه خود ساختم از طرفی حاکمیت زورگویان و بی خِردان جز سرکوبی و کشتار و شکنجه و زندانی کردن، راه دیگری را نمی دانند و در پیش نمی گیرند.
همواره منطق و زور، دروغ و راستی، خدمت و خیانت، مهر و کین، روشنایی و تاریکی، نادانی و دانایی هیچ هماهنگی و سازشی با هم ندارند. متاسفانه کینه حاکمان بی خرد و زورگو در همه بخشهای اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی، بین المللی و... رایج است و همه این بخشها، رو به نابودی هستند. لذا راهی جز مبارزه تا از میان برداشتن این بی خردان زورگو و مستبد در پیش نیست. هیچ عقل سلیمی نمی خواهد انسانها زندانی و شکنجه شوند اما عزت و سربلندی نیز رایگان به دست نخواهد آمد و هر چه بیشتر زمان بگذرد بر این دشواریها و خفت و خواری ها افزوده خواهد شد.
اینجانب ضمن محکوم کردن ارعاب، تهدید و احضار معلمان کشور به ویژه اعضای کانون صنفی معلمان، از همکاران خود در سراسر کشور امید پشتیبانی داریم تا با همبستگی میان معلمان و سایر اقشار جامعه بتوانیم به یک حاکمیت مردمی دست یابیم. " رسول بداقی زندان رجایی شهر، 26 دی 1390

شکایت معلم زندانی از قرارگاه ثارالله
طبق گزارش "خبرگزاری هرانا"، علی پورسلیمان، معلم زندانی و فعال صنفی، اعلام کرده که به زودی از مسوولان قرارگاه ثار الله سپاه پاسدارن شکایت می کند.
علی پور سلیمان که مسوولیت تشکیلات و برنامه ریزی سازمان معلمان ایران را نیز در اختیار داشته، تصمیم دارد از ماموران این قرارگاه به دلیل ضرب و شتم خود در هنگام بازداشت، شکایت کند. او بارها برای ثبت شکایتش به مسوولان زندان مراجعه کرده است.
این دبیر منطقه ۹ آموزش و پرورش تهران در 11 خرداد ماه امسال توسط نیروهای لباس شخصی قرارگاه مزبور، دستگیر و چنان مورد ضرب و شتم قرار گرفت که بلافاصله بعد از بازداشت اش به دلیل مشکلات و جراحات جدی به بیمارستان خاتم الانبیا منتقل گردید. او بعد از درمان به بند دو الف سپاه و سپس به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

علی پورسلیمان از همان جلسه اول بازجویی اش تقاضای اعزام به پزشکی قانونی و تکمیل معالجاتش را با بازجویانش مطرح کرده بود ولی با بی توجهی و عدم پاسخگویی آنها روبرو شد. او توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه به یک سال حبس محکوم شده است.
علی پور سلیمان معلم زندانی و وبلاگ نویس وبلاگ "سخن معلم" و عضو فعال ستاد فرهنگیان مهدی کروبی در انتخابات سال ۸۸ به ریاست محمد نجفی، وزیر سابق آموزش و پرورش، به همراه محمد داوری و جمعی دیگر از فرهنگیان هم بوده است.
او در مهر ماه سال ۱۳۸۸ از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر ایران به عنوان وبلاگ نویس برتر در حوزه اصناف ایران شناخته شده است.

محکومیت معلمان در یزد
بر اساس نوشته "زانیاری"، اعضای کانون فرهنگیان یزد از سوی شعبه ی اول دادگاه انقلاب یزد به 42 ماه حبس محکوم شدند.
آقایان محمد علی حسن شیرازی ، منصور میرزایی ، محمد جواد حسامی، احمد چنگیزی، محمد علی شاهدی، رمضان علی نجاتی، محمد مهدی صدیقی، محمد حسین دهقانپور و علی قوچانی به اتهامهای "تبلیغ علیه نظام، فعالیت غیرقانونی از طریق سخنرانی و تشکیل جلسه، تجمع و صدور بیانیه و تحریک معلمان به اعتصاب غذا و تعطیلی کلاس" به زندان محکوم شدند. شایان ذکر است که حکم زندان آنها به مدت 5 سال تعلیق شده است.

استخدام 15 هزار آخوند در آموزش و پرورش پیگیری می شود
طبق گزارش خبرگزاری "خانه ملت"، علی کریمی‌فیروزجایی، نماینده مجلس شورای اسلامی از بابل در پاسخ به سوالی درمورد حمایت از فعالیتهای تبلیغی روحانیون در سطح مدارس گفت:"براساس منویات رهبری و به ‌منظور ایجاد انس بین دانش ‌آموزان و قرآن، طرح جذب ۱۵ هزار روحانی به آموزش و پرورش را در مجلس و دولت پیگیری کردیم که با تغییر وزرا موانعی پیش آمد و این طرح عملی نشد، اما با پیگیریهای مستمر، در حال حاضر مراوده خوبی بین آموزش و پرورش و مبلغان وجود دارد."
از نظر وی در استان مازندران و شهرستان بابل نیز با اقداماتی که انجام گرفته، فعالیت روحانیون در مدارس بسیار تسهیل شده است.

دانشگاه فرهنگیان جایگزین دانشگاه تربیت معلم خواهد شد
به گزارش "خبرگزاری مهر"، عبدالرضا ترابی نماینده مجلس شورای اسلامی از گرمسار گفت:"براساس سند تحول بنیادین آموزش پرورش، دانشگاه فرهنگیان در مراکز استان جایگزین دانشگاه تربیت معلم می شود."
وی افزود:"با توجه به این که دانشگاه تربیت معلم به تربیت معلمان اختصاص دارد، همواره این موضوع جای سووال است که چرا یک معلم پس از تربیت در این دانشگاه، استخدام نمی شود اما افراد خارج از این دانشگاه استخدام آموزش و پرورش می شوند و به جای افراد این دانشگاه، نیروی حق التدریسی استخدام شود. بر همین اساس راه حل این مشکل در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دیده شد و قرار است در مرکز هر استان یک دانشگاه به نام دانشگاه فرهنگیان تاسیس شود که جایگزین دانشگاه تربیت معلم فعلی خواهد شد تا بتواند به امور تربیت معلمان بنا بر نیاز آموزش و پرورش بپردازد."

جنگ انتخاباتی باندهای حکومتی در مدارس
به گزارش وبگاه "جوان"، در آستانه ثبت نام انتخابات مجلس، تعدادی از مدیران مدارس، امکانات مدرسه را برای تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای خاص به کار گرفته اند.
به نوشته این وبگاه، شنیده‌ ها در روزهای اخیر حاکی از این بوده که برخی از مسوولان مدارس با تحت فشار قرار دادن دبیران، آنها را مجبور به شرکت در میتینگهای تبلیغاتی برخی از نمایندگان می‌کنند و اگر معلمی از حضور در این جلسات سر باز زند، به کاهش نمره ارزشیابی تهدید می شوند.
در همین راستا حمیدرضا حاجی بابایی هشدار داد که آموزش و پرورش نباید برای گروه و افراد خاصی هزینه شود و سنگر یا سکویی در امر انتخابات برای برخی افراد باشد.
قاسم مستقیم، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش نیز به "جوان" گفته است:"اگر مسوولان مدارس و یا سایر نهادهای آموزش و پرورش از امکانات مدرسه و یا معلمان برای تبلیغ نمایندگان استفاده کنند، مورد برخورد قانونی قرار می گیرند. این که کسی بخواهد فضای آموزش و پرورش را سیاسی کند، به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و با برخورد قاطع مسوولان این وزارتخانه روبرو می شود."
او هشدار داده که:"۷۵۰ نفر در سطح کشور و در استانهای مختلف، رفتارهای مدیران و مسوولان آموزش و پرورش و مدارس را زیر نظر دارند و با مشاهده کوچک‌ترین تخلف، به خصوص در عرصه های انتخاباتی، برخوردهای قانونی صورت می گیرد."
به گزارش وبگاه یاد شده، وی پیرامون شیوه برخورد با کسانی که از امکانات آموزش و پرورش برای تبلیغات کاندیداهای انتخاباتی استفاده می‌کنند اظهار داشته:" تذکر شفاهی، تذکر کتبی با درج در پرونده و برکناری مدیر مربوطه از سمت، عاقبت افرادی است که از امکانات مدارس برای تبلیغات کاندیداهای انتخابات بهره می‌برند."

مجلس: حاجی آبادی دروغ می گوید
به گزارش "همشهری"، هنوز جزییات تغییر نظام آموزشی تصویب نشده ولی برخی مسوولان آموزش و پرورش سعی در القای تصویب این جزییات در شورای عالی انقلاب فرهنگی دارند و این امر موجب نگرانی خانواده ها شده است.
وزیر آموزش و پرورش پس از رو‌نمایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، قدری شتاب زده از آغاز تغییر نظام آموزشی کشور از مهر‌ماه سال آینده خبر داد که بر اساس آن، سال آینده اول راهنمایی ورودی نخواهد داشت و دانش‌آموزان پایه پنجم ابتدایی به ششم ابتدایی می‌روند و... .
طبق گزارش "همشهری"، این سخنان مسوولان آموزش و پرورش اعتراض‌ مجلسیان و در راس آنها رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را به ‌دنبال داشت و عباسپور تهرانی‌فرد، سخنان وزیر را "شعار تبلیغاتی" دانست، زیرا به گفته وی تغییر نظام آموزشی هنوز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب نشده است.
رییس کمیسیون آموزش مجلس در واکنش به سخنان وزیر آموزش و پرورش درباره تصویب نظام آموزشی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و آغاز تغییر نظام آموزشی از سال آینده تصریح کرد:"این اظهارات خلاف واقع است و تغییر نظام آموزشی هیچ جا مصوب نشده است."
دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز در واکنش به اظهارات عباسپور اعلام نمود:"با توجه به اظهارات غیرمسوولانه برخی افراد در رسانه‌ها پیرامون عدم ‌تصویب نظام آموزشی 6-3-3 در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، اعلام می‌شود که اصل نظام آموزشی 6-3-3 در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است."
اعضای کمیسیون آموزش مجلس می گویند که درباره نظام 6-3-3 در آموزش و پرورش مردد هستند و مطمین نیستند که سیاست درستی باشد و یاچشم‌انداز خوبی را برای تحول در ساختار ایجاد کند.
به این ترتیب سرنوشت میلیونها دانش آموز میهنمان به دست این آقایان که در کل با تردید و گمانه زنیها دست به تغییرات نا هنجار در نظام آموزش و پرورش می زنند و از نتیجه این تغییرات هیچ اطلاع دقیقی ندارند؛ رقم می خورد.

منبع: نبردخلق شماره 319، شنبه 1 بهمن 1390 (21 ژانویه 2012)
http://www.iran-nabard.com/n319/arangis-319.htm- فرنگیس بایقره

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر