۱۳۹۰ بهمن ۱۱, سه‌شنبه

فعالان کارگری را آزاد و احکام و محاکمه آنان را باطل کنید




(نیویورک، 30 ژانویه 2012) – دیده بان حقوق بشر امروز گفت رژیم جمهوری اسلامی باید ده‏ها فعال کارگری و اتحادیه‏های مستقل صنفی که به دلیل ابراز مسالمت آمیز حمایت از کارگران زندانی شده اند را فوراً آزاد کند. دیده بان حقوق بشر افزود که رژیم ایران باید احکام افرادی را که صرفا به دلیل استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی اجتماعات و گردهمایی‏ها محکوم شده‏اند لغو، و از محاکمه افرادی که به این دلایل در معرض پیگرد قرار دارند صرف نظر کند.

در ادامه این گزارش آمده است: آخرین دور بازداشت‏ها در استان‏های تهران، آذربایجان شرقی و کردستان ایران صورت گرفته است. در اواسط ژانویه 2012، مقامات چهار تن از فعالین را احضار کردند تا دوران حبس طولانی مدت خود‏ را، که حکم آن در سال 2011 علیه آنان صادر شده بود، آغاز کنند. در 28 ژانویه، مقامات علی رضا اخوان، معلم و فعال کارگری، را در منزلش بازداشت کردند. در حال حاضر اطلاعی در باره مکان بازداشت وی در دست نیست. در 18 ژانویه، نیروهای امنیتی محمد جراحی را در خانه او در تبریز دستگیر کردند. سه روز قبل از آن، ماموارن اطلاعات دو تن از فعالان کارگری در تبریز را احضار و شاهرخ زمانی، از رهبران برجسته حقوق کارگری در آن شهر، را دستگیر کردند. در 16 ژانویه، مقامات همچنین شیث امانی، یکی از فعالان برجسته و عضو هئیت مدیره یکی از اتحادیه های کارگری مستقل در سنندج، را دستگیر کردند. در اوایل ماه ژانویه مقامات مهدی شاندیز را بازداشت و به بند 350 زندان اوین منتقل کردند. همه بازداشت شدگان فعالین کارگری و یا عضو اتحادیه‏های مستقل کارگری که از سوی دولت مجاز شمرده نمی شوند هستند.

جو استورک، معاون بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر گفت: «اتحادیه های کارگری مستقل نقش حیاتی در حفاظت از حقوق کارگران در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد داشته اند. این موج جدید از دستگیری‏ها تداوم آن سنت زشت و طولانی مدت دولت ایران است که می خواهد با هدف قراردادن اتحادیه های مستقل کارگری تسلط کامل خود را بر آنان اعمال کند.»

مقامات در ابتدا زمانی را در 7 ژوئن 2011 در ارتباط با فعالیت‏های او به عنوان یکی از اعضای سندیکای نقاشان و عضو هیئت مدیره کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‏های کارگری دستگیر کردند. شعبه 1 دادگاه انقلاب تبریز او را به اتهام «مشارکت در تشکیل گروه غیرقانونی مخالف نظام ... به قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق اعتصابات کارگری و قیام مسلحانه»، «اجتماع و تبانی برای فعالیت‏های غیرقانونی»، و «تبلیغ علیه نظام» به 11 سال زندان محکوم کرد.

دادگاه در ارتباط با همین پرونده جراحی را که در 20 ژوئن دستگیر شده بود به اتهام سازماندهی «غیرقانونی» یک گروه موسوم به جنبش دموکراتیک کارگری به 20 سال حبس و نیما پوریعقوب را با همین اتهام به 5 سال حبس، به اضافه یک سال به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، محکوم کرد. ساسان وهابی‏وش به اتهام فعالیت های مشابه به شش ماه حبس محکوم شد. وهابی‏وش و پوریعقوب دانشجویان رشته های مهندسی در دانشگاه آزاد تبریز هستند.

مقامات هر چهار متهم را بعد از گذاشتن وثیقه آزاد کردند، اما در نوامبر 2011 شعبه 6 دادگاه تجدید نظر آذربایجان شرقی حکم صادره دادگاه ابتدایی را تایید کرد. با وجود این مقامات آنان را برای سپری کردن دوران حبس تا به امسال احضار نکرده بودند.

طبق گزارش رسانه‏های ایرانی، امانی، فعال برجسته حقوق کارگری در سنندج (استان کردستان) و یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، بعد از آن که به دفتر دادستانی سنندج جهت پیگیری وضعیت دو فعال دیگر کارگری که در اوایل ژانویه بازداشت شده بودند می رود، دستگیر می شود.

دیده بان حقوق بشر همچنین نگران وضعیت چندین فعال برجسته کارگری و اتحادیه های کارگری که دوران حکم زندان خود را سپری می کنند، ازجمله رضا شهابی، علی نجاتی، ابراهیم مددی و بهنام ابراهیم زاده، می باشد. مددی معاون و شهابی خزانه دار‏ سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه می باشند. مددی در حال حاضر حکم سه سال و نیم حبس خود را به اتهام تهدید امنیت ملی سپری می‏کند. شهابی در تاریخ 12 ژوئن 2010 دستگیر شد. دادگاه انقلاب وی را به اتهام تهدید امنیت ملی و «تبلیغ علیه نظام» در 25 مه 2011 محاکمه کرد، اما هنوز حکمی در مورد او صادر نکرده است.

طبق گزارش یک منبع نزدیک به پرونده شهابی، وی بدون تفهیم اتهام 18 ماه را در زندان اوین سپری کرده است که چندین ماه آن در سلول انفرادی بوده است. این در حالی است که وی شدیداً از درد گردن و کمر رنج می‏برد. شهابی با خاتمه اعتصاب غذای 30 روزه خود در 22 دسامبر، که در اعتراض به بازداشت و عدم ارائه خدمات لازم پزشکی در زندان آغاز کرده بود، اکنون در بیمارستان امام خمینی تهران بستری است.

علی نجاتی و بهنام ابراهیم زاده، دو فعال دیگر کارگری که اکنون در رابطه با اتهامات امنیت ملی به ترتیب دوران حبس یک ساله و پنج ساله خود را در زندان سپری می کنند، نیز از مشکلات جدی جسمی رنج می برند. این اتهامات به دلیل فعالیت‏های نجاتی و ابراهیم زاده در اتحادیه‏های مستقل کارگری بر آنان وارد شده است. طبق گزارش‏های رسیده به دیده بان حقوق بشر، نجاتی و ابراهیم زاده هر دو خواهان مرخصی طولانی مدت از زندان برای دریافت مراقبت های پزشکی شده اند، اما مسئولین قضایی به درخواست آنان پاسخ منفی داده اند.

نجاتی، رئیس سابق و عضو فعلی هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، در زندان دزفول در جنوب غرب ایران و ابراهیم زاده در زندان اوین زندانی هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه از جمله بزرگترین اتحادیه‏های مستقل کارگری فعال در ایران می‏باشند. قانون کار ایران به اتحادیه‏های کارگری مستقل از گروه‏های تحت نظارت دولت اجازه فعالیت نمی‏دهد. از سال 2005 تاکنون، مقامات بارها با احضار، بازداشت، محاکمه و زندانی کردن کارگران مرتبط با اتحادیه های کارگری مستقل، آنان و خانواده های آنان را مورد اذیت و آزار قرار داده اند.

اکثر این بازداشت‏ها هنگام اجرای مراسم‏ بزرگداشت روز جهانی کارگر و یا اعتصاب‏هایی که به دعوت اتحادیه‏های کارگری و اغلب به دلیل عدم پرداخت چندین ماه دستمزد و یا مزایای عقب افتاده به راه انداخته شده بود صورت گرفته است. منصور اسانلو، رئیس فعلی اتحادیه کارگران اتوبوس رانی، بعد از چند بار دستگیری بین سال‏های 2005 و 2007، سرانجام به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، و «تبلیغ علیه نظام» به 5 سال حبس محکوم شد. بعد از سپری کردن 4 سال حبس، مقامات درماه ژوئن به وی اجازه دادند که از زندان اوین خارج شود. اما آنان هنوز می توانند او را برای سپری کردن مدت باقی‏مانده حبس دوباره به زندان احضار کنند. دیده بان حقوق بشر از مقامات قضایی ایران خواست که حکم زندان اسانلو را باطل اعلام کنند.

اتحادیه‏های کارگری مستقل علیه پیش نویس اصلاحیه قانون کار که توسط رئیس جمهور احمدی نژاد پیشنهاد شده است اعتراض کرده اند. این پیش نویس که در حال حاضر تحت بررسی مجلس قرار دارد، به کارفرمایان اجازه می دهد که کارگران را آسان تر برکنار کرده و مزایای آنان از جمله مدت تعطیلات سالانه را کاهش دهند.

ماده 22 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، و ماده 8 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، حق تشکیل و پیوستن به اتحادیه‏های کارگری را تضمین می‏کند. ایران از جمله امضاء کنندگان هردو این میثاق‏ها است. ایران همچنین عضو سازمان بین المللی کار است، اما از امضای ماده های 87 (آزادی اجتماعات و تضمین حق تشکیل انجمن‏ها) و 98 (حق سازماندهی و مذاکرات دسته جمعی) آن معاهده تاکنون امتناع ورزیده است.

جو استورک گفت: «فعالان کارگری در صف مقدم مبارزه برای آزادی سازمان‏ها و اجتماعات در ایران قرار داشته اند و در این راستا هزینه سنگینی را نیز پرداخته اند. قوانین ایران باید حق تشکیل اتحادیه های کارگری مستقل را به رسمیت بشناسد و فعالان کارگری را که مرتکب هیچ جرمی به غیر از دفاع از منافع کارگران نشده اند، آزاد کند.»


اعتصاب رانندگان کامیون در تهران




 برخی رانندگان کامیون های سنگین در تهران، از چند روز پیش با هدف بالا بردن دستمزدشان دست به اعتصاب زده اند.

  گزارشهایی از اعتصاب رانندگان کامیونهای سنگین در سطح شهر دریافت شده است که بر طبق آن رانندگان کامیون به دنبال دو برابر کردن کرایه خود می باشند.

براساس این گزارش، از چند روز قبل علاوه بر اعتصاب رانندگان کامیون، برخی کارخانه های تولید گچ و مصالح ساختمانی نیز از فروش کالا خودداری می کنند.

گفته می شود رانندگان کامیون در پی افزایش مبلغ حمل خاک از 50 هزار تومان به صدهزار تومان برای کامیون های بزرگ و از  35هزار تومان به 70هزار تومان برای کامیونهای کوچک می باشند.
 
براساس اطلاعات دریافتی، تعدادی از راننده های اعتصاب کرده در شب و زمان فعالیت کامیونها با ماشین شخصی در شهر تردد کرده و شیشه خودرو برخی راننده کامیونهای در حال کار را شکسته اند.

با توجه به آن که زمان مجاز برای تردد کامیونها در سطح شهر از ساعت 22 تا 6 صبح روز بعد می باشد، تامین امینت کامیون های فعال در نیمه شب ضرورت دارد.

این رویه همچنین باعث بیکاری برخی رانندگان لودر و در مجموع اختلال در برخی فعالیت های ساختمانی شده که لزوم رسیدگی مسوولان و نهادهای نظارتی را می طلبد.

گفتنی است از آغاز هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت گازوئیل از 16 تومان به 150 و 350 تومان، کارکرد وسایل نقلیه سنگین با چالشهایی مواجه شده که البته قابل تدبیر است

شعبده اتحاد جماهیر اسلامی در بیت ولی فقیه




تحولاتی که در پی بهار عرب در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا اتفاق افتاد، وضعیت رژیم در منطقه را ضعیف نموده است. برآمد این تحولات در تونس، مصر، لیبی و یمن، این امر را روشن می کند که آن چه از دل جنبشهای مردمی در این کشورها برآمده جمهوری اسلامی از نوع رژیم ایران نیست.
مهمترین تاثیر تحولات کشورهای عربی، بحرانی تر شدن روابط حکام تهران با جامعه بین المللی و آشکارشدن دخالتهای تروریستی جهت اعمال قدرت در کشورهای عربی است.
روز دوشنبه 10 بهمن ماه، خامنه ای با جمع کردن تعدادی از جوانان تونس، مصر، لیبی و یمن، رویای رهبری فقیه گونه خود بر این ملیتها را، البته با شعبده بازی نشان داد.
صحبتهای خامنه ای در این نشست انعکاسی واقعیت موجود نیست. ماحصل این نشست تاکید خامنه ای بر الهی بودن بهار عرب بود. سکان تحولات روی داده در کشورهای مورد نظر نه تنها در دست جمهوری اسلامی نیست بلکه  به مانند شوکی مدتها سران رژیم را از موضع گیری و یا به رسمیت شناختن قدرت جایگزین دیکتاتوریها بازداشت.
هدف از جمع کردن این جوانان، در سالگرد آغاز بهار عرب، نگارش تاریخ منطقه به سبک ولایت فقیه و تاکید بر تئوری «بیداری اسلامی» در ادامه «پیروزی انقلاب اسلامی» است.
بی پایه بودن این تفسیر از رویدادها اکنون در سوریه خود را نشان می دهد. روز دوشنبه 10 بهمن، شورای ملی سوریه در نشست خود در ترکیه، کمکهای رژیم ولایت فقیه به بشار اسد را محکوم کرد. مسئولان این شورا، رژیم ایران را شریک در قتل و کشتار مردم سوریه اعلام کردند.



زینت میرهاشمی

۱۳۹۰ بهمن ۱۰, دوشنبه

فشار بر یکی دیگر از فعالان سایبری محکوم به اعدام جهت اعتراف تلویزیونی



حسین رونقی جهت مصاحبه تلویزیونی بر علیه خود و همبندیانش از سوی بازجویانش تجت فشار قرار گرفت.

احمد رونقی ملکی پدر این زندانی سیاسی در ادامه گفته است" پسرم را روز شنبه جهت انجام مصاحبه تلویزیونی به خارج از بند بردند.

پدر ابن زندانی در خصوص تطمیع و تهدید این زندانی به هرانا گفت:"بازجویان پرونده به پسرم گفته اند که قصد صدور حکم سنگین برای تو را نداشتیم و برای اینکه آزاد شوی باید تن به این مصاحبه بدهی"

وی در ادامه افزود: "حسین درخواست بازجویان را نپذیرفته و مجددا به بند ۳۵۰ منتقل شده است."
احمد رونقی ملکی ضمن یادآوری بیماری های فرزندش گفت: "من از تمامی مسئولان، رهبر جمهوری اسلامی، مسئولان زندان، دادستان تهران خواستارم که جلوی این بی قانونی را بگیرند و هم اکنون یکی از کلیه های پسرم ۲۰ درصد از کار افتاده و دیگری ۸۰ درصد و مسئول هر اتفاقی بر عهده بازجویان پرونده، سازمان زندانها و دادستانی است."

لازم به ذکر است روز شنبه حسین اصغری دیگر زندانی محبوس در بند ۳۵۰ روز شنبه وادار به اعترافات تلویزیونی بر علیه خود و دوستانش شده است.


نوکیش مسیحی به دو سال زندان محکوم شد




"بیدادگاه رژیم، لیلا محمدی"، از نوکیشان مسیحی را که توسط ماموران امنیتی در محل سکونت اش دستگیر شد،  به دو سال زندان محکوم گردید.

محبت نیوز در این باره می نویسد:  خانم لیلا محمدی از نوکیشان مسیحی ساکن در شرق تهران، پس از گذراندن ۵ ماه بلاتکلیفی در زندان اوین از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل دو سال حبس تعزیزی محکوم شد.

خانم محمدی در ۲۸ دی ماه سالجاری توسط دادگاه انقلاب اسلامی واقع در خیابان شعبه معلم محاکمه شد، که در این دادگاه "همکاری با عوامل وابسته به گروههای خارجی، تبلیغات ضد اسلامی، ایجاد تشکل و فریب هموطنان تحت عنوان کلیسای خانگی، توهین به مقدسات و اقدام علیه امنیت ملی" از جمله اتهاماتی بود که به این ایشان تفهیم شد. اما دادگاه نامبرده را از اتهام "همکاری با عوامل وابسته به گروههای خارجی" را بدلیل ناآگاهانه بودن تبرئه کرد. بر همین اساس این نوکیش مسیحی به دو سال حبس تعزیری محکوم و رای صادره به ایشان ابلاغ شد.

گفتنی ست که پس از صدور رای از سوی دادگاه، وکیل وی از ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر استان تهران جهت بررسی خبر داد.




زندانی سیاسی محکوم به اعدام را مجبور به اعتراف تلویزیونی کردند




ماموران امنیتی وابسته به سپاه سرکوبگر پاسداران روز شنبه وحید اصغری را جهت اخذ اعترافات تلویزیونی از بند خارج کردند.

 این زندانی سیاسی بر اساس تهدیدات و فشارهای بازجویان خود وادار به اعتراات تلویزیونی بر علیه خود و دوستان خود شده است.

وی پس از انجام اعترافات دیکته شده مجددا به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

وحید اصغری اخیرا از سوی بیددادگاه رژیم به اتهام "راه اندازی سایت های پورنوگرافیک" به اعدام محکوم شد. او در سال ۸۷ همزمان با دستگیری جمعی از فعالین سایبری در یک پروژه امنیتی از سوی اطلاعات سپاه دستگیر شده بود.


حمله مسلحانه به زندانبانان زندان ايرانشهر




دو تن از كاركنان زندان ايرانشهر صبح امروز در حال عزيمت به محل كار خود توسط افراد مسلح ناشناس مورد حمله قرار گرفتند.
 صبح روز دوشنبه افراد مسلح ناشناس در استان سيستان و بلوچستان دو تن از  زندانبانان زندان ايرانشهر را به گلوله بستند.

يك منبع مطلع بومي به خبرنگار جام جم گفت: سه فرد مسلح با نزديك شدن به خودرو كاركنان زندان ايرانشهر آن را به رگبار بستند كه بر اثر آن چهار گلوله به يكي از كاركنان و دو گلوله نيز به همكارش اصابت كرد.

مجروحان اين حادثه به بيمارستان منتقل شدند كه حال يكي از مجروحان وخيم گزارش شده است.


دستگیری چند بازیگر سینما و فوتبالیست و مربی سرشناس در یک مهمانی




 برخی منابع مطلع حاکیست این فوتبالیست در یک پارتی شبانه مختلط دستگیر شده که در ان موارد تخلف فراوانی وجود داشته و برغم پادرمیانی برخی مربیان برای ازادی وی , این فوتبالیست بازداشت و به زندان منتقل شده است .

به گزارش قدس آنلاین، این فوتبالیست سابقه حضور در این قبیل پارتی ها را داشته وحتی چند سال گذشته فیلمی نیز از حضور وی در یک پارتی شبانه با حضور تعداد دیگری از فوتبالیستها منتشر شده بود.

برخی اخبار غیر رسمی نیز حاکی است که در این پارتی این فوتبالیست تنها نبوده و تعدادی از مربیان و همچنین هنرپیشه های سینما حضور داشته اند که همه انها بازداشت شده اند و پرونده انها هم اکنون در دادستانی تهران در حال رسیدگی است .

بنا بر این گزارش طی سالهای گذشته موارد زیادی از حضور هنرمندان و فوتبالیستها در این قبیل پارتی ها به چشم میخورد , اما طی یکی , دوسال اخیر و با توجه به سختگیریهای سازمان لیگ برتر و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال , کمتر اخباری از این دست شنیده میشد .

خبر دیگری نیز در این راستا حکایت از حضور سه مربی و سه بازیکن سرشناس لیگ برتری‌، دو هنرپیشه و یک مجری معروف تلویزیون دراین پارتی دارد که پرونده آن‌ها در دست بررسی است و به‌زودی آن‌ها هم تحویل سیستم قضایی کشور می‌شوند.

شایان ذکر است این فوتبالیست که اکنون در اوین روزگار میگذارند پیش از این به دلیل تخلف از باشگاهش هم اخراج شده است .

استاد "دانشکاه شریف"با وثیقه 460 هزار دلاری آزاد شد




 رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: سیدمجتبی عطاردی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف که از سوی مقامات آمریکایی به اتهام خرید تجهیزات آزمایشگاهی بازداشت شده با پرداخت قرار وثیقه‌ 460 هزار دلاری از زندان لس‌آنجلس آزاد و اکنون در منزل برادرش در لس‌آنجلس تحت‌نظر است.

رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با فارس، ‌با اعلام این خبر گفت: سیدمجتبی عطاردی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف که از سوی مقامات آمریکایی به اتهام خرید تجهیزات آزمایشگاهی بازداشت شده  با پرداخت قرار وثیقه‌ای از زندان آزاد و اکنون در منزل برادرش در لس‌آنجلس تحت‌‌نظر است.

 این استاد دانشگاه ابتدا در زندان لس‌آنجلس به سر می‌برد اما به زندان سانفرانسیسکو انتقال پیدا کرد که دوباره به زندان لس آنجلس منتقل شد و با توجه به اینکه قرار وثیقه 460 هزار دلاری را پرداخت کرد، در حال حاضر از زندان آزاد شده و در منزل برادرش در لس آنجلس تحت‌نظر است.

روستاآزاد خاطرنشان کرد: مبلغ قرار وثیقه سید مجتبی عطاردی 460 هزار دلار بود که با کمک دوستان، همکاران دانشگاهی، فارغ التحصیلان و خانواده وی این مبلع جمع‌آوری شده و برای آزادی‌اش پرداخت شد.




سه دانشجوی دانشگاه مازندران در بند مجرمین خطرناک به سر می‌برند




علی عباسی، مازیار یزدان نیا و رحمان یعقوبی سه دانشجوی زندانی دانشگاه مازندران در بند مجرمین خطرناک به سر می‌برند.

به گزارش دانشجونیوز، در حالی که نزدیک به یک ماه از اجرای حکم زندان سه فعال دانشجویی دانشگاه مازندران می گذرد، علی رغم درخواست های مکرر این دانشجویان و خانواده هایشان برای انتقال به "بند ویژه"، همچنان مسولان زندان آن ها را در بند مجرمین خطرناک نگاه داشته اند.

علی عباسی، مازیار یزدان نیا و رحمان یعقوبی سه فعال دانشجویی هستند که در جریان اعتراض های دانشجویان دانشگاه مازندران در خرداد ٨٨ بازداشت شده و مدتی در اطلاعات ساری و زندان متی کلای بابل بسر برده بودند. گفتیست علی عباسی از قهرمانان مسابقات کشتی دانشجویان کشور می باشد.

بر اساس حکم دادستانی بابلسر در سال ٨٨ هریک از این دانشجویان به چهارده ضربه شلاق و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شده بودند. اما دو ماه پیش، پس از تجمع دانشجویان دانشگاه مازندران، حکم ان ها توسط شعبه ی صد و یک دادگاه انقلاب بابلسر و به دلایلی نامعلوم به حبس تعزیری تغییر یافت.

به گزارش فعالین حقوق بشر از استان مازندران این سه فعال دانشجویی از روز نخست انتقال به زندان درخواست انتقال به بند ویژه را بصورت کتبی به مسولین زندان متی کلا اعلام نمودند اما همچنان با مخالفت مسئولان زندان روبرو شده اند.


اعتصاب لوکوموتیورانان و تاخیر ۶ساعته قطار شمال شرق ایران




اعتصاب لوکوموتیورانان راه آهن شمال شرق ایران در اعتراض به مشکلات معیشتی و حقوقی خود طی یک هفته اخیر باعث ایجاد اختلال در حرکت قطارها و تاخیرهای چندساعته قطارهای مسافربری شده است.

 لوکوموتیورانان پس از حرکت قطارها در برخی از ایستگاه های بین راهی با خروج از قطار باعث توقف چندساعته قطار می شوند.

از جمله در روز گذشته (هشتم بهمن ماه) قطار مسافربری محلی شاهرود – مشهد به شماره 326 ساعت 12:10 از شاهرود حرکت می کند و در حالی که قرار بوده ساعت 18:30 در مشهد باشد، به دلیل اعتصاب لوکوموتیوران و خروج وی از قطار ساعت 24، یعنی با 5/5 ساعت تاخیر به مقصد رسیده است.

به گفته برخی از مسافران این قطار به دلیل اعتصاب و خروج لوکوموتیوران از قطار در ایستگاه بین راهی "نقاب"، به درخواست مسئولان راه آهن شمال شرق یک لوکوموتیوران از مشهد برای هدایت و حرکت این قطار اعزام و قطار را به مقصد رسانده است.

اداره کل راه آهن شمال شرق در شاهرود، در پاسخ به خبرنگار ما اظهار کرد که قطار به موقع راه افتاده است و راه آهن مشهد با تایید این تاخیر و افزایش تاخیرها، اعزام لوکوموتیوران را تایید کرد.

ظاهرا در مقصد هم مسافران پس از نیم ساعت تجمع در ایستگاه راه آهن خراسان رضوی و عدم رسیدگی به اعتراضشان محل را ترک کرده اند.

مشابه این اتفاق در هفتم بهمن ماه در قطار محلی سمنان – مشهد رخ داده است.

راه آهن شمال شرق از سوزن خروجی ایستگاه گرمسار شروع می شود و تا سوزن ورودی ایستگاه نقاب ادامه دارد.





پذیرایی از بازرسان آژانس با همان آش و همان کاسه




با افتادن رژیم در "تله ی یوکیا آمانو"، یک تیم عالی رتبه 6 نفره از بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته که شامل هرما نکارتس، معاون مدیرکل آژانس، رافائل گروسی، دستیار و مشاور ارشد یوکیا آمانو و دو کارشناس تسلیحات اتمی است، وارد تهران شدند. اعزام این تیم با چنین ترکیبی هشداری جدی به جمهوری اسلامی است. با این حال، حرافیها و واکنشهای کارگزاران حکومت حاکی از آویزان شدن رژیم از همان دستگیره های زنگ زده و از دور خارج شده است.
پیشتر، آقای یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس به دعوت رژیم که بیشتر شبیه تعارف بود تا آمادگی برای اقدامی جدی، پاسخ مثبت داده اما آن را مشروط به دسترسی آزادانه بازرسان به همه تاسیسات، تجهیزات، اشخاص و اسنادی که به مساله اتمی ارتباط دارد، کرده بود. جار و جنجالهای گوناگون و شکوه آمیز کارگزاران حکومت که با چاشنی تجمع عده ای از اوباش با نام "دانشجو" در فرودگاه همراه بود، پیامی جز آش همان و کاسه همان ندارد.
در جایی که صالحی ادعای "خوشبینی" به این اقدام دارد، علی لاریجانی خط و نشان می کشد: "اگر آژانس نشان بدهد که ابزار بیگانگان برای ایجاد فشار بر ایران است، در رابطه مان با آن تجدید نظر می کنیم".
عده ای دیگر از معرکه گرم کنهای رژیم هم با نسبت دادن قتل دانشمندان هسته ای و جاسوسی به آژانس، جار و جنجال به راه انداخته اند. از جملهحشمت الله فلاحت پيشه، ریيس کميته سياست خارجی مجلس می گوید، "بازرسان آژانس ارتباط غير قابل انکاری با برخی سازمانهای اطلاعاتی غرب دارند". ناصر سودایی، نماینده رژیم از اهواز، ماموران آژانس را "بیگانگان در لباس بازرسان که قصد جاسوسی دارند" خطاب می کند و علی اصغر سلطانیه، نماینده رژیم ارتجاع در آژانس جمع می زند: "ما آماده مذاکره درباره هر مساله‌ای که آژانس تمایل به مذاکره درباره‌اش داشته باشد، البته در چارچوب اختیارات آن هستیم."
در حالی که این سفر می تواند نقش تعیین کننده برای غرب داشته باشد تا بتواند دوستان چینی – روسی رژیم را در تحریمها کنار خود قرار دهد، جمهوری اسلامی هم به یک بازی تبلیغاتی و سالم بیرون آمدن از نتایج آن امید بسته است.
روشن است که پس از سالها، گفتگو، رفت و آمد و وقت کشی، جمهوری اسلامی اجازه تحقیق و بازرسی دقیق که مورد نظر آژانس هست را نخواهد داد، زیرا همانطور که ولایتی، مشاور ارشد خامنه ای می گوید، "تعیین سیاستهای اصلی نظام طبق قانون اساسی بر عهده مقام رهبری است"، او هم همواره دانسته است که در صحنه داخلی یا خارجی یک گام به عقب، برابر با پرت شدن از بام قدرت خواهد بود؛ قدرتی که تکیه بر سرکوب داخلی و ماجراجویی خارجی دارد.لیلا جدیدی

۱۳۹۰ بهمن ۹, یکشنبه

اعدام یک زندانی در ایلام




آژانس خبری موکریان : صبح روز شنبه، 8 بهمن 90 ، یک زندانی در ایلام به دار آویخته شد.

به گزارش آژانس خبری موکریان و به نقل از منابع آگاه، یک زندانی متهم به قتل که با انفجار دیوار زندان مرکزی ایلام اقدام به فرار از زندان کرده بود، پس از بازداشت صبح امروز در محوطه این زندان اعدام شد.

برپايه اين گزارش متهم با حضور نماينده دادستان، تعدادی از ماموران نيروي انتظامي و جمعی از مسئولان، در زندان مرکزی ایلام اعدام شد.

دستگیری دو شهروند اشنویه ای به اتهام همکاری با احزاب کرد




براساس اخبار دریافتی، ماموران امنیتی  دو شهروند اشنویه ای را به اتهام همکاری با یکی از احزاب کرد دستگیر کردند.

بنا به گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، اين دو شهروند که کامران عبدالله نژاد و بهمن پیکال نام دارند از سوی ماموران امنیتی دستگیر و روانه زندان شده اند.

براساس همین گزارش عبدالله نژاد حدود ده روز پیش و پیکان حدود یک ماه پیش بازداشت شده اند

گفته می شود این دو  که هم اکنون در زندان ارومیه به سر می برند به همکاری با یکی از احزاب کرد متهم شده اند.


خودکشی پناهجوی ایرانی در آلمان




به گزارش منابع حقوقی بشری در آلمان، يک پناهجوی ايراني در آلمان که در ایران مامور نيروي انتظامي بوده است،  در کمپ پناهندگی شهر وورتسبورگ آلمان با استفاده از پتو خود را حلق آويز کرده است.

یک پناهجوي ايراني در گفت گو با سايت خبري “حقوق انسانی‌ و اولیه بشر”، گفته است: محمد رهسپار، سي ساله، از چند ماه پيش از آلمان تقاضاي  پناهندگي کرده بود. دولت آلمان به تقاضاي وي جواب منفي داده بود و در نتيجه اين فشارها وي دچار افسردگي شديدي شده بود.

گفته مي شود پليس آلمان به مردم و عابران اجازه فيلم برداري از صحنه را نداده است.





فعال کارگری دستگیر شد




ماموران پلیس امنیت رژیم  ساعت نه و نیم امشب، شنبه هشتم دی 1390 ، به خانه علی اخوان، فعال کارگری و اجتماعی و از اعضای كانون مدافعان حقوق كارگر، رفتند و وی را بازداشت کردند.

ماموران پلیس امنیت رژیم، برای بازداشت اخوان، به حکم یک سال و نیم حبس تعزیری وی اشاره کردند و مدعی شدند که اخوان، متواری است! ماموران گفتند که اخوان را به زندان اوین خواهند برد.

قابل ذکر است که ماموران امنیتی، نیمه شب سیزدهم خرداد 1389 هم در همین خانه و در حضور همسر و کودک اخوان، وی را بازداشت کرده بودند. متعاقب آن بازداشت و در نهایت در دادگاه تجدید نظر، اخوان را به "یك سال و نیم حبس تعزیری به اضافه یك سال و نیم حبس تعلیقی" محکوم کرده اند

شهروند سمنانی به خاطر بهائی بودن به سه سال زندان محکوم شد




بیدادگاه رژیم در سمنان، الهام روزبهی را به خاط عقیدش به بهائیت به سه سال رندان محکوم کرد.

وی  ۲۱ اسفند سال ۸۹ در حالیکه باردار بود به همراه چند شهروند دیگر بهایی دستگیر و پس از مدتی به قید وثیقه آزاد شد.

الهام روزبهی سپس در مهر ماه ۹۰ بار دیگر بار دیگر مورد بازجوئی قرار گرفت  و بعد از آن در بیدادگای در سمنان به سه سال زندان محکوم شد.در حال حاضر علی احسانی، بهفر خانجانی، افشین ایقانی، سیامک ایقانی و نادر کسایی در حال سپری کردن دوران محکومیت به خاطر گرایش به بهائیت در زندان سمنان هستند.

منیژه نصراللهی (منزویان) دیگر شهروند بهایی اهل سمنان در حال گذراندن دوران محکومیت ۳ ساله خود در زندان اوین است.


زیر "خیمه نظام" افلاس سیاسی رهبری می کند



به بُن بست رسیدن رژیم ولایت فقیه در مهار و اداره بُحران اقتصادی، به شواهد تازه ای غنی شده است. برای دُومین بار در خلال فقط بیست روز، اداره کنندگان دو قُوه مُجریه و مُقننه قادر به تشکیل جلسه برای پرداختن به وضعیتی که خود آن را "ورشکستگی کشور" یا "تهدید" آن نامیده اند، نشدند.
روز گُذشته (شنبه) با وجود اعلام قبلی و رسمی در رسانه های حُکومتی، نشست مُشترک مجلس مُلاها و دولت نظامی - امنیتی به دلیل خودداری نمایندگان دولت از شرکت در آن لغو گردید. ماه گُذشته (18 دی) نیز یک جلسه مُشابه دیگر که زیر تابلوی خودنمایانه "نجات اقتصاد ملی" قرار بود برگزار شود، به همین گونه سر نگرفت.
یک نماینده مجلس، آقای حمیدرضا فولادگر، با این توضیح که "چون انتظار برای حُضور حُسینی و بهمنی در جلسه امروز به طول انجامید، جلسه برگُزار نشد"، تاریخ جدید "نجات اقتصاد ملی" را "فردا ساعت 10 صُبح" اعلام کرده است.
تیتر نشست به هم خورده دیروز که رهبران "اُصولگرایان" مجلس، وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی را باید دور یک میز می نشاند، "بررسی نوسانات قیمت طلا و ارز" اعلام شده بود. پیشتر، مُعاون پارلمانی دولت، حُجت الاسلام میرتاج الدینی، در واکُنش به ادعای رُقبا مبنی بر افزایش عمدی ارز از سوی دولت، پرخاش کرده بود: "این افترا یکی از ناجوانمردانه ترین تُهمتهایی است که تاکُنون به دولت زده شده."
در حالی که نزدیک به یک ماه پس از آغاز فراز و فرود در بازار پول کشور آشکار گردیده که  "نظام"، اهرُمهای اقتصادی لازم برای تاثیرگُذاری و هدایت آن را در اختیار ندارد، فلج شدن نهادهای تصمیم گیری سیاسی که تنها ابزار واقعا موجود حُکومت برای برخورد با بُحران به شمار می آید، نشان از به هم ریختگی شدید زیر "خیمه نظام" و سرگشتگی خیمه نشینان دارد.
این شرایط ذلت بار را اعلام مُوفقیت "سربازان گُمنام امام زمان" در "شناسایی پُشت صحنه های آشُفتگی بازار ارز و طلا" که از سوی وزیر اطلاعات بیان گردید، مُتوازن نمی کند. برعکس، معرکه جانبی حُجت الاسلام مُصلحی که تنها هدف از برپایی آن مُنحرف کردن نگاه ها از صحنه اصلی نمایش است، بسا بیشتر این موقعیت وخیم را برجسته می سازد. او به زبانی گویا توضیح می دهد که حُکومت تا چه اندازه از تدبیرهای موثر و واقعی برای روبرو شدن با بُحران اقتصادی فاصله دارد و در نتیجه، به نزدیکترین امکان یعنی، اقدامات نمایشی و گلاویز شدن تیاترال با عوارض آن چنگ انداخته است.
با این حال حتی ژستهای نمایشی نیز تابع قوانینی هستند؛ از جُمله آنکه روی سطح پُر تلاطم نمی توان راست و بدون لرزه شکلک درآورد.



منصور امان

۱۳۹۰ بهمن ۸, شنبه

روزنامه نگار به جای آزادی به سلول انفرادی منتقل شد




یکی از بستگان نزدیک به خانواده حسن فتحی، روزنامه نگار۵۷ ساله با اظهار نگرانی خانواده  از وضعیت او در زندان  به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« احتمال می دهیم دوباره او به سلول انفرادی منتقل شده باشد چون هفته گذشته که خانواده برای ملاقات به زندان رفتند به آنها گفتند که او ممنوع الملاقات است و به آنها اجازه دیدار ندادند.  لابد او را به انفرادی فرستادند و گرنه کسی که در بند عمومی باشد که اجازه ملاقات دارد. اما به طور قطعی هم چیزی از وضعیتش نمی دانیم.»


  انتقال مجدد حسن فتحی به انفرادی در حالی صورت گرفته است که برادر این روزنامه نگار در گفتگوی با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران چندی پیش اعلام کرده بود که حسن فتحی به زودی آزاد خواهد شد. منبع نزدیک به خانواده آقای فتحی به کمپین در این باره گفت:«خانواده نمی دانند چرا او آزاد نشد، همسر وی با قاضی پرونده اش صحبت کرده است. نمی دانیم به خدا چه بوده ولی همه خانواده معتقدیم من جرمی نکرده و می گویند به قول معروف سر بی گناه تا سر دار می رود اما بالای دار نمی رود. چرا که او سوابقش کاملا روشن است. او مدتی در جبهه بوده، قبل از انقلاب در زندان ساواک بوده، برادر دو شهید است، خبرنگار دولت است. امیدوارم او به زودی آزاد شود. »


  حسن فتحی، روزنامه نگار ساعتی پس از انفجار پادگان سپاه پاسداران (۲۱ آبان ماه) به عنوان مهمان در بخش خبری شکبه تلویزیونی بی بی سی فارسی به اظهار نظر در خصوص این حادثه پرداخت. او یک روز پس از آن (۲۲ آبان ماه ) توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. خبرگزاری فارس ‌وابسته به سپاه پاسداران ساعتی بعد از بازداشت حسن فتحی او را همکار شبکه خبری بی بی سی معرفی کرد و اتهام او را نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی عنوان کرد. حسن فتحی پس از بازداشت بیش از ۴۵ روز در سلول انفرادی زندان اوین به سر برد و ظاهرا دوباره به انفرادی برگشته است. او در روزنامه های وابسته به دولت “امید جوان” و” اطلاعات هفتگی” همکاری می کرد.

پنج روستائی کُرد در اطراف سنندج دستگیر شدند



 صبح روز گذشته ٥ نفر از اهالی روستایی از توابع سنندج توسط نیروهای نظامی و امنیتی حکومت اسلامی ایران بازداشت گردیدند.

بنا به گزارش خبرنگار آژانس کُردپا از شهر سنندج، بامداد روز جمعه تعداد زیادی از مأمورین نیروی انتظامی و نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران پس از حضور در روستای تنگی‌سر، پنج نفر از اهالی آنجا را بازداشت و با خود بردند.

در این اقدام، سعدان محمدیان، رمضان عباسی، شعیب محمدیان، حشمت ابراهیمی و شجاع محمدیان توسط نیروهای نظامی و امنیتی بازداشت شدند.

به گفته‌منابع مطلع قبل از هرگونه اقدام جهت بازداشت این چند نفر، تمامی روستا به طور کامل توسط نیروهای حکومتی محاصره شده بود.

به جز این ٥ نفر دو نفر دیگر نیز از اهالی این روستا به نام‌های عزالدین عوضی و سیروان ملکی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند که در فاصله‌ای نزدیک از روستا آزاد شده‌اند.

طی این بازداشت‌ها منازل بسیاری از اهالی روستای تنگی‌سر توسط نیروهای نظامی وامنیتی مورد بازرسی قرار گرفته و در مواردی نیز کامپیوتر و وسایل شخصی دیگری همچون کتاب را نیز با خود برده‌اند.

تا لحظه انتشار این خبر از دلایل و اتهامات احتمالی وارده به این شهروندان کُرد اطلاعی در دست نمی‌باشد.


استاد دانشگاه بعداز دستگیری در اصفهان به زندان اوین منتقل شد




سامان سرمست، در روز شنبه ۱۷ دیماه در اصفهان دستگیر و به تهران (احتمالا زندان اوین - بند ۲۰۹) انتقال پیدا کرده است.

وی دانشجوی مقطع دکترا و استاد دانشگاه آزاد نجف آباد دارای مقامهای متعدد ملی و بین المللی در مسابقات رباتیک ایران می باشد.

وی در زمان دستگیری مدرس مرکز فنی و حرفه ای اصفهان نیز بوده است.

به گفته بستگان وی، سرمست سابقه فعالیت سیاسی نداشته است .


پیشروی بُحران ارز و طلا به حوزه سیاست




فراز و فُرود بازار پول و ارز، فقط یک بُحران در حوزه اقتصاد جمهوری اسلامی باقی نمانده و به مُوازات حرکت مهار ناپذیر خویش، یک بُحران سیاسی تازه در ساختار قُدرت رژیم ولایت فقیه را شکل داده است.
رهبران و پایوران حُکومت، با حرارت و تقلای تمام از یکدیگر برای ترک کشتی شکاف برداشته سبقت می جویند و هریک، دیگری را مسوول فروپاشی سیستم پولی "نظام" مُعرفی می کند. در پُشت تاخت همگانی آنها برای نشان کردن و جلو کشیدن رُقبا به عُنوان مُتهم، جامعه با نیشتر بی کفایتی همگانی ایستاده است. این تهدید دایمی، مسوولان ارشد حُکومت را به جلو می راند تا در هر گام در جهت تبریه خود، اتهامهای غلیظ تر و ناسزاهای دُرُشت تری را مُتوجه بخش دیگر در "راس نظام" سازد.
در کُلکسیون اتهامات کثیفی که زیر "خیمه نظام" دست به دست می شود، از فساد مالی و دلالی تا کُلاهبرداری برای تامین مالی انتخابات مجلس آتی و ایفای نقش به عُنوان ستون پنجم آمریکا را می توان سُراغ گرفت. حُجت الاسلام سالک، یک کارگُزار امنیتی در دربار آیت الله خامنه ای، از "احتمال ارتباط دلالان سکه و ارز با برخی مُدیران" خبر داده است. اما یکی از رهبران "اُصولگرایان" اطلاعات بیشتری دارد. آقای زاکانی مُدعی گردیده: "بیش از هزار میلیارد به نفع برخی اشخاص در نابسامانی ارز و سکه جا به جا شد."
همریش او، آقای خوش چهره می گوید که یک منبع هزینه مبلغ مزبور را شناسایی کرده: "افراد فرصت‌طلبی با سابقه سیاسی به دنبال درآمدها و منابع زیادی برای هزینه در انتخابات و بخشهای دیگر هستند."
یک گام جلو تر، آقای حُسین شریعتمداری، سر گُماشته اُرگان اندرونی ولی فقیه، "افزایش مصنوعی قیمت سکه و دُلار" را ترفند فراکسیون نظامی – امنیتی دولت با هدف "گُشودن باب مُذاکره با آمریکا" مُعرفی می کند. یار گرمابه "رهبر"، آقای حداد عادل نیز به همین صورت با قاطعیت می گوید: "شک ندارم که در پُشت صحنه افزایش قیمت دلار و سکه، برنامه ‌های طراحی شده دشمنان وجود دارد."  
مُخاطبان این اتهامات به نوبه خود توپ را به زمین رُقبایشان می اندازند و آنها را به دسیسه چینی برای "اخلال در بازار" مُتهم می سازند. وزیر اقتصاد، علت بُحران اقتصادی "نظام" را "ارسال پیامک و فضا سازی" عُنوان می کند که به گُفته او، کار "یک جریان رسانه ای مُخرب" است. رییس او، آقای احمدی نژاد، محصول و دست پرورده آیت الله خامنه ای، به سبک همیشگی، در برابر بساط حریف یقه می دراند و مُشت بر سر می کوبد: "در روز شهادت پیامبر عزیز اسلام یک بازی زشت اقتصادی – سیاسی – رسانه‌ای به راه افتاد که برخی رسانه‌ ها قیمت ارز و سکه را لحظه‌ای اعلام می‌کردند که به نظر من این یک خیانت بود."
فاکتهای یاد شده توضیح می دهد که چگونه رهبران جمهوری اسلامی برای بیرون آمدن از باتلاق از دوش یکدیگر بالا می روند اما فرا تر از آن، این نتیجه را به دست می دهد که هر چه زمین زیر پای آنها لرزان تر و خطر فرو رفتن بیشتر شود، بر شدت تخاصُمات در راس افزوده خواهد گردید.
تردیدی نیست که پُرسش راه نجات از باتلاق، مسیر خود برای تبدیل شدن به موضع مرکزی جدالهای در پیش را باز کرده است.
 منصور امان

محکومیت قطعی وبلاگنویس جوانی که در دهه شصت در زندان متولد شد




شعبه 36 بیدادگاه تجدید نظر رژیم، هومان موسوی را به سه سال زندان محکوم کرد. این وبلاگ نویس در ۱۲ فروردین سال ۸۹ در منزل عمه اش دستگیر شد. او،  پس از ۹ ماه تحمل انفرادی در بند ۲۰۹ تحت بدترین شرایط روجی و جسمی در اردی بهشت ماه سال ۹۰ به سه سال زندان محکوم شد. پس از رسیدگی مجدد به پرونده اش در بیدادگاه تجدیدنظر، حکم سه سال زندان وی تائید شد.
  هومان موسوی در دهه ۶۰ در بند نسوان زنان زندان اوین به دنیا آمد. رژیم  پدر و مادر وی در فاصله سالهای ۶۰ – ۶۷ در زندان اوین  اعدام کرد. وی دو سال اول کودکی خود را در زندان اوین سپری کرد. هومان به اتهام شرکت در شورش مردم در سال هشتاد و هشت در تهران دستگیر و به سه سال زندان محکوم شد. وی در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی است.




۱۳۹۰ بهمن ۷, جمعه

محاکمه نویسنده ای که به اختلاس بودجه میلیاردی باسازی شهر بم اعتراض کرد




یاسین مشهدی نویسنده "فریاد بم" به دلیل نوشته ای در اعتراض به اختلاس بودجه میلیاردی باسازی شهر محاکمه می شود.  وی در مهرماه سال جاری دستگیر شد و به مدت یک هفته در زندان بود. در اثر فشاری که به وی وارد کردند، مطلب مربوطه را از تارنمای "فریاد بم"حذف کرد، با این حال مجدد در  دی ماه سال 90 دستگیر و زندانی شد.

به گزارش هرانا، با پافشاری "رئیس بنیاد شهید استان کرمان مبنی بر اینکه پدر یاسین مشهدی جانباز شیمیایی می باشد و نیاز به مراقبت های ویژه دارد؛ وی به صورت موقت از زندان (بازداشتگاه) آزاد شد."

مشهدی قرار است روز ۱۶ بهمن ماه محاکمه شود.

دانشجوی دانشگاه مشهد به زندان محکوم شد




در ادامه  دستگیری ها و و صدور احکام برای فعالان دانشجویی، منابع حقوق بشری از صدور حکم زندان برای محسن صنعتی پور، دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد و دبیر  انجمن دانشجویان طیف علامه این دانشگاه خبر دادند.

این دانشجوی شیمی دانشگاه مشهد، طی حکم شعبه ۵ بیدادگاه رژیم در مشهد، به یک سال زندان محکوم و حکم صادره نیز، هفته گذشته به وکیل صنعتی پور ابلاغ شده است.


محسن صنعتی پور از فعالان دانشجویی مطبوعاتی بود که سابقه فعالیت در نشریاتِ دانشجوییِ توقیف شده کیان امروز، ژاژ، تاک، نسل من، ریشه و… را داشته و به تازگی به عضویتِ هیئت تحریریه هفته نامه و ماهنامه اترک در آمده بود.


استاد دانشگاه شریف در آمریکا دستگیر شد


 یک استاد ایرانی در آمریکا توسط پلیس این کشور دستگیر شده است.


نیور ویک خبر داده است که مجتبی عطاردی استاد دانشگاه صنعتی شریف به اتهام انتقال لوازم آزمایشگاهی از آمریکا به ایران دستگیر شده است.


بر اساس این گزارش این اتفاق در حدود دو ماه پیش در 7 دسامبر رخ داده است. دفتر حفاظت منافع ایران در سفارت پاکستان این خبر را تایید کرده است.




جوان ۲۵ ساله را زیر شکنجه دچار جنون کردند و از او اعتراف گرفتند



 خانواده وحید اصغری در مصاحبه با "روز" اعلام کردند این جوان 25 ساله زیر شکنجه دچار جنون شده و پزشکی قانونی نیز این مساله را تایید کرده اما با این حال قاضی دادگاه انقلاب حکم به اعدام او داده است.

احمد اصغری، برادر وحید اصغری به "روز" گفت که برادرش یک سال ونیم در سلول انفرادی و تحت شکنجه بوده و تمام اعترافاتی که علیه خود کرده در این شرایط خاص بوده است.

او گفت که خانواده اش خواستار دادرسی عادلانه در دادگاهی علنی هستند و اگر برادرش اتهاماتی را که به او نسبت داده اند، مرتکب شده باید مستندات آن را در دادگاهی عادلانه ارائه دهند.

وحید اصغری که از 4 سال پیش در بازداشت به سر می برد، اخیرا از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. او به گفته خانواده اش در کشور هندوستان دانشجو بوده و برای دیدار با خانواده اش به ایران سفر کرده بود اما هنگامی که قصد بازگشت به هند را داشت در فرودگاه امام بازداشت شد.

آقای اصغری، هم پرونده ای سعید ملک پورو از متهمان پرونده های معروف به مضلین و متهم به مدیریت سایت های مستهجن ضد دینی است.

همزمان مریم ملک پور، خواهر سعید ملک پور در مصاحبه با "روز" گفت هنوز حکم اعدام برادرش به صورت رسمی به او و وکلایش ابلاغ نشده است.

آقای ملک پور، فارغ التحصيل رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شريف و ساکن کشور کانادا، مهرماه 87 پس از ورود به ایران و در ارتباط با پرونده‌ موسوم به مضلین 2 مربوط به جرایم اینترنتی بازداشت و به اعدام محکوم شد.

هفته گذشته خواهر آقای ملک پور در مصاحبه با "روز" از تایید حکم اعدام برادرش در شعبه 32 دیوان عالی کشور خبر داده بود

او اکنون به "روز" میگوید که هنوز این حکم به صورت رسمی به سعید و وکلایش ابلاغ نشده و سعید همچنان از تایید حکم اعدامش در دیوال عالی کشور بی خبر است.

خانم ملک پور می افزاید: با اینکه دیوان حکم را تایید کرده اما ما ناامید نیستیم؛ وکلای سعید همه راههای قانونی را برای نجات جان او خواهند رفت، از درخواست اعاده دادرسی تا اعمال ماده 18 گرفته تا درخواست عفو از کمیسیون عفو و بخشودگی. به هیچ عنوان ناامید نمی شویم تا لحظه آخر هم امید داریم و عقب نمی نشینیم.

خواهر سعید ملک پور پیش تر به "روز" گفته بود که "به هیچ عنوان فکر نمیکردیم دیوان عالی کشور حکم را تایید کند. دیوان قبلا حکم را به دلیل نقص در تحقیقات نقض کرده بود.این بار هم آن نقص ها برطرف نشده. ما امیدوار بودیم که دیوان حکم را نقض کند شما اگر لایحه دفاعیه وکلای سعید را ببینید کاملا متوجه می شوید که اگر دادرسی عادلانه ای برگزار باشد چنین حکمی اصلا صادر نمی شود. سعید کاملا بی گناه است. تمام این مسائل و ادعاهایی که درباره او مطرح کردند دروغ محض است. برادر من بی گناه است و ما میخواهیم او آزاد شود، تا همین الان هم غیر قانونی در زندان بوده. اویک سال و ۶ ماه در انفرادی بوده؛ همین الان هم او را ببینید آثار شکنجه مشهودست؛ فک شکسته اش کاملا مشخص است برای همین هیچ وقت با درخواست وکلای سعید برای اعزام او به پزشکی قانونی موافقت نکردند. سعید و وکلایش بارها از دادگاه تقاضا کرده اند که کارشناسان بی طرف قوه قضائیه پرونده را ببینند و نظر بدهند اما هیچ وقت موافقت نشد و به جای آن، بازجویان سعید را که خودشان پرونده را نوشته بودند به دادگاه اوردند و نظرشان را جویا شدند! خب معلوم است بازجویان در دادگاه چه می گویند. اگر ادعاهای آقایان درست و سعید مجرم است و اینکارهایی که می گویند سعید کرده چرا هیچ وقت اجازه ندادند کارشناس بی طرفی پرونده را ببیند؟ چرا به درخواست های مکرر وکلای سعید بی توجهی کردند"؟

احمدرضا هاشم پور، دیگر متهم پرونده های موسوم به مضلین است که به اعدام محکوم شده و حکم اعدامش از سوی دیوان عالی کشور تایید شده است.


 پرونده وحید اصغری در شبعه 6 دیوان عالی کشور

وحید اصغری، دانشجوی یکی ازدانشگاههای هندوستان که پس از سفر به ایران و دیدار با خانواده اش قصد بازگشت به هندوستان را داشت در فرودگاه امام بازداشت و متهم به مدیریت سایت های مستهجن ضد دینی و ضد امنیت شد. اما او کیست و چه ارتباطی با پرونده های موسوم به مضلین دارد؟

از احمد اصغری، برادر وحید اصغری سئوال میکنم و می افزایم که چرا برادر شما؟ او چه نوع فعالیتی داشت که سر از چنین پرونده ای درآورد؟

احمد اصغری میگوید: برادر من از 17 سالگی در هندوستان زندگی میکرد. او وقتی بازداشت شد 21 سال داشت نه فعالیتی سیاسی داشت و نه هیچ نوع فعالیت دیگری. او دانشجو بود و همزمان برای درآوردن خرج تحصیلش کار میکرد. کار او در ارتباط با خدمات اینترنتی بود؛ یعنی هاست و دامین می فروخت اما محتوای سایت هایی که هاست و دامین خود را از برادر من گرفته بودند ربطی به او نداشت و او مسئول محتوای سایت ها که نبود. اگر سایتی تخلفی کرده باشد باید مدیر خود آن سایت را بگیرند نه برادر مرا که اصلا هیچ ارتباطی با این سایت ها ندارد.

او می افزاید: وقتی وحید را گرفتند دیدند که در سرور او یکسری سایت های سیاسی است مثل سایت احمد باطبی و سایت خود من که نقد دین و مذهب و سیاست بود. همین ها باعث گرفتار شدن او شد. اوکه برای دیدار با خانواده به ایران سفر کرده بود دو ماه ایران بود و موقع بازگشت به هند در فرودگاه امام بازداشت شد. در 19 اردیبهشت 87 و از آن تاریخ تا الان که کم مانده 4 سال شود در زندان است و وضعیت خوبی هم ندارد.

آقای اصغری با اشاره به اتهاماتی که متوجه برادرش شده می گوید: متاسفانه وقتی کسی را بازداشت میکنند اتهاماتی مطرح میکنند که بتوانند پیش مردم کار خود را توجیه کنند و جای دفاعی نباشد.

از او درباره وضعیت فعلی پرونده برادرش می پرسم؛ می گوید: پرونده به شعبه 6 دیوان عالی کشور ارجاع شده و هنوز رایی صادر نشده و منتظر رای دیوان هستیم و امیدواریم با توجه به نظریه پزشکی قانونی و همچنین بی گناهی برادرم دیوان حکم اعدام را نقض کند.

برادر وحید اصغری درباره نظریه پزشکی قانونی توضیح میدهد: برادر من یک سال و نیم تمام در سلول انفرادی بود. زیر شکنجه او را مجبور کردند علیه خود اعتراف کند و در تلویزیون هم این اعترافات را پخش کردند. بینی و قفسه سینه اش در زیر شکنجه شکست. او را از بازداشتگاه بیرون می بردند و شکنجه میکردند. زیر آن شکنجه ها هر کسی باشد اعتراف به هر کاری میکند؛ اینقدر شکنجه شد و تحت فشار بود که حالت روان پریشی و جنون به او دست داد. این مساله را پزشکی قانونی هم تایید کرده اما با همه اینها باز هم قاضی شعبه 15 دادگاه انقلاب یعنی قاضی صلواتی، حکم اعدام صادر کرد.

او می افزاید: وحید در شکوائیه ای که از بازجویانش نوشته تمام این مسائل را توضیح داده و شکنجه هایش را نوشته است اما تاکنون توجهی به این مساله نشده.

آقای اصغری سپس میگوید که خانواده او خواهان دادرسی عادلانه هستند و می افزاید: مادر من هنوز از حکم وحید بی خبر است و میدانیم که طاقت نخواهد آورد. برادر دیگرم را بازداشت کردند و با وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد کردند و بارها تحت فشار گذاشتند. خود من نیز به نوعی دیگر. این 4 ساله واقعا زندگی را از ما گرفته اند. ما چیز زیادی نمیخواهیم، فقط میخواهیم یک دادرسی عادلانه در دادگاهی علنی داشته باشد. اگر وحید مجرم است و این کارهایی را که میگویند واقعا مرتکب شده در دادگاهی عادلانه با مستندات مستدل به اثبات برسانند. وحید اجازه داشتن وکیل و دفاع از خود را داشته باشد و اگر در این شرایط ثابت شود این اتهامات را واقعا وحید انجام داده ما نیز خواهان مجازات او می شویم. نه اینکه همان روزهای اول که او را بازداشت کرده بودند بگویند حکمت اعدام است و بعد از نزدیک 4 سال همان حکم اعدام را بدهند و هیچ مستندات مستدلی هم ارائه ندهندو وحید نتواند وکیلی تعیین کند و یک سال و نیم تمام زیر شکنجه او را به روان پریشی بکشند.

از برادر وحید اصغری می پرسم آیا وحید سایر هم پرونده ای هایش را می شناخت؟ میگوید: نه هیچ ارتباط و آشنایی با آنها نداشت. پس از بازداشت و قرار گرفتن در پرونده ای مشترک آنها را شناخته است.


پنچ قصاص و دو حکم اعدام در ملاء عام در بوشهر




خبرگزاری حکومتی فارس: رئیس کل دادگستری استان بوشهر گفت: عاملان حادثه دلخراش تیراندازی در شهر آبپخش از توابع شهرستان دشتستان استان بوشهر در ملا عام اعدام می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی دادگستری استان، حیدر بحرانی از اعدام در ملاء عام عاملان حادثه دلخراش و تاسف انگیز آبپخش از توابع شهرستان دشتستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

وی افزود: پرونده‌ی عاملان حادثه آبپخش به طور ویژه در محاکم قضایی استان بوشهر پیگیری و هم اکنون با رای دادگاه کیفری استان هردو متهم، محکوم به قصاص درملاء عام درمحل وقوع حادثه شده که پس ازسیر مراحل تجدید نظر و تایید دیوان‌عالی کشور به زودی این حکم اجراء خواهد شد.

وی یادآورشد: علت ارتکاب این گونه جرایم توسط افرادی با سن پایین باید به صورت کارشناسی بررسی و راهکارهای پیشگیری اتخاذ شود.

بحرانی هم‌چنین گفت: در دو ماه اخیر پنج قصاص در ملاء عام در استان بوشهر در شهرستان‌های جم، دشتستان و گناوه برای عبرت آموزی انجام شده است.

براساس این گزارش، در حادثه شهرستان آبپخش براثر تیراندازی دو سارق مسلح موتورسیکلت به سمت موتورسواران و تماشاگران یک مسابقه موتور سواری درحاشیه این شهر، سه کشته و چهار زخمی بر جا گذاشت.


لفاظی ورشکستگان به تقصیر




در آستانه ورشکستگی کامل اقتصادی کشور، روز گذشته (پنجشنبه) کوه بانک مرکزی موش زایید و محمود بهمنی، رییس کل این بانک اعلام کرد: "از روز شنبه ارز به صورت تک نرخی با قیمت 1226 تومان به متقاضیان عرضه خواهد شد."بهمنی در حالی سعی می کند بازار متشنج ارز را با بلوف کنترل کند که گفته های تا کنونی او یکی از علل این بهم ریختگی است. کمتر کسی است که بپذیرد و باور کند که سقوط ارزش پول کشور با اعلام تک نرخی شدن ارز از سوی بانک مرکزی سامان می یابد. بهمنی و شرکایش در بانک مرکزی به خوبی می دانند که علت ورشکستگی اقتصادی کشور و سقوط ارزش پول ملی، تنها بازار ارز نیست. عدم اعتماد عمومی مردم به رژیم، ناتوانی در کنترل بحران بین المللی، تاثیر تحریمها بر اقتصاد کشور و از همه مهم تر، ناتوانی رژیم در انتقال پول نفت به داخل کشور، بحران اقتصادی جاری را دامن زده است. به همین دلیل است که دست اندرکاران اقتصاد رژیم ولایت فقیه دست به دامان وزارت اطلاعات و سپاه برای امنیتی کردن بازار پولی کشور و دستگیری مبادله کنندگان ارز زده اند.
همین افراد از دیروز تلاش می کنند با ادعای بیهوده تک نرخی کردن ارز، جلو اُفت ارزش ریال را بگیرند، اما آنها نمی گویند چگونه می خواهند جلو بالا رفتن قیمت ارزاق عمومی، کرایه خانه و بقیه کالاهای اساسی مردم را سد کنند؟
در همین روز احمدی نژاد، پادوی عاصی برکشیده رهبر جمهوری اسلامی در کرمان می گوید: "
من به عنوان مطلع می‌گویم که هیچ مشکلی در اقتصاد کشور وجود ندارد و ما از ثبات اقتصادی برخوردار هستیم!"از این گفته چنین برمی آید که گویا کسی به احمدی نژاد خبر نداده که در بازار ارز و کالاهای اساسی مردم چه می گذرد و او به کلی از وضعیت کشور بی خبر است. اینگونه خود را به جهالت زدن، فروپاشی ارزش پول ملی را حاشا کردن و همه چیز را خوب توصیف کردن، نه از بی خبری که از بی شرمی اوست.
با اعلام تک نرخی شدن ارز، باری از دوش اقتصاد رو به ورشکستگی کشور برداشته نمی شود. یاوه ثبات اقتصادی کشور احمدی نژاد را کسی نمی پذیرد؛ رژیم ولایت فقیه از مشروعیت مردمی و بین المللی برخوردار نیست. عدم اعتماد عمومی به رژیم و بی عاقبت دانستن آن از سوی مردم، یکی از علتهای عمده بحران اقتصادی کشور است. با وجود و حضور رژیم بی خردان و بلوف بازانی که کشور را به آستانه ورشکستگی کشانده اند، بحران اقتصادی همچنان مشکل اساسی مردم باقی خواهد ماند.
 
 جعفر پویه

۱۳۹۰ بهمن ۶, پنجشنبه

هفده معلم بازنشسته در اثر بی مبالاتی مسئولان حکومت در دریا غرق شدند




در پی غرق شدن اتوبوس دریای در آبهای خلیج فارس در نزدیکی جزیره هرمز در روز اول بهمن ماه امسال و کشته شدن ۱۷ تن از سرنشینان ایرانی آن در این حادثه یکی از بستگان قربانیان جزئیات بیشتری از این حادثه را دراختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران قرارداد که روایت مسوولین در خصوص دلیل مرگ افراد یاد شده را به چالش می کشد و حاکی از آن است که عامل اصلی مرگ ۱۷ معلم بازنشسته مشهدی در نزدیکی ساحل جزیره هرمز ، نه هوای طوفانی و امواج که سهل انگاری تخلف مسئولان محلی و تیمهای امداد بوده است.‏ یکی از نزدیکان قربانی ها در گفتگو با کمپین مدعی شد :« برخلاف انچه مسئولین میگویند ، هوای طوفانی عامل غرق شدن اتوبوس دریای نبوده است. بلکه دو نیم شدن اتوبوس دریای در هنگام انتقال توسط کشتی یدک کش عامل غرق شدن اتوبوس دریایی بوده است.»

روزنامه خراسان روز سوم بهمن ماه در خبری نوشت:روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: «روز شنبه تعدادی از گردشگران مشهدی که گفته می شود بازنشسته آموزش و پرورش بودند، یک فروند شناور را به منظور بازدید از جاذبه های طبیعی بنادر هرمز و قشم کرایه کرده بودند که ساعت حدود ۶بعدازظهر در بازگشت به سمت بندرعباس و در ۱۸کیلومتری سواحل این شهر غرق شد.» (منبع)

وی این اتفاق را اینگونه شرح داد و گفت:« حدود ساعت چهار عصر روز شنبه (اول بهمن) اتوبوس دریایی که حدود هزار متر از اسکله حقانی جزیره هرمز دور شده است به دلیل تمام شدن بنزین روی آب متوقف میشود و بدون حرکت میماند. ناخدا و سرنشینان با تلفن و بی سیم از گارد ساحلی و گروههای امداد درخواست کمک میکنند. بعد از مدتی ابتدا یک قایق دیگر به اتوبوس دریایی نزدیک میشود ولی ناخدا از انتقال مسافران به این قایق ممانعت می‌کند. پس از این قایق ، قایقی از گارد ساحلی به اتوبوس دریایی نزدیک میشود و باز هم مسافران از اتوبوس دریایی تخلیه نمیشوند.‏ در همین حین کشتی امداد و نجات و یدک کش به اتوبوس دریای نزدیک میشود و درحالیکه طبق قوانین امداد و نجات ابتدا باید سرنشینان کشتی حادثه دیده تخلیه شوند ، تیم امداد و نجات بدون اینکه به جان سرنشینان اهمیت دهد با بستن طناب یدک کش به دماغه اتوبوس دریایی برای انتقال این کشتی کوچک به سمت ساحل اقدام میکند. در این حین به دلیل سرعت بالای یدک کش و فرسوده بودن ان دماغه اتوبوس دریایی از بدنه ان جدا میشود و بدنه همراه سرنشینان آن به داخل آب فرو میرود و تنها ناخدا و ۴ تن دیگر که روی عرشه بوده اند و خود را از طناب آویزان میکنند ، نجات میابند.»

برخی مسئولان در استان هرمزگان علت حادثه را توفانی بودن دریا اعلام کردند و گفته اند «با وجود ممنوعیت تردد شناورها در آن روز شناور مذکور به طور غیرقانونی به حرکت خود ادامه داده است».مجید امینی مدیر بندر شهید باهنر بندرعباس به خبر گزاری مهر گفت: «این شناور بدون توجه به هشدارهای اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اقدام به تردد در مسیر هرمز به سمت بندرعباس کرده بود و به دلیل امواج متلاطم دریا در نزدیکی های ساحل بندرعباس غرق شد.»

به گزارش روزنامه خراسان، صفایی مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز گفت: «به علت نامساعدبودن وضعیت هوا فعالیت تمام بنادر مسافری استان هرمزگان از ساعت ۹:۴۵ دقیقه شنبه به حالت تعطیل درآمد و تردد هرگونه شناور ممنوع اعلام شد. وی افزود: صبح شنبه زمانی که تردد شناور مجاز بود، اتوبوس دریایی حادثه دیده از اسکله شهید حقانی بندرعباس به سمت جزیره قشم حرکت می کند و ناخدای این شناور در حدود ساعت ۵ بعدازظهر با وجود نامساعدبودن وضعیت جوی و خلاف مقررات از جزیره هرمز به سمت بندرعباس حرکت می کند که پس از طی یک مایل از جزیره هرمز ناخدا به برج کنترل اسکله حقانی اعلام حادثه می کند.پس از اعلام حادثه برای شناور گروه هایی از هلال احمر، سپاه پاسداران ، نیروی دریایی و آتش نشانی به سمت محل حادثه اعزام شدند و دیروز غواصان اجساد جان باختگان را از محل غرق شدن کشتی کشف کردند.»

خراسان همچنین نوشته است که به دنبال وقوع این حادثه جلسه اضطراری با حضور ابراهیم عزیزی استاندار هرمزگان، مدیران بنادر و دریانوردی استان، فرماندهی انتظامی، فرماندهی دریابانی، هلال احمر و دیگر دستگاه های متولی برگزار شد و ناخدای شناور غرق شده نیز بازداشت شد.

با این حال منبع یاد شده که از بستگان نزدیک یکی از قربانیان این حادثه است با شرح روایتی دیگر از ماجرا مدعی شد مسوولین دولتی تلاش می کنند تا با تغییر آنچه رخ داده عملا از بار مسوولیتی که داشته اند شانه خالی کنند. او مدعی شد:‌ « مسئولان محلی و دولتی میخواهند از زیر مسئولیت این اتفاق شانه خالی کنند و با پنهان کردن حقیقت و دروغگویی، طوفانی بودن دریا و اصرار مسافران را عامل غرق شدن کشتی اعلام کرده اند و به تخلیه نکردن مسافران و دو نیم شدن این کشتی کوچک در اثر فشار یدک کش هیچ اشاره ای نکرده اند.” وی همچنین به آنچه « قصور نیروهای امداد و نجات که شاهد همه این اتفاقات بوده اند» اشاره کردو به کمپین گفت: ” نیروهای تیم امداد و نجات و اعضای گارد ساحلی شاهد همه این اتفاقات بوده اند و متاسفانه درحالیکه کشتی در حال غرق شدن بوده و مسافران درخواست کمک میکرده اند ، هیچ یک از تیم امداد و نجات و دیگر حاضران به داخل آب نپریده و همگی تنها نظاره گر تقلای قربانیان برای نجات و نهایتا غرق شدن آنها بوده اند.»

وی افزود: «همه این اتفاقات در فاصله کمتر از هزار متری اسکله جزیره هرمز روی داده است و شاهدان میگوند در صورتیکه هیچ اقدامی برای کشاندن اتوبوس دریایی به سمت ساحل صورت نمیگرفت ، خود آن توسط امواج به سمت ساحل میرفت و هرگز غرق نمیشد. در حالی مسئولان در دروغی دیگر گفته اند که حرکت قایق از اسکله حقانی جزیره هرمز بدون مجوز بوده است ، که قایق های مسافرکش دیگر در چند متری این قایق در حال عبور و مرور بوده اند و هوا هم آنقدر طوفانی نبوده که منجر به غرق شدن این اتوبوس دریایی شود.»

وی در پایان به کمپین گفت:” سر اکثر قربانی ها شکسته است و به نظر میرسد آنها پیش از غرق شدن ضربه مغزی شده اند. حتی در روز بعد از این حادثه برای انتقال جنازه ها در کنار ساحل نیروی کافی وجود نداشته است و بستگان قربانیان که خود را از مشهد به بندرعباس رسانده اند جنازه ها را در ساحل جابه جا کرده اند و پسر یکی از قربانیان جنازه های مرد و دختر یکی دیگر از قربانیان جنازه های زن را شسته اند

زمینه سازی برای افزایش محدودیت اطلاع رسانی به مردم با آغاز بجران تحریم ها



 سردار حسين سلامي در پنجمين كنگره بين المللي بهداشت، درمان و مديريت بحران در حوادث و بلايا در سالن همايش هاي رازي با بيان اينكه شناخت الگوي حقيقي ساختمان وجودي انسان هنوز در نخستين گام‌هاي خود قرار دارد، گفت: هنوز الگوهاي دقيق واحدهاي تشكيل‌دهنده انسان با وجود پيشرفت‌هاي علم بشري ناشناخته مانده است.


جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران افزود: نخستين مسئله‌اي كه در زمان بروز حوادث و بلايا اتفاق مي‌افتد بر هم خوردن تعادل ذهني انسان‌هايي است كه بايد در مورد مديريت بحران تصميم‌گيري كنند.


جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران با بيان اينكه اطلاع‌رساني در زمان حادثه از ديگر محورهايي است كه در مديريت بحران بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: به هيچ‌ وجه نبايد بيش از آستانه تحمل مردم اطلاعات در خصوص حادثه و بحران منعكس شود.


وبلاگ وکلا فیلتر شد




مصطفی ترک همدانی- وکیل پایه یک دادگستری: آخرین خبری را که مدیر وبلاگ منتشر ساخته است ، حکایت از فیلتر شدن آن دارد.


وبلاگ 'وکیل ملت' که صرفا به مسایل شغلی و صنفی وکلا می پرداخت ، از دسترس خارج گردیده است.
آخرین خبری را که مدیر وبلاگ منتشر ساخته است ، حکایت از فیلتر شدن آن دارد.


این وبلاگ که از جمله مکانهایی برای تضارب آرا و عرصه موافقین و مخالفین موضوعات مختلف جامعه وکالتی است ، توانسته بود مخاطبین ویژه ای را از اعضای کانون وکلای دادگستری و مرکز امورمشاوران حقوقی ووکلا  به خود جذب نماید.
هرچند یقینا مخاطبان و گردانندگان این وبلاگ دارای سلایق متعدد فکری و سیاسی بودند ، اما دیده نشد که این امور در جریان بارگذاری مطالب ، دخیل باشند.


امیدوارم که مشکل این وبلاگ موفق صنفی در زمینه وکالت ، هر چه زودتر مرتفع گردد

فروپاشی ارزش ریال و اقدام دیرهنگام احمدی نژاد




مدتها پس از تصویب سود بانکی توسط شورای پول و اعتبار و تهدید بهمنی، رییس کل بانکی مرکزی به استعفا در صورت عدم موافقت احمدی نژاد با آن، روز گذشته (چهارشنبه) شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصاد و دارایی و سخنگوی دولت اعلام کرد که محمود احمدی نژاد با افزایش سود بانکی به 21 درصد موافقت کرده است. حسینی پس از اعلام این خبر به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: "رییس کل بانک مرکزی به عنوان سخنگوی شورای پول و اعتبار این موضوع را در یکی دو روز آینده اعلام می کند."هرچند هنوز معلوم نیست که آیا این خبر هم همچون اعلام بهمنی در گذشته که افزایش سود بانکی را خبر داده بود واقعیت دارد یا نه، اما بهمنی پس از مصاحبه حسینی در مورد افزایش سود بانکی گفت: "پس از موافقت رییس جمهور با مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم که حدود ۲۱ درصد است، بانک مرکزی میزان نرخ سود سپرده را به بانکها واگذار کرد تا در فضای رقابتی بتوانند سپرده های مردم را جذب کنند."اما سپردن تعیین نرخ سود به بانکها حرف غیر منطقی و غلطی است که بهمنی، رییس کل بانک مرکزی خبر آن را اعلام می کند. از سوی دیگر، کارشناسان اقتصادی معتقدند نرخ تورم در کشور بیش از 40 درصد و نرخ جدید سود بانکی که یک درصد بیشتر از نرخ تورم بانک مرکزی که آن را 20 درصد می داند، غیر کارشناسانه و به کلی غلط است.همچنین بالا رفتن نرخ سود بانکی تورم زا بوده و نه تنها نمی تواند بازار را وادار به کاهش قیمتها کند، بلکه به افزایش تورم دامن خواهد زد.به همین دلیل پایوران رژیم از وضعیت بازار ارز و فروپاشی نرخ برابری ریال نگران شده و دست به تهدیدهای گوناگونی علیه دولت احمدی نژاد زده اند. احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس آخوندی روز گذشته گفت:  "اگر به سرعت به داد اقتصاد نرسیم، وضع موجود بازار ارز و طلا کشور را به ورشکستگی می‌کشاند. بانک مرکزی با بی اعتنایی به وظیفه قانونی خود که مهمترین آن حفظ ارزش پول ملی است، بازار را عمدا و یا از سر ناتوانی رها کرده؛ دولت هم سکوت می کند و این سکوت بازار را مبهم‌تر کرده است."
توکلی به دیدار خود با محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس در مورد وضعیت کشور اشاره می کند و می گوید: "
در این دیدار در رابطه با وظیفه مجلس برای عزل مسوولین اقتصادی بی‌لیاقت دولت یا تعیین تکلیف کل دولت مذاکره خواهم کرد."از سوی دیگر، حسین شریعتمداری، سردبیر کیهان و سخنگوی بیت رهبر جمهوری اسلامی در سرمقاله روزنامه کیهان، دولت احمدی نژاد را به همراهی با پروژه تحریم و داشتن ماموریت از سوی آمریکا متهم می کند و می نویسد: "آیا افزایش غیرطبیعی و پرشتاب بهای سکه و دلار که افزایش قیمت سایر کالاها و خدمات را در پی داشته است، همان ماموریت نیست؟ اگر هست - که هست- این ماموریت را چه کسانی و یا کدام جریانات برعهده گرفته و عملیاتی کرده اند؟"
به نظر می رسد موافقت دیر هنگام محمود احمدی نژاد با افزایش سود بانکی و خبر دست داشتن بخشی از دولت وی در دلالی بازار ارز، او را مقصر وضع موجود اعلام می کند. رژیم جمهوری اسلامی ناتوان از مهار بحران اقتصادی کشور، سعی دارد تا کسانی را مسبب این وضعیت اعلام کرده و این گونه، نظرها را از علت اصلی بحران موجود به جایی دیگر متوجه کند.
بدیهی است که این عمل نیز کارساز نخواهد بود، زیرا چاره اقتصاد کشور تنها با به کارگیری راهکارهای درست اقتصادی و سیاسی سامان می یابد که آنهم از توان پایوران رژیم ولایت فقیه بیرون است.
        جعفر پویه

۱۳۹۰ بهمن ۵, چهارشنبه

سه کارگر در آتش‌سوزي چاه نفت در کهگیلویه سوختند



خبرگزاری حکومتی ایسنا: فرمانده انتظامي گچساران گفت: چاه نفت شماره 15 در سه راه بي‌بي حکيمه  در گچساران از توابع استان کهگيلويه و بويراحمد آتش گرفت.

به گزارش سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سرهنگ قدرت‌الله بيعت‌اصل در اين باره گفت: عصر چهارم بهمن ماه بر اثر تعمير و جوشکاري در خط انتقال لوله گاز در سه راه بي‌بي حکيمه ، سه کارگر در آتش سوختند.

وي اظهار کرد: دو كارگر كه به طور کامل در آتش سوخته‌اند، به مرکز درماني در شهرستان گناوه انتقال يافتند که حال عمومي آنها مطلوب نيست و يک نفر ديگر بصورت سطحي تحت مداوا قرار گرفت.

فرمانده انتظامي گچساران در پايان اضافه کرد: با توجه به حضور همزمان پليس و آتش‌نشاني در محل، حريق مهار و علت آتش‌سوزي توسط کارشناسان تحت بررسي است.
 



طرح دستگاه اطلاعاتی رژیم برای ترور یک سفیر در آذربایجان ناکام ماند"




رادیو فردا : طرح دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ترور سفیر اسرائیل در جمهوری آذربایجان ناکام ماند و سه تبعه آذربایجان در پیوند با این طرح دستگیر شدند.

به گزارش خبرگزاری روسی ایتارتاس طراحان این نقشه قصد داشتند سفیر اسرائیل را به همراه یک معلم و یک خاخام یهودی در مدرسه ای متعلق به یهودیان در باکو ترور کنند.

به گزارش رسانه های اسرائیلی به نقل از وزارت امنیت جمهوری آذربایجان ، یکی از متهمان به نام بالاقارداش داداشوف که هفته پیش دستگیر شد ساکن شهر اردبیل بوده است.

وزارت امنيت آذربايجان اعلام كرده است كه دستگاه اطلاعاتى جمهورى اسلامى به داداشوف قول داده بود در ازاى ترور سفير اسرائيل و دو نفر ديگر ۱۵۰ هزار دلار به او و همدستانش پرداخت كند.



قاضی در پرونده های سیاسی کاره ای نیست، احکام را بازجوها صادر می کنند



وحید اصغری، زندانی ۲۵ ساله که به اتهام پرونده موسوم به ” مدیریت سایت های مستهجن و مخالف دین اسلام” که ۶ دی ماه امسال به اعدام محکوم شده است اکنون دچار روانپریشی است و خانواده اش خواستار تجدید نظر در این حکم شده اند. این زندانی، بارها توسط بازجویانش شکنجه و وادار به اعتراف های علیه خود شده است. او شکایت نامه ای برای رسیدگی به اوضاعش خطاب به قاضی صلواتی نوشته که هنوز بی پاسخ مانده است. به" گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر" این پرونده دو "متهم" دیگر نیز به نام های سعید ملک پور و شهرام وزیری دارد. سعید ملک پور نیز از سوی بیدادگاه رژیم به اعدام محکوم شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: وحید اصغری شکایت نامه ای در تاریخ ۲۵ آذرماه ۱۳۸۸ خطاب به قاضی صلواتی درخصوص شکنجه ها و فشارهای که به او وارد شده بود نوشت و خواستار رسیدگی شد. وی در بخشی از این نامه گفته است:« با چشم بند و دست بند مرا شدیدا به چوب بسته و به ـ حالت ـ کاسه سر و به سمت پائین آویزان کردند، با طناب و دستبند و شلاق و سیلی می زدند. ضربه زدن به شکم و پهلو با پنجه بوکس و گذاشتن چاقو زیر گلویم و روی رگ دستم و تهدید به قتل و تجاوز جنسی چند نفره به من به زور هر چه می خواستند را تلقین می کردند و با وعده و اجبار از من اعتراف غیر واقعی و کذب و امضا و اثر انگشت و نوار مصاحبه ی ویدئویی جعلی بارها گرفتند. در حالی که من فقط متهم بودم.»

احمد اصغری،برادر وحید اصغری، با اظهار اینکه حکم اعدام او ناعادلانه است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« سپاه همان روزهای اول به برادرم گفته بود اعدامت می کنیم و در رسانه های مختلف هم نوشته شده بود که برای وحید حکم اعدام صادر شده است در حالی که وحید به تازه گی به دادگاه رفته و حکم او هم ۷ دی ماه امسال صادر شد . این یعنی اینکه قاضی کاره ای نیست و حکم را بازجوهای سپاه برای متهمین سیاسی قبلا صادر می کنند و قاضی تنها وظیفه دارد آن را برای رسمی کردن تایید کند . حالا طرف اصلا جرمی داشته باشد یا نداشته باشد مهم نیست.»

احمد اصغری برادر این زندانی محکوم به اعدام که اکنون در آمریکا به سر می برد در خصوص اتهام های برادرش که منتهی به حکم اعدام او شده است، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« اتهام های زیادی به او زده اند از جاسوس دولت گرفته تا ارتباط با سازمان منافقین و در اختیار گذاشتن فضای اینترنتی به افرادی که سایت های مخالف رژیم راه انداخته اند اما او تنها جرمش این بوده که فضای اینترنتی در اختیار دیگران قرار می داده، اینکه بعد از آن چه مطالبی در آن فضا کار می شده به او دیگر ربطی نداشته است. آنقدر اتهام های برادرم زیاد هست که من وقتی برای اولین بار سایت گرداب( متعلق به سپاه پاسداران) را دیدم فکر کردم این اتهامات احیانا مال مافیای سیسیل ایتالیا و گانگسترهای کلمبیا و با پشتیابانی چند دولت قدرتمند خارجی هست نه مال یک جوان کارگرزاده ۲۱ ساله که برای تامیین مخارج تحصیل اش در هند دامین می فروخته است.»

وحید اصغری، متولد ۱۳۶۵ و متولد شهر میانه (آذربایجان شرقی)، فعال سایبری و دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه هند در تاریخ ۶ دی ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی به اعدام محکوم شد. او در تاریخ ۱۹ اردبیهشت سال ۱۳۸۷ در فرودگاه امام خمینی توسط ماموران لباس شخصی سپاه پاسداران بازداشت شد. به گفته برادرش او پس از ۴ سال بودن در هند برای دیدن مادرش به ایران آمده بود که توسط نیروهای امنیتی در فرودگاه دستگیرشد. وحید اصغری در آن زمان ۲۱ سال داشته است. در اسفند ماه همان سال(۱۳۸۷) شبکه سایبری سپاه پاسداران خبر بازداشت وحید اصغری را به همراه چند نفر دیگر به اتهام مدیریت سایت های مخالف دین اسلام و مستهجن به طور رسمی اعلام کرد.



فعال زن به خاطر حضور در مزار ندا به چهارماه زندان و ٧۴ ضربه شلاق محکوم شد




 صبح روزگذشته عسل اسماعیل زاده جهت دریافت حکم صادره خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه نمود. که بر پایه حکم جدید ٧۴ضربه شلاق به حکم سابق اش اضافه شده است.

 در حکم ابلاغی به نامبرده تحمل ٧۴ضربه شلاق نیز اضافه گردیده است که این حکم با حکم ابلاغ شده به وکیل نامبرده در تاریخ ۱۷ دیماه مغایرت دارد .
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب عسل اسماعیل‌زاده را به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “اجتماع و تبانی” به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و ۸ ماه حبس تعلیقی محکوم نموده است.


وی چندی پیش به همراه پیمان عارف و شرر کنور تبریزی در بهشت زهرا و به جرم فاتحه خوانی بر مزار ندا آقا سلطان دستگیر شده بود که پس از چند روز به همراه شررکنور تبریزی، به قید التزام آزاد شد. خانم اسماعیل‌زاده هم‌ چنین ۱۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری در حین بازگشت به منزل توسط نیروهای موسوم به لباس شخصی بازداشت شده بود و مدت ۳۱ روز در سلول انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و یازدهم خرداد ماه با قرار وثیقه یکصد میلیون تومانی به طور موقت آزاد

چه کسی مسئول افزایش اعتیاد در بین جوانان است؟




در میان آمار و اخباری که از افزایش سرسام آور بهای کالاهای مصرفی و مواد غذایی منتشر می شود، کاهش بهای یک قلم جنس حیرت انگیز است. بهای ماده مخدر «شیشه» در سال 1390 سیر نزولی داشته و این کاهش به دلیل رشد تولیدات داخلی بوده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، سه شنبه 4 بهمن، «قیمت ماده مخدر شیشه در سالهای ابتدایی (دهه 80) حدد 80 میلیون تومان و در سال 90 با کاهش 400 درصدی به دو میلیون تومان رسیده است».
مهمتر این که ماده مخدر شیشه ای که باعث مرگ 80 درصد معتادان به شبشه طی دو سال گذشته شده است. این تولید صنعتی داخلی هم مثل تولید بنزین داخلی است که تا کنون باعث مرگ بسیاری شده است.
بک کارشناس اعتیاد در مصاحبه با خبرگزاری مهر خبر از افزایش سه درصدی مرگ و میر معتادان به مواد مخدر نسبت به سال گذشته می دهد.
 اگر چه اعتیاد و رواج مواد مخدر از آسیبهای جامعه سرمایه داری است و در همه نقاط جهان دیده می شود اما شرایط دیکتاتوری مذهبی حاکم بدون شک به رشد غیر عادی استفاده از مواد مخدر در میان چوانان کمک می کند. در جامعه ای که آزادی اندیشه جرم محسوب می شود، نیاندیشدن به ویژه با کمک اعتیاد می تواند مدلی بی دردسر برای رژیم باشد. رژیم با به بند کشیدن آزادی، هنر، ورزش، مطالعه و هر گونه تفریح دیگری، محیط را برای به دام انداختن جوانان به مواد مخدر مهیا می کند. 



زینت میرهاشمی

۱۳۹۰ بهمن ۴, سه‌شنبه

مامور اطلاعاتی رژیم در افغانستان به شانزده سال زندان محکوم شد






یک دادگاه در شهر هرات در غرب افغانستان فردی را که گفته می شود ماموران اطلاعاتی رژیم بوده است به اتهام جاسوسی به ۱۶ سال زندان محکوم کرده است.

بی بی ی در ادامه این گزارش می نویسد: قاضی سراج الدین نصر، رئیس دادگاه شهری و امنیت عامه هرات، اتهامهای مطرح شده علیه این فرد را جاسوسی برای یک کشور بیگانه، خیانت به تمامیت ارضی، استقلال و امنیت ملی افغانستان عنوان کرد.

آقای نصر گفت که متهم از محلات ممنوعه و به ویژه پایگاههای نیروهای داخلی و خارجی در هرات عکس گرفته و شماره های تلفنهای مسئولان وزارت اطلاعات ایران در دفتر یادداشت او ثبت بوده است.

رئیس دادگاه شهری و امنیت عامه هرات افزود که مکالمات تلفنی این فرد با منابع ایرانی از سوی اداره امنیت ملی هرات شنود شده و این مکالمان حاکی است که او به این منابع در باره این پایگاهها اطلاعات می‌داده است.

دادستان امنیت ملی هرات در دادگاه گفت که فرد متهم با خود برگه هایی از ایران آورده که بیانگر تلاش او برای جاسوسی بوده است.

مقامهای قضایی دادگاه هرات گفته اند که این فرد در "اعترافات" خود اتهامهای مطرح شده علیه خود را پذیرفته است.

با اینهمه، متهم پرونده در جلسه دادگاه اعترافات قبلی خود را فاقد اعتبار دانست و گفت که زیر "شکنجه" و "ضرب و شتم" مجبور به اعتراف شده بود.

این شهروند افغانستان در گذشته ساکن ولایت هرات بود، اما سالها در ایران زندگی کرده و در نخستین سفر خود به زادگاهش حدود دو ماه پیش دستگیر شد.

قاضی دادگاه شهری و امنیت عامه هرات گفته است که حکم صادر شده برای متهم نهایی نیست و او حق درخواست تجدید نظر و فرجام خواهی را دارد.

یکی از مسئولان دادگاه هرات گفته است که این نخستین بار نیست که فردی به اتهام جاسوسی برای بیگانگان محاکمه و به تحمل زندان محکوم می شود.

به گفته این منبع، در سالهای گذشته هم مواردی از پرونده های مشابه در دادگاه هرات بررسی شده و متهمان این پرونده ها به اتهام جاسوسی برای ایران محکوم به زندان شده اند.




دو فعال آذری در تبریز دستگیر شدند




ماموران اطلاعات آذربایجان، روز ۳ بهمن ماه ۹۰ ابراهیم رشیدی و افشین شهبازی را در تبریز دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شان کردند.
به گزارش منابع خبری محلی، این دو در منزل دانشجویی افشین شهبازی ساعت ۴: ۳۰ بعد از ظهر در تبریز دستگیر شدند.

رشیدی مدرس زبان ترکی آذربایجانی و جامعه‌شناسی، دبیر سابق و از بنیانگذاران کانون ادبی شهریار، عضو هیئت موسس موسسه غیر دولتی آذر توپراق، دبیر کنگره گرامیداشت پروفسور زهتابی، ستارخان و کنگره‌ زبان ملل ساکن در ایران است.


همچنین رشیدی مدیر مسئول نشریه اولدوز و صاحب امتیازی نشریه‌ی‌ بولود، عضو هیئت تحریریه نشریه باخیش و نشریه‌ی اویانیش بوده است.


 افشین شهبازی، عضو فعال کانون آذربایجان ‌شناسی دانشگاه تبریز و دانشجوی رشته‌ی مهندسی کشاورزی دانشگاه تبریز می‌باشد. وی پیش از این نیز هنگام بازگشت از مراسم سالگرد جان باخته گان آذربایجان در سولدوز، در جریان اعتراضات مردم آذربایجان به خشکانیدن دریاچه اورمیه دستگیر شده بود.




دانشجوی لسترانگلستان بعداز دیدار با پدر بیمارش در ایران دستگیر شد




ماموران امنیتی، افشین شافعی دانشجوی دکترای اطلاعات و امنیت دانشگاه لستر انگلستان را در دستگیر کردند.

، افشین شافعی دانشجوی دکترای اطلاعات و امنیت در دانشگاه لستر انگلستان کە دارای تابعیت نروژی نیز می باشد، چندی پیش به منظور عیادت پدر که در بستر بیماری به سر می‌برد به ایران بازگشت. چند بار طی اقامتش در تهران از طرف اداره اطلاعات احضار و پاسپورت اش  ضبط و بعد از چند روزی به او بازگردانده شد.


در تاریخ ٢۶ آذرماه ٩٠، زمانی که قصد بازگشت به نروژ را داشت توسط ماموران امنیتی، در هتل همای تهران دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد. پس از پیگیریهای مکرر خانواده اش در خصوص سرنوشت وی، به آنها گفته شد و را به اتهام" اقدام علیه امنیت ملی" دستگیر کرده اند. بنا به این گزارش، افشین از اقلیت های سنی مذهب استان کرمانشاه می باشد.


حمله ماموران امنیتی به یک خانواده با اسپری فلفل برای دستگیری یک فعال اجتماعی




 شامگاه دوشنبه، ماموران امنیتی بابلسر با یورش به منزل پدری یاسر یوسف زاده، وی را دستگیر و به محل نامعلومی منتقل کردند.

سایت اصلاح طلب حکومتی «چمران نیوز» در این رابطه می نویسد: پس از یورش ماموران امنیتی به منزل  آقای یوسف زاده، پدر او از ماموران درخواست کرده حکم مراجع قضایی و کارت شناسایی خود را ارئه دهند، اما در پاسخ به این درخواست، ماموران امنیتی بر صورت پدر و خواهر او اسپری فلفل پاشیده و باعث صدمه دیدن آنها شده اند.

طبق قوانین ایران ارئه کارت شناسایی ماموران و حکم جلب متهم الزامی است. اما نهادهای امنیتی ایران در تمامی موارد، این قانون را زیرپا می گذارند.

بر اساس این خبر، پس از درگیری ماموران با پدر یوسف زاده، فرزند او برای کمک به پدر از رفتن با ماموران خوداری کرده و با پای برهنه به سمت پدر می دود، که همین امر سبب می شود ماموران وی را مورد ضرب و شتم قرار دهند.

گزارش های رسیده حاکیست، فضای کوچه و محل سکونت این خانواده به قدری متشنج شده که ماموران امنیتی با زدن اسپری فلفل برصورت چند تن از همسایه گان، با آنان نیز درگیر شده اند.

یاسر یوسف زاده در شورش های بعداز انتخابات در بهمن ماه ۸۸ نیز دستکیر شد

"چمران نیوز" گزارش داده که وی توسط ماموران اطلاعات سپاه بابلسر بازداشت شده است

تحریم، نتیجه سیاست ماجراجویانه رژیم




روز دوشنبه 3 بهمن، وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در بروکسل، خرید نفت، بانک مرکزی، تجارت  الماس، طلا و دیگر فلزات گرانبها با جمهوری اسلامی را  تحریم کردند. همچنین اتحادیه اروپا هرگونه قرارداد جدید برای خرید یا انتقال نفت خام از رژیم را ممنوع و همه داراییهای بانک مرکزی ایران در کشورهای اتحادیه اروپا را مسدود کرد.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی در همین روز در واکنش به تحریم نفتی  توسط اتجادیه اروپا، طی بیانیه ای اعلام کرد:«هیچ گونه خسارتی متوجه ایران نخواهدبود». از طرفی دیگر رامین مهیمان پرست سخنگوی وزارت خارچه رژیم تحریمهای جدید را «غیر منطقی و ناعادلانه» خواند. نکته ای در همین دو موضع گیری به چشم می خورد این است که اگر این تحریمها هیچ گونه خسارت به رژیم وارد نمی کند، چرا سخنگوی وزارت خارجه رژیم آن را «ناعادلانه» می نامد.
واکنش پایوران رژیم تا کنون به بسته تحریمی اتحادیه اروپا مانند دوره های قبل متضاد است. کارگزاران رژیم از یک سو این تحریمها را بی تاثبر بر اقتصاد ایران می دانند از طرف دیگر با گرفتن مواضع تهدیدامیز و تلافی جویانه، به تاثبر مخرب تحریمها اعتراف می کنند.
تحریم نفتی و فرآورده های نفتی، محصول تقریبا یک دهه سیاست بازی بین کشورهای اتحادیه اروپا با رژیم ایران است. این در حالی بود که طی این مدت رژیم ایران بدون توجه به خواست مردم ایران، در ادامه سیاستهای ماجراجویانه و خطرناک  برای دستیابی به سلاح اتمی برنامه ریزی می کرد. تحریمهای جدید، نتیجه شکست سیاست شلاق و هویج (مماشات) از طرف اروپائیها و سیاست مذاکره برای مذاکره برای تبدیل تهدیدها به فرصتها از طرف رژیم ایران است. در تمامی این دوران مردم ایران در شکلهای مختلف مخالفت خودشان را با رژیم نشان داده اند. در شعارهای رایج بین مردم به چشم می خورد که می گویند «کار حق مسلم ماست»، «صلح و آزادی حق مسلم ماست» و .... این شعارهای در برابر حرف رزیم که می کوید «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» داده می شد.
وضعیت نابسامان اقتصادی ایران که بدون شک تحریمها روی آن بیشتر اثر خواهد گذاشت دستاورد سیاست رژیم ولایت فقیه است. افزون بر آن رژیم، برای عبور از بحران سرنگونی، تبدیل به قدرت شدن در منطقه را می بیند که سیاست تولید بحران و تنش زایی ابزار آن است. سیاستی که مردم ایران با آن مخالفند.



زینت میرهاشمی

۱۳۹۰ بهمن ۳, دوشنبه

گزارش کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم از '۲۰۰۰ مورد نقض حقوق دانشجویان'




 کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم وحدت گزارشی را در خصوص نقض حقوق دانشجویان تحویل احمد شهید داده است. کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم وحدت، گزارشی را از "بیش از ۲۰۰۰ مورد نقض حقوق دانشجویان"، از فروردین ۱۳۸۸ تا شهریور ۱۳۹۰، تهیه و آن را به دفتر احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران، ارائه کرده است.
عباس حکیم زاده، فعال دانشجویی دوشنبه ۳ بهمن (۲۳ ژانویه) در گفت و گو با بی بی سی فارسی با اشاره به این گزارش گفت: "در این مدت بیش از ۶۰۰ دانشجو بازداشت شده‌اند، نزدیک به ۴۰۰ نفر از تحصیل محروم شده اند و حدود ۲۵۰ دانشجو توسط دادگاه احکام محکومیت دریافت کرده اند."
پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری و اعتراض‌ها به نتیجه آن، برخورد دستگاه های امنیتی و قضایی با دانشجویان شدت گرفته است. محرومیت از تحصیل، اخراج از دانشگاه، ضرب و شتم و بازداشت از جمله موارد برخورد با دانشجویان در سال های اخیر بوده است.
در بخشی از گزارش کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم، نهادهای حکومتی متهم شده اند که کوشیده اند "با اعمال محدودیت های مختلف جلوی فعالیت های منتقدانه جنبش دانشجویی را سد کنند"، و از جمله بارزترین این محدودیت ها به "ارعاب، محرومیت موقت یا دائم از تحصیل، تبعید به دانشگاه هایی در شهرهای دور افتاده، بازداشت، صدور و اجرای احکام سنگین حبس و شلاق و حتی حبس در تبعید" اشاره شده است.
در ادامه بیانیه آمده است: "تمام این موارد همه به خاطر پیگیری مسالمت آمیز و کاملا قانونی مطالباتی است... مطالباتی که طبق منشور حقوق بشر سازمان ملل و ملحقات آن جزء حقوق اساسی هر فرد به شمار می رود و جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان امضا کننده آن، مسئول اجرای آن است."
آقای حکیم زاده با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی در ایران از گذشته تاکنون یکی از بخش‌های فعال جامعه مدنی بوده است، گفت: "بلافاصله پس از انتخابات کوی دانشگاه تهران، به دنبال آن دانشگاه صنعتی اصفهان، شیراز و مشهد آماج حمله شدید نیروهای انتظامی و لباس شخصی قرار گرفتند."
"۳۰ نفر از دانشجویان در مدت دو سال و نیم گذشته کشته شده‌اند و این قتل‌ها عمدتا در جریان اعتراضات پس از انتخابات به وقوع پیوسته است"
عباس حکیم زاده در مصاحبه با بی بی سی
این فعال دانشجویی با اشاره به گزارش کمیسیون دفتر تحکیم وحدت اعلام کرد: "۳۰ نفر از دانشجویان در مدت دو سال و نیم گذشته کشته شده‌اند. این قتل‌ها عمدتا در جریان اعتراضات پس از انتخابات به وقوع پیوسته است. از جمله این افراد کیانوش آسا، مصطفی غنیان، اشکان سهرابی، یعقوب برزاویه، امیر جوادی فر، محسن روح الامینی، محمد جواد پرنداخ، صانع ژاله، محمد بختیار، بهنود رمضانی، حامد نور محمدی هستند."
تهیه کنندگان این گزارش در توضیح فشارهای دولت بر جامعه دانشگاهی نوشته اند: "دولت از جهات مختلف تلاش می کند تا آزادی های آکادمیک را زیر پا بگذارد و فضای تحصیل و تدریس در دانشگاه ها را مطابق با ایدئولوژی رسمی بسازد. دانشجویان و اساتید مجبورند برای تحصیل و تدریس در دانشگاه به کیش ادیانی که دولت آن ها را به رسمیت می شناسد دربیایند. به عنوان مثال پیروان آیین بهاییت حق تحصیل در دانشگاه ها را ندارند و در صورت فاش شدن اعتقاد افراد به بهاییت در هر مرحله ای از تحصیل در دانشگاه که باشند، اخراج می شوند."
در بخشی دیگر از گزارش آمده است: "دانشجویان باید پوشش اسلامی و طبق استاندارد دولت را در دانشگاه رعایت کنند، در تحقیق و پژوهش وارد خطوط قرمز حاکمیت از جمله مذهب، ایدئولوژی حاکم، نقد مقامات حکومتی، سیاست های کلی نظام و نشوند و یا در صورت ورود به این حیطه تنها به تایید مواضع رسمی در این خصوص بپردازند."
نویسندگان گزارش افزوده اند: "اساتید منتقد و افرادی که موارد دیکته شده از بالا را برنتابند به اجبار بازنشسته یا اخراج می شوند. جمهوری اسلامی ایران حتی تلاش می کند متون و محتوای دروس را مطابق ایدئولوژی خود بسازد و اساتید و دانشجویان را مجبور می کند تنها به تدریس و آموختن این متون بپردازند."
"اساتید منتقد و افرادی که موارد دیکته شده از بالا را برنتابند به اجبار بازنشسته یا اخراج می شوند. جمهوری اسلامی ایران حتی تلاش می کند متون و محتوای دروس را مطابق ایدئولوژی خود بسازد و اساتید و دانشجویان را مجبور می کند تنها به تدریس و آموختن این متون بپردازند"
بخشی از گزارش کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم وحدت
آقای حکیم زاده با ذکر اینکه "مطالعه روند نقض حقوق دانشجویان در این مدت نشان می‌دهد که آمار فشار بر دانشجویان روبه کاهش است" به بی بی سی گفت: "این روند نزولی به معنا بهبود شرایط نیست. بلکه نشان می‌دهد حاکمیت با سیاست‌های امنیتی که این مدت در پیش گرفته تا حدی به اهداف خود رسیده و موفق شده با ایجاد جو ترس و یاس در زیرپوست جامعه و دانشگاه‌ها روند اعتراض‌ها و ایجاد مزاحمت برای خود را سد کند."
این فعال دانشجویی ادامه داد: "نکته دیگر این است که بسیاری از اخبار مربوط به برخود با دانشجویان معمولا در رسانه‌ها منتشر نمی‌شود."
گزارش دفتر تحکیم تاکید دارد که جمع‌آوری اطلاعات، در معرض توجه افکار عمومی قرار دادن آن و درخواست کمک از نهادهای بین‌المللی که در زمینه حقوق بشر فعال هستند، می‌تواند به جلوگیری از تداوم روند نقض حقوق دانشجویان در ایران کمک کند