۱۳۹۱ فروردین ۱۴, دوشنبه

خالی شدن روستاها، و افزایش بیكاری به دنبال افزایش شوری روذخانه کاررون



خبرگزاری حکومتی ایرنا : مدیر امور كشت و صنعت‌های نظام صنفی كشاورزی خوزستان از افزایش بی‌سابقه شوری آب رودخانه كارون خبر داد.
به گزارش دوشنبه روابط عمومی انجمن صنفی كشاورزان خوزستان،' محسن ممبینی' با اشاره به اینكه شوری آب در نهایت باعث كاهش تولید می‌شود، گفت: برای هر كشت محدوده‌ای بنام حد آستانه افت محصول تعیین شده كه برای نیشكر آستانه تحمل شوری 1.7 میلی‌موس بر سانتیمتر است و هرچه این مقدار بالاتر رود و آبیاری ادامه پیدا كند افت محصول بیشتر می‌شود.
به گفته وی، با افزایش هر واحد شوری آب ، افت پنج درصدی تولید در هر هكتار نیشكر خواهیم داشت و این مساله برای بقیه محصولات كشاورزی هم صادق است.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه نوع خاك منطقه از نوع سنگین است و سطح آب‌های زیرزمینی بالاست، بالا بودن EC (میزان شوری آب) خاك و آبیاری آب با EC بالا مشكلات فراوانی برای محصولات دیگر بوجود می‌آورد.
وی گفت: با توجه به اینكه در مرحله خوشه‌زنی گندم هستیم این شوری ضربه سنگینی به كشاورزی خوزستان وارد می‌كند.
ممبینی عنوان كرد: در ماه‌های گذشته شخصیت‌های علمی و دانشگاهی و كارشناسان زبده كشاورزی اعلام كردند كه آبگیری سد گتوند باعث بالا رفتن EC آب كارون می‌شود كه مورد توجه قرار نگرفت و كاهش دبی رودخانه كارون هم این بحران را افزایش می‌دهد و به طوریقین با قرار گرفتن در فصل گرما درجه شوری آب بیشتر از گذشته هم خواهد شد كه این موضوع كشاورزی خوزستان بویژه محصولاتی مانند گندم و نیشكر را با مشكلات عدیده‌ای روبه رو می‌سازد.
مدیر امور كشت و صنعت‌های نظام صنفی كشاورزی خوزستان ابراز داشت: یكی دیگر از مشكلاتی كه به طورحتم با افزایش EC آب، خوزستان را وارد چالشی دیگر می‌كند، نبود دلگرمی و امیدواری روستاییان برای كشاورزی و تولید است و با این رویه باید شاهد مهاجرت روستاییان به شهر برای پیدا كردن شغلی دیگر باشیم كه نتیجه آن گسترش حاشیه نشینی، خالی شدن روستاها، افزایش بیكاری و ناهنجاری‌ها است.
وی افزود: حتی در سال 87 كه با خشكسالی روبه رو بودیم EC آب رودخانه كارون به این میزان افزایش نیافته بود و به طور قطع اگر این شرایط كنترل نشود زمین‌های حاصلخیز كشاورزی در آینده‌ای نزدیك به زمین‌های غیرقابل كشت تبدیل می‌شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر