۱۳۹۰ دی ۱۶, جمعه

سفر جنجالی و بی حاصل وزیر امورخارجه ترکیه برای رژیم



جعفر پویه
روز گذشته (پنجشنبه) سفر ناگهانی و دو روزه احمد داوود اغلو، وزیر امورخارجه ترکیه، به تهران پایان یافت. هرچند وزارت امورخارجه ترکیه اعلام کرد، داوود اغلو در این سفر درباره مساله هسته ای ایران و تحولات سوریه و عراق با مقامهای ایران گفتگو خواهد کرد، اما منابع خبری رژیم با تعجب از این سفر استقبال کرده و به گمانه زنیهای مختلفی در باره آن پرداختند. 
از مشروح گفتگوهای داوود اغلو با مقامهای رژیم خبری منتشر نشده، اما روز گذشته علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه رژیم، و داوود اغلو در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند و در مورد گفتگوهای دو طرف اطلاعاتی به خبرنگاران دادند. صالحی در این کنفرانس خبری گفت که دو ماه قبل به خانم کاترین اشتون در کنفرانس بن گفته که منتظر زمان و مکان برای ادامه گفتگوهاست. او همچنین گفت: "از آنجایی که دور قبلی مذاکرات در ترکیه بوده، ما ترجیح می دهیم ادامه مذاکرات آنجا باشد، ولی منتظر هم هستیم که طرف مقابل زمان و مکان برای گفتگوها را تایید و اعلام کند."این درحالی است که خانم اشتون و سخنگوی دفتر وی، مایکل مان، می گویند: "ایران هنوز به نامه خانم اشتون پاسخ نداده و بعد از اینکه پاسخ نامه رسید، می توان بقیه مسیر را ادامه داد."
مایکل مان می گوید: "در نامه خانم اشتون گفته شده بود که اگر ایران حاضر به مذاکره سازنده است، آمادگی خود را اعلام کند."
اما احمد داوود اغلو در این کنفرانس خبری درباره مذاکرات اتمی گفت: "
امیدواریم این مذاکرات به نتیجه خوبی برسد و ایران هم بتواند در جوامع بین‌الملل روابط خوبی داشته باشد. منتظریم نتیجه اراده دو طرف را برای انجام این مذاکرات ببینیم."واضح است که مخاطب وزیر امورخارجه ترکیه از "اراده دو طرف برای انجام مذاکرات"، رژیم است و به برخورد و شارلاتان بازی آن اشاره دارد؛ زیرا مذاکره کنندگان رژیم بارها بعد از اینکه تبلیغات وسیعی حول اینگونه مذاکرات کرده و تلاش نموده اند تا انزوای خود را کمرنگ کنند، پشت میز مذاکره گفته اند "مذاکره را برای مذاکره" می خواهند و یا "مذاکره درباره مدیریت جهان و خلع سلاح عمومی و ..." و چیزهایی که ربطی به مناقشه اتمی رژیم و تلاش مخفیانه اش برای ساخت بمب اتمی ندارد. به همین علت داوود اغلو در این روز گفت: "حامل پیام خانم اشتون برای مقامهای ایرانی است و کاترین اشتون خواسته که پاسخ رسمی به او داده شود."با این حساب مشخص می شود همه هیاهو و جنجال سفر وزیر امورخارجه ترکیه یک جنجال تبلیغاتی ترتیب داده شده از سوی رژیم برای شکستن انزوای سختی است که در آن گرفتار شده است. زیرا نه ترکیه توان میانجی گری در این پرونده بغرنج را دارد و نه رژیم با مشکلات منطقه ای که با ترکیه دارد، می خواهد و می تواند بالا دستی ترکیه را تحمل کند.این است که سفر ناگهانی وزیر امورخارجه ترکیه به تهران نمی تواند برای رژیم گشاینده در یا روزنه ای برای بیرون رفتن از انزوای بین المللی باشد و تنها مصرف داخلی دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر