رادیو فردا : به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت سوئدی اریکسون، شرکت کریتیویتی سافتور در بریتانیا و کمپانی ادپتیو موبایل سکیوریتی که در ایرلند مستقر است، در دو سال گذشته سیستمهای نرمافزاری و همچنین دستگاههایی به ایران فروختهاند که بیش از هر چیز میتواند از طرف نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
خبرگزاری بلومبرگ در گزارش مفصل خود با استناد به بیش از صد سند و در گفتوگو با چندین متخصص و مدیران سابق این شرکتها، به چندین نمونه از دستگیری فعالان سیاسی و مدنی و بازجوییهایی در ایران پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ اشاره کرده که فقط با استفاده از این سیستمها امکانپذیر شده است.
سعید پورحیدر یکی از این بازداشتشدگان پس از انتخابات است که چندین هفته را در زندان اوین سپری کرده است.
او به خبرنگار بلومبرگ گفته است که بازجوهایش متن مکالمات تلفن همراه او و پیامکها و ایمیلهای رد و بدل شدهاش را تماما در اختیار داشتهاند.
در اوایل سال جاری میلادی، ۲۰۱۱، شرکت کریتیویتی سافتور سیستمی به ایران فروخته است که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با استفاده از آن میتوانند محل تلفنهای همراه را ردیابی کنند.
این سیستم قادر است حرکت صاحبان تلفن همراه را در هر ۱۵ ثانیه یک بار زیر نظر گرفته و محل دقیق آنها را بر روی نقشه نشان دهد.
این شرکت تایید کرده است که شرکت ایرانی ایرانسل که اپراتور دوم تلفنهای همراه در کشور است یکی از مشتریان این شرکت بوده است.
با این حال این شرکت حاضر نشده است درباره فروش این سیستم ردیابی اطلاعاتی بدهد.
شرکت ادپتیو موبایل سکیوریتی هم که مرکز آن در ایرلند است، سه سال پیش سیستم مشابهی را به شرکت ایرانسل فروخته و تاکنون به خدمات سرویسدهی خود در این مورد ادامه میدهد.
دو نفر از مدیران سابق ایرانسل نیز به خبرگزاری بلومبرگ گفتهاند که نیروهای پلیس در ایران به این سیستم دسترسی دارند.
ادپتیو موبایل گرچه میگوید که تکنولوژی فروخته شده به ایران برای مقابله با ویروسهای کامپیوتری و ایمیلهای تبلیغاتی طراحی شده، ولی اعلام کرده است که با توجه به شرایط سیاسی در ایران قصد دارد سال آینده و همزمان با پایان قراردادش با ایرانسل به همکاری خود با این شرکت خاتمه دهد.
به نوشته بلومبرگ، شرکت مخابرات تلفن همراه ایران که تحت کنترل دولت است، اوایل سال گذشته از شرکتهای خارجی که میخواستهاند سیستم خدمات پیامکرسانی به ایران بفروشند خواسته است فناوریهای مربوط به ذخیرهسازی و طبقهبندی پیامک را هم در سیستمهای خود بگنجانند.
مدتی پیش شرکت نوکیا زیمنس که دستگاهها و سیستمهای ردیابی و شنود تلفنهای همراه به ایران فروخته بود، تحت فشارهای بینالمللی مجبور شد از بازار ایران خارج شود. اکنون گفته میشود که یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی چین جایگزین این کمپانی بزرگ شده است.
تاکنون مقامات جمهوری اسلامی واکنشی به این گزارش بلومبرگ و گزارشهای مشابه درباره ردیابی و شنود مکالمات تلفنهای همراه و پیامکهای رد و بدل شده مردم ایران نشان ندادهاند.
در دو سال اخیر عدهای از فعالان سیاسی، روزنامهنگاران و شهروندان مخالف حکومت در ایران با استفاده از این گونه سیستمها بازداشت شدهاند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر