۱۳۹۱ خرداد ۱۱, پنجشنبه

هشت نفر در زندان ارومیه اعدام شدند


خبرگزاری هرانا - سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۱ خرداد ۹۱، هشت نفر از زندانیان زندان مرکزی ارومیه به دستور مراجع قضایی در محوطه این زندان به دار آویخته شدند.
مسعود شمس‌نژاد وکیل یکی از اعدام شدگان در گفتگو با موکریان نیوز، اسامی این افراد را الله وردی - الف، صیاد - الف، صفر - پ، حاجی - پ، خسرو - د، عمران - گ، نهاد - ن و عبدالمجید - م اعلام نمود.
وی افزود: اتهام افراد اعدام شده از سوی مراجع قضایی، جرائم مربوط به مواد مخدر عنوان شده است.
این وکیل در خاتمه اعلام نمود که اجرای حکم موکل بنده کاملا خارج از مفاد آیین نامه نحوه اجرای احکام اعدام صورت گرفته است.
شایان ذکر است بعد از ظهر روز گذشته، این شش شهروند به دستور مسئولین زندان ارومیه به قرنطینه این زندان جهت اجرای حکم منتقل شده بودند.

محکومیت یک شهروند بهایی به ۴سال و نیم حبس تعزیری در سمنان


خبرگزاری هرانا - در پی تشدید فشارهای روزافزون بر شهروندان بهایی ساکن سمنان، یک شهروند بهایی اهل سمنان به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، «امید فیروزیان» که در ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در جلسات مذهبی بهاییان به قصد برهم زدن امنیت کشورمحاکمه شده بود به ۴ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم گردید.
یاداوری می‌شود امید فیروزیان در بهمن ماه سال گذشته، بازداشت که پس از مدتی به قید وثیقه آزاد گردید.
باید خاطر نشان ساخت طی ماههای گذشته تعداد زیادی از شهروندان بهایی ساکن سمنان به محکومیتهای ۳ تا ۷ سال محکوم شده‌اند این در حالیست که ۶ شهروند بهایی در زندان سمنان ویک شهروند بهایی سمنانی به نام منیژه نصرالهی در زندان اوین در حال سپری کردن دوران محکومیت خود می‌باشند.

اتحادیه اروپا: ایران احکام اعدام را به حال تعلیق درآورد

خبرگزاری هرانا - اتحادیه اروپا روز چهارشنبه از «افزایش هشدار دهنده اعدام‌ها در ایران» انتقاد کرده و از ایران خواست اجرای مجازات اعدام را به حال تعلیق درآورد. 

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی کا‌ترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد: بر اساس آخرین آمار‌ها که از چند منبع تهیه شده، در پنج ماه اول سال جاری میلادی شمار زیادی اعدام شده‌اند و بدین‌ ترتیب ایران در میان کشورهایی که بیشترین مجازات اعدام را داشته‌اند قرار گرفته است. 

سخنگوی خانم اشتون گفته است رئیس سیاست خارجی از افزایش اعدام‌ها ابراز نگرانی عمیق کرده است. 

کا‌ترین اشتون به نمایندگی از کشورهای آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان یا‌‌ همان کشورهای موسوم به پنج به علاوه یک، مشغول مذاکرات اتمی با ایران است. 

سازمان‌های حقوق بشری از منتقدان جدی آمار بالای اعدام در ایران هستند و در گزارش‌های سالانه خود به آن اشاره و از آن انتقادی می‌کنند. 

یک دیپلمات مستقر در تهران به رویترز گفته است: شاید هم تصادفی باشد اما مشخص نیست که چرا ایران در حالی که در جریان مذاکرات اتمی است، درصد اعدام‌ها را هم افزایش می‌دهد. به هر حال مناسبی به نظر می‌رسد تا وقتی جهان حواسش به مذاکرات است، برنامه اعدام‌ها را پیش رود. 

رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند در ماه جاری میلادی، ۱۵ تن اعدام شده‌اند. ۱۴ تن به اتهام‌های مرتبط با قاچاق مواد مخدر و یک تن هم به اتهام جاسوسی برای اسرائیل اعدام شده است. 

اتحادیه اروپا به جز تحریم‌های مرتبط با برنامه اتمی، تحریم‌هایی هم به دلیل نقض حقوق بشر علیه ایران اعمال کرده و شماری از مقامات ایرانی را در فهرست سیاه خود قرار داده است. 

سازمان عفو بین الملل در آخرین گزارش سالانه خود اعلام کرده شمار اعدام‌ها در ایران در سال ۲۰۱۱ به طور چشم‌گیری افزایش یافته است و در این سال دست کم ۳۶۰ تن اعدام شده‌اند. 

طبق گزارش سازمان عفو بین الملل، پرونده دو سوم اعدام شدگان در ایران در سال ۲۰۱۱ در ارتباط با قاچاق مواد مخدر بوده است. بر اساس این گزارش، ایران از نظر شمار اعدام‌ها همچنان در رده دوم جهانی قرار دارد. چین همچنان در صدر قرار دارد. 

سازمان عفو بین‌الملل همچنین گفته است: به رغم اینکه در تعداد زیادی از کشور‌ها شمار اعدام‌ها کاهش یافته، اما شمار اعدام‌ها در کشورهای خاورمیانه و به ویژه ایران، عراق و عربستان سعودی افزایش قابل توجهی داشته است. 

سازمان عفو بین الملل می‌گوید، اطلاعات معتبری را در اختیار دارد که نشان می‌دهد که علاوه بر تعداد اعدام‌های اعلام شده، ۲۴۷ نفر نیز به طور «مخفیانه» در ایران اعدام شده‌اند. 

در گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل آمده است که اعدام در ملا عام در کشورهایی چون ایران، عربستان سعودی، کره شمالی و سومالی صورت گرفته است. 

سازمان عفو بین الملل می‌گوید، کشورهایی مانند ایران، چین، عربستان، عراق و کره شمالی برای گرفتن «اعتراف» از مته‌مان از شکنجه استفاده می‌کنند.

هفت میلیون کودک کار در کشور وجود دارد


خبرگزاری هرانا - یک استاد دانشگاه و مدافع حقوق کودکان معتقد است که بر اساس آمار غیر رسمی ۷ میلیون کودک کار در کشور وجود دارد.

علی میر اعتماد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی پانا گفت: "هر فرد زیر ۱۸ سال که به منظور کسب درآمد به فعالیت اقتصادی و یا مشاغل کاذب اشتغال داشته باشد، کودک کار نامیده می شود."
وی اظهار داشت: "کودکان کار که در زمینه های مختلف تولیدی و خدماتی و یا مشاغل کاذب به کار مشغولند، ضمن محرومیت از حقوق اولیه‌ی انسانی، حق آموزش و سلامت جسمی و روانی، در معرض انواع آسیب‌ها و خشونت‌های روحی، جسمی و جنسی قرار دارند."
به گفته‌ی میر اعتماد تعداد کودکان کار ایرانی بنابر آمار رسمی ۲ میلیون و بنا بر آمار غیر رسمی ۷ میلیون نفر تخمین زده می شود. در این بین نباید حضور پرشمار کودکان مهاجر را نادیده گرفت.
این استاد دانشگاه هم‌چنین تصریح کرد: "براساس آمارهای موجود در سال گذشته مشخص شد که حدود ۹۵ درصد از کودکان خیابانی و کار دارای خانواده هستند به همین دلیل باید برنامه هایی برای اینکه آن‌ها از خانواده‌های خود جدا نشوند اجرا شود."
این مدافع حقوق کودکان به قانون جدید کودکان خیابانی اشاره کرد و افزود: "این قانون نسبت به قانون قبلی تفاوت‌هایی دارد که قابلیت اجرای آن را نیز بیشتر می کند بطوریکه وظیفه دستگاه‌های مختلف مانند بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی و کمیته امداد به طور صریح مشخص شده است."

همدستان بشار اسد آژیر خطر را به صدا درآورده اند




وقتی یک سرکرده واحد صدور تروریسم سپاه پاسداران با روی گُشاده در باره مُشارکت در کُشتار مردم سوریه پُر حرفی می کند، می توان از بازتاب گُسترده داخلی و خارجی که این سُخنان برمی انگیزد، اطمینان داشت. این همان هدفی است که رژیم ولایت فقیه از شفافیت غیر مُنتظره در باره نوع و میزان دخالت خود در سوریه پی گرفته است.
اگر چه به ظاهر گُفته های روز یکشنبه مُعاون واحد قُدس سپاه پاسداران یک نقص فنی جلوه داده می شود، اما نه حساسیت امنیتی و بین المللی موضوع مورد اشاره وی و نه مکانیزمی که بر خروجیهای بُنگاه های خبررسانی رسمی حاکم است، نمی تواند احتمال یک سهل انگاری دوگانه را باور پذیر کند. بسا بیشتر می توان در این رابطه از یک حرکت آگاهانه برای تاکید بر نقش آفرینی رژیم جمهوری اسلامی در سوریه و از این مسیر، تلاش برای جا سازی آن در چارچوب ارزیابیها و مُعادلات سُخن گفت.
در حالی که جنگهای کثیف و پنهان به طور معمول در زیرزمین سازمانهای جاسوسی و اُرگانهای اطلاعاتی و به گونه محرمانه چانه زنی می شود، طرح علنی تاخت وتاز مُزدوران ایرانی آقای بشار اسد در سوریه، از یک سو گارد گیری در برابر افزایش فشارهای داخلی و خارجی بر رژیم این کشور است و از سوی دیگر، کوشش برای استفاده از فاکتور مزبور به عُنوان یک ابزار سیاسی و در پهنه مُعاملات بُزُرگ تر به شمار می رود.
این ارزیابی را گُفته های روز سه شنبه پاسدار فیروز آبادی تقویت می کند. وی به عُنوان دُومین مقام ارشد نظامی، زیر همدستی رژیم ولایت فقیه با رژیم اسدها در سرکوبی خونبار مُعترضان سوری که وی آنها را "جنایتکار" نامید، خط تایید کشید. وی با اعلام اینکه "کُمک خواهیم کرد که امنیت سوریه پایدار شود"، نشان داد که طرح راز سرگُشاده "نظام" از سوی همریش اش در واحد قُدس، تصادُفی نبوده است.منصور امان


۱۳۹۱ خرداد ۱۰, چهارشنبه

وضعیت نامناسب جسمی رضا شهابی




پیام
کمیته دفاع از "رضا شهابی"، با انتشار گزارشی از وضعیت جسمی "رضا شهابی" فعال کاگری دربند، حال عمومی وی را نامناسب گزارش کرد.

دربخشی از این گزارش آمده است، رضا شهابی کماکان با وضعیت نامناسب جسمی در بخش جراحی بخش اعصاب بیمارستان "خمینی" بستری است و پزشکان منتظرند تا حال عمومی او به وضعیتی برسد که توانایی عمل جراحی را داشته باشد.

همچنین پس از صدور حکم زندان علیه وی، وکیل او لایحه اعتراض به این حکم را تحویل دادگاه اسلامی رژیم داده، اما تاکنون و پس از چندبار مراجعه وکیل و خانواده رضا شهابی، هنوز شعبه مربوط به دادگاه تجدیدنظر مشخص نشده و هیچ جواب مشخصی هم به آنان داده نمی شود.

کشاندن محمد رضا‌پور شجری، وبلاگ نویس به دادگاه با دستبند و پابند




کمیته گزارشگران حقوق بشر
محمد رضا‌پور شجری، وبلاگ نویس ۵۱ ساله، که هم اکنون دوران ۴ ساله حبس خود را در زندان ندامتگاه کرج سپری می‌کند هفته گذشته، ۴ خرداد ماه، با دست بند و پابند به دادگستری کرج انتقال داده شد.

این در حالی است که برگه اعزام به دادگاه از سوی شعبه ۴ اجرای احکام کیفری صادر شده بود، اما وی به شعبه ۱۰۹ کیفری دادگستری کرج منتقل و از سوی رثیس این شعبه، قاضی سرابی مورد نقد قرار گرفت، که چرا مطالبی در رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه قاضی، وی را مورد تهدید قرار داده است.

محمد رضا پورشجری در حالی به دادگاه منتقل شد که از ساعت ۶ صبح تا ۸ شب دست بند و پابند به همراه داشت و ماموران اعزام ضمن بد رفتاری با این زندانی سیاسی، وی را از نوشیدن آب و استفاده از دستشویی محروم کرده بودند. و هر بار که وی به دلیل درد ناشی از فشار دستبند و پا بند‌ها، نا‌توان در راه رفتن می‌شد، با استفاده از شوکر از سوی ماموران مورد آزار و اذیت قرار می‌گرفت.

محمدرضا پورشجری در تاریخ ۲۱ شهریور ماه ۱۳۸۹ در منزلش در کرج بازداشت شد. او بعد از بازداشت به سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر منتقل و مدت هفت ماه در سلول انفرادی مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار گرفت که این فشار‌ها موجب آسیب‌های جسمی برای وی شده بود.

وی هم اکنون در زندان زندان ندامتگاه کرج دوران محکومیت خود را پشت سر می‌گذارد.

شاهرخ زمانی به زندان یزد تبعید شد

خبرگزاری هرانا - شاهرخ زمانی عضو «شورای نمایندگان کمیته پی‏گیری ایجاد تشکل‏های کارگری» و عضو سندیکای نقاشان که در روز یکشنبه ۷ خرداد ماه از زندان به مکان نامعلومی منتقل شده بود، در روندی غیرقانونی به زندان یزد انتقال یافته است. 

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، شاهرخ زمانی۴۷ ساله و نقاش ساختمان، در تاریخ ۲۵ دی‌ماه ۹۰ توسط مأموران وزارت اطلاعات در محل کارش بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان تبریز منتقل شد. وی به همراه چهارفعال کارگری دیگر، از سوی شعبه یکم دادگاه انقلاب تبریز محاکمه شده و به یازده سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این فعال کارگری در تاریخ هفدهم خردادماه سال ۹۰، توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و در تاریخ بیست و هفتم مهرماه، با تودیع وثیقه دویست میلیون تومانی به صورت موقت از زندان آزاد شد. 

اتهامات شاهرخ زمانی در کیفرخواست صادره «مشارکت در تشکیل گروه غیرقانونی مخالف نظام به نام جنبش دموکراتیک کارگری به قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق اعتصابات کارگری و قیام مسلحانه»، «مشارکت در اجتماع و تبانی برای فعالیت‌های غیرقانونی» و «مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به نفع گروه غیرقانونی جنبش دموکراتیک کارگری و گروه‌های غیر قانونی سازمان مجاهدین خلق و چریک‌های فدایی خلق از طریق چاپ و توزیع نشریه» عنوان شده است. 

انتقال شاهرخ زمانی به زندان یزد در حالی صورت می‌گیرد که مطابق حکم دادگاه، محکومیت وی در زندان تبریز بوده است و تبعید وی به زندان یزد، بصورت خودسرانه انجام شده است.

بازداشت زهرا خدابخش، دختر مدیرعامل روزنامه روزگار


خبرگزاری هرانا - زهرا خدابخش، دختر بزرگ علی خدابخش مدیر عامل روزنامه روزگار، شب گذشته در منزل خود بازداشت شد.
به گزارش کلمه علی خدابخش، سرمایه‌گذار سابق روزنامه شرق روز ۱۶ آذر سال ۸۹ درپی یورش نیروهای امنیتی به دفتر تحریریه این روزنامه بازداشت شده بود، به یک سال حبس تعزیری و ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
روزنامه روزگار با وجود سابقه چند توقیف، در آخرین جلسه هیات منصفه مطبوعات استان تهران در خصوص اتهام افشای مسایل محرمانه، تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب با اکثریت آرا مجرم شناخته نشد.
علت دستگیری فرزند علی خدابخش هنوز مشخص نیست.

سه دانشجوی دانشگاه اصفهان به جرم توزیع نشریه دانشجویی "کبریت" بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا - سه دانشجوی دانشگاه اصفهان هفته گذشته به جرم توزیع نشریه دانشجویی "کبریت" توسط حفاظت اطلاعات سپاه اصفهان دستگیر شدند.
به گزارش کلمه، عرفان محمدی، محمد مرادی و مجتبی کریمی عصر روز دوشنبه هفته گذشته در خوابگاه دانشجویی دانشگاه اصفهان بازداشت شدند. حراست دانشگاه اصفهان مدعی شده که نشریه دانشجویی "کبریت" در حالت توقیف بوده و اجازه انتشار و توزیع نداشته است.
بنا بر پیگیری های خانواده های این دانشجویان مسئولین حراست دانشگاه اصفهان و همچنین وزارت اطلاعات اصفهان از وضعیت این دانشجویان بازداشتی اظهار بی اطلاعی کرده اند.
تا کنون هیچکدام از دانشجویان، تماسی با خانواده های خود نداشته و تنها طی تماسی از سوی سپاه اصفهان با یکی از خانواده ها اظهار شده که آنان در اختیار حفاظت اطلاعات سپاه اصفهان بوده و در زندان دستگرد اصفهان نگهداری می شوند.

ماهانه سه کارگر در همدان جان خود را از دست می‌دهند


خبرگزاری هرانا - مرگ ناشی از حوادث کار در سال گذشته در همدان در کارگاه‌ها افزایشی ۵۰ درصدی داشته تا جایی که به طور متوسط ماهانه سه کارگر در این استان به کام مرگ کشیده شده‌اند.
به گزارش مهر، بر اساس آخرین اعلام سازمان پزشکی قانونی همدان، در سال گذشته ۳۰ نفر جان خود را در حوادث کار از دست داده‌اند.
مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: "در مدت مشابه سال قبل تعداد فوت‌شدگان حوادث کار ۲۰ نفر بود که به این ترتیب آمار مرگ ناشی از حادثه کار در سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است."
علی احسان صالح افزود: "بر اساس این آمار‌ها به طور متوسط و بدون احتساب روزهای تعطیل در هر ماه سه کارگر در همدان می‌میرد."

وی افزود: "در سال گذشته از کل فوتی‌های حوادث کار این استان، ۲۹ نفر مرد و یک نفر زن بودند و در حوادث کار سال ۸۹ استان همدان نیز ۲۰ نفر جان خود را از دست دادند که همگی آن‌ها مرد بوده‌اند."
پرواضح است که این آمار کارگرانی را در بر می‌گیرد که بیمه‌اند و تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند وگرنه آمار از کار افتادگی و مرگ و میر ناشی از کار بسیار بیشتر از این رقم است.
هر ساله بیش از یک میلیون نفر بر اثر بیماری و حوادث ناشی از کار در جهان جان خود را از دست می‌دهند و این آمار در کشورهای در حال توسعه از وسعت و شدت بیشتری برخوردار است.

به نظر می‌رسد که امروزه روند نادیده گرفتن حقوق انسانی همچنان ادامه دارد و یکی از اصلیترین و پرچالش‌ترین مسائل کشورهای در حال توسعه، بی‌توجهی به مقوله سلامتی نیروی کار در حوزه‌های حوادث و بیماری‌های ناشی از عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی و روانی است.

بر این اساس هر ساله در جهان و ایران و حتی استان همدان حوادث ناگواری به وقوع می‌پیوندد که بر اثر آن شماری کارگر در معرض خطراتی چون مرگ، نقص عضو و بیماری‌های ناشی از کار قرار می‌گیرند. 

شکست حداد عادل، شکست شخص خامنه ای است



آیا آیت الله علی خامنه ای می تواند از زخمهای که در جریان خیزشهای 88 و 89 برداشته جان سالم بدر ببرد؟ پاسُخ این سووال را ناکامی فاحش او در "مُهندسی" مجلس نُهم و دریافت صورت حساب آن در شکل شکست مُهره دست چین شده اش برای ریاست مجلس داده است.
شکست آقای حداد عادل، یک عُضو ارشد فراکسیون "رهبر" و نامزد او برای تصرُف ریاست مجلس، شکست شخصی آیت الله خامنه ای در اعمال اتوریته بر همریشان اش در باند حاکم است. نشستن آقای لاریجانی، یکی از رهبران فراکسیون راست سُنتی بر صندلی ای که "ولی فقیه مُطلقه" برای گُماشته اش رزرو کرده بود، به گونه دردناک و آشکاری به او از دست دادن اتوریته اش را یادآور شده است.
با این حال، ناکام ماندن آقای حداد عادل در به دست گرفتن زمام امور در مجلس به نیابت از "آقا"، فقط نوک کوه یخ بی اعتبار شدن "رهبر" در میان زیردستانش است. از این زاویه، ناکامی در کشمکش مزبور، نقش همان رویداد مُنفردی را بازی می کند که موقعیت پیچیده ای که از درون آن بیرون آمده را به تمام به سطح می آورد.  
او حتی به بهای تحمیل انشعاب به ظرف سیاسی باند حاکم یعنی "اُصولگرایان" نتوانست در جدال بر سر کُنترُل مجلس، راست سُنتی را به حاشیه ببرد. آقای خامنه ای سپس به گونه رقت آمیزی تلاش کرد مانع رسمیت یافتن انشعاب خود خواسته اش در شکل فراکسیونهای چند گانه در مجلس شود و با فشار و اعمال قُدرت، آن را یکدست کند، اما ناکام ماند. در انتهای این پروسه، برای نامزد بخت برگشته او چاره ای جُز این باقی نمانده بود که آش رقیق و بی مایه ای که ارباب اش بار گذاشته بود را تا جُرعه آخر سر بکشد.
شکست خفت بار فراکسیون آقای خامنه ای، آخرین حلقه از زنجیری است که در ابتدای آن فرود مُشت سنگین جُنبش اجتماعی بر گیجگاه "مقام ولایت" قرار گرفته. دو سال پس از این ضربه، دربار پادشاهی یکدست آقای خامنه ای به لانه ی یک گله مُرغ سرگشته و پراکنده فرو کاسته که تاجدار پایین انداخته شده از تخت را به هر سو تنه می زند تا شراکت خود در آب و دانه را به او یادآور شود.


منصور امان

۱۳۹۱ خرداد ۹, سه‌شنبه

نه زندانی به اتهام تجاوز به عنف و دو نفر به جرم قتل به اعدام محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – در طی هفته گذشته یک نفر در تهران و یک نفر در تربت جام به اتهام قتل عمد به اعدام و هفت نفر در گیلان و دو نفر نیز در تهران به اتهام تجاوز به عنف به اعدام محکوم شدند. 

پسر جوانی که متهم است پس از صرف مشروبات الکلی در مراسم عروسی، مرد میانسالی را به قتل رسانده بود، صبح دیروز در دادگاه کیفری به قصاص محکوم شد. 

هم چنین دیوان عالی کشور جوانی ۲۰ ساله را که در تربت جام در یک نزاع خیابانی، یک شهروند دیگری را به قتل رسانده بود به قصاص نفس محکوم کرد. 

از سوی دیگر هیات قضات دو مرد را که متهم هستند ۱۰ زن جوان را ربوده و مورد آزارجنسی قرار داده‌اند به اعدام، شلاق و زندان محکوم کردند. 

خسرو، متهم ردیف اول که اتهام تجاوز را در چهار مورد در جلسات قبلی قبول کرده بود در آخرین دفاعیات خود گفت: اتهام تجاوز را قبول ندارم اما می‌پذیرم اموال این زنان را سرقت کردم. 

به گزارش شرق، متهم دیگر پرونده هم همین اظهارات را تکرار کرد. بعد از پایان جلسه محاکمه هیات قضات شعبه ۷۹ دادگاه کیفری‌استان تهران به ریاست قاضی محمدی‌کشکولی وارد شور شدند و خسرو متهم ۴۵ساله را به جرم تجاوز به عنف به چهار زن به اعدام و به اتهام آدم‌ربایی و سرقت جمعا به ۲۵ سال حبس و رد مال محکوم کردند. آنها همچنین سعید متهم ردیف دوم را در تجاوز به عنف مجرم ندانستند و او را به جرم رابطه نامشروع به ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام آدم‌ربایی و سرقت به ۲۵ سال حبس محکوم کردند. 

هفته گذشته حکم اعدام هفت نفر به اتهام تجاوز به عنف در استان گیلان که از سوی دادگاه کیفری این استان صادر شده بود در دیوان عالی کشور تائید شد. 

به گزارش روزنامه جام‌جم، با اعتراف متهمان و محاکمه آنها قضات شعبه ۱۲ دادگاه کیفری استان گیلان ۷ نفر از متهمان را به اعدام و ۲ نفر دیگر را به تحمل شلاق محکوم کردند. با اعتراض متهمان، پرونده به دیوان عالی کشور رفت و روز گذشته با تایید این حکم، پرونده متهمان به واحد اجرای احکام دادگستری استان گیلان فرستاده شد تا بزودی حکم مردان شرور به مرحله اجرا درآید. این در حالی است که جستجوی پلیس برای یافتن ۴ عضو فراری این باند ادامه دارد

32 هزار کودک ایرانی افغانی بدون اوراق هویت فقط در تهران




تهران امروز : ارائه كپي شناسنامه و كارت ملي اگر چه براي ما ايراني‌ها ساده ترين كار ممكن است، اما داشتن همين مدارك و كارت كوچك براي بسياري از آن هايي كه زير آسمان اين شهر زندگي مي كنند به رويايي دست‌نيافتني مبدل شده است! تنها در پايتخت بيش از 32هزار كودك زندگي مي كنند كه از مادر ايراني و پدرافغان متولد شده اند و به همين دليل اوراق هويتي ندارند.
هرچند مردان افغان كه به صورت غيرمجاز در كشور هستند به هيچ‌عنوان حق ازدواج با زنان ايراني را ندارند و مسئولان و كارشناسان مي گويند كه خانواده ها بايد اين موضوع را درك كنند. اما اين ازدواج‌هاي پنهاني و غير قانوني همچنان در گوشه گوشه اين كشور رخ مي دهند. بچه هاي بي هويتي كه حاصل اين ازدواج ها هستند توي كوچه پس كوچه هاي شهرها قد مي كشند و رشد مي كنند. بچه هايي كه سرانجام نمي دانند افغاني هستند يا ايراني! بچه هايي كه تا جرمي مرتكب نشده‌اند، بودنشان را هيچ قانوني باور ندارد.
 

اصحاب اختلاس از «الف تا ی» چه کسانی هستند؟





برگزاری دو دادگاه رسیدگی به پرونده دزدیها و رشوه خواریهای کلان طی روزهای یکشنبه 7 خرداد و دوشنبه 8 خرداد، گوشه ای از فساد کارگزاران حکومت را نمایان می کند. اسامی به کار برده شده در به اصطلاح دادگاه با حروف ذکر شده است. علیرغم نبردن نام صریح دست اندرکاران دزدیهای بزرگ، می توان رد کارگزاران بالای هرم قدرت را در قالب این حروف دید.
روز یکشنبه دوازدهمین جلسه دادگاه پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی برگزار شد. در قسمتی از صحبتهای متمهان پرونده که در رسانه های حکومتی منتشر شده، به نقش افرادی از نظام که «رشوه می دهند و رشوه می گیرند» اشاره شده است. متهم ردیف یک از ارتباطش با یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت و نیز رابطه با پاسدار محسن رضایی سحن گفته است.
روز دوشنبه 8 خرداد، چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس بزرگ در شرکت بیمه برگزار شد. گزارشی از این جلسه که در رسانه های حکومتی منعکس شده، اسامی با حروف ذکر شده است. برای مثال آقای «ج. الف» حرفهای خود علیه  آقای «م .ر»، که یکی از مسئولان عالیرتبه دولت است را پس می گیرد. و یا آقای «د.س» بازجوئیهای خود را انکار می کند. از این قبیل مبهم گوئیها در گزارشاتی که از جلسه دادگاه منتشر شده فراوان است.
یکی از متهمان اختلاس در شرکت بیمه از دادن مبلغ 800 میلیون تومان به صورت دسته چک به منظور کمک به جناحهای هوادار ولایت برای انتخابات مجلس ارتجاع سخن می گوید.
دادگاههای بررسی پرونده  های اختلاس گران گونه ای آرایش داده می شود که منافع جناحهای مختلف در نظر گرفته شود. جناحهای مختلف همدیگر را تهدید به افشاگری می کنند. اما این تهدیدها تا جایی است که به خط سرخ حفظ نظام نزدیک نشود. 
زینت میرهاشمی



۱۳۹۱ خرداد ۸, دوشنبه

قوه قضائیه مستندات پزشکی در مورد حسین رونقی را نادیده می‌گیرد


خبرگزاری هرانا - دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران صبح امروز با صدور اطلاعیه مطبوعاتی و انتشار اسنادی در رابطه با پرونده پزشکی حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر زندانی اعلام داشت، قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران مستندات پزشکی در مورد این زندانی سیاسی را نادیده گرفته است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با یادآوری کارنامه نگران کننده از جمله تعدادی از مرگهای مشکوک زندانیان در طی سالهای اخیر، به خصوص زندانیان بیمار از جمله «منصور رادپور، ولی الله فیض مهدوی، عبدالرضا رجبی، کاوه کردی مقدم، حسن ناهید، امیدرضا میرصیافی، زهرا کاظمی، اکبر محمدی، زهرا بنی یعقوب، هدی صابر، محسن دکمه چی، امیرحسین حشمت ساران» قوه قضاییه را مسئول مستقیم سلامتی این زندانی خوانده است
و از گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران نیز خواست تا ضمن تهیه گزارشی در این رابطه و ارائه آن به شورای حقوق بشر آن سازمان در نشست بعدی، از ظرفیت‌های لازم برای واداشتن حکومت ایران به رعایت تعهدات حقوقی خود در این رابطه بهره بگیرد.

عاطفه انوری، شهروند بهایی در اصفهان بازداشت شد


خبرگزاری هرانا – عاطفه انوری شهروند بهایی ساکن اصفهان روز یکشنبه ۳۱ اردی بهشت ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی در ساعت ۳۰: ۷ صبح روز یکشنبه با بازداشت عاطفه انوری در هنگام خروج از منزل بازداشت می شود، این ماموران وارد منزل این شهروند بهایی شده و ضمن تفتیش منزل اقدام به ضبط برخی وسایل از جمله کتاب های مذهبی، تلفن همراه نموده و سپس وی را با خود به اداره اطلاعات منتقل کردند.
ماموران امنیتی در هنگام بازداشت این شهروند بهایی به خانواده وی اعلام کردند پس از چند پرسش و تا ظهر همان روز ایشان را آزاد خواهیم کرد اما در پیگیری های صورت گرفته پس از گذشت ۲۴ ساعت مشخص شده است که نامبرده به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است.
در ضمن پس از پی گیری های خانواده عاطفه (آتیه) در مورد پرونده او، دادگاه انقلاب اصفهان از تشکیل پرونده برای وی اعلام بی اطلاعی کرده است.
لازم به ذکر است که روز یکشنبه صبح ۷خرداد ماه ۱۳۹۱ اجازه ملاقات عاطفه (آتیه) به خانواده اش داده شده است.

وقتی که قافیه تنگ می آید




با فرود آمدن چماق کشورهای غربی بر فرق هسته ای رژیم، رسوایی فساد مالی و بهم ریختن نقشه های یکدست سازی خامنه ای، قافیه بر جمهوری اسلامی تنگ تر شده است. این بار هم واکنش رژیم به وضعیت اسفبار خود (پس از دست زدن به اعدامهای جنایتکارانه مخفی و علنی، شلاق زدن و مثله کردن مانند اجرای حکم غیر انسانی بریدن انگشتان یک جوان 23 ساله) سرکوب و شاخ و شانه کشی برای جوانان ایرانی به ویژه زنان بوده است. علم کردن یک بساط جدید سرکوب با عنوان "پلیس کوهستان"، بیش از آنکه مقصود حکومت از آن یعنی نشان دادن زور بازو را برآورده کند، از هم گسیختن تاروپود آن را آشکار تر می کند.
به تازگی رسانه های سرسپرده زیر عنوان نتیجه بخش نبودن فشارهای مستبدانه حکومت، بار دیگر برای شروع دور جدید پیگرد و وحشت پراکنی خیابانی زیر عنوان "مبارزه با بد حجابی" مشغول زمینه سازی شده اند.
سایت حکومتی "جهان آنلاین" به شکوه و شکایت از "تبدیل پارکها به امکانی برای ارتباطات مختلط دختر و پسر، فروش مواد مخدر، سگ‌گردانی و خودنمایی با موتور" برخاسته و همچنین، "بازی در پارک مانند والیبال، بدمینتون یا وسطی" را "اختلاط و حریمهای روابط محرم و نامحرم" شمرده است.
وبگاه مزبور "پوشش دختران و پسران حاضر در این بازیها، سیگار کشیدن زنان و موتور سواری در پارک و گرداندن سک و گربه" را "رفتارهای زشت و اختلاطی" توصیف کرده و آن را جرم نامیده است.
در این رابطه، "پلیس کوهستان" نخست با آماج سرکوب قرار دادن زنان، راه را برای سرکوب جوانان هموار می کند. به گزارش منابع رسمی، ماموران پلیس انتظامی تهران در اطراف اکثر پارکهای بزرگ و پر مراجعه مانند بوستان ملت، پارک طالقانی، پارک آب و آتش و... در میادین و مراکز خرید و بزرگراه ها مستقر شده تا مردم را به خاطر میل به زندگی عادی و روزانه تنبیه کنند. احمد روزبهانی، رییس پلیس امنیت اخلاقی، قبول دارد که زنان به آنچه که او "مکتب، ارزشها و انقلاب" نامیده، "دهن کجی" کرده اند و از این رو آنها را تهدید به مقابله قضایی کرده است.
در هفته های گذشته دامنه لگام گسیختگی حکومت خامنه ای و همدستان وی آنچنان وسعت گرفته که موضوع نقض حقوق بشر توسط رژیم آنها بار دیگر موضوع گفتگوی جهانی و نهاد های حقوق بشری گشته است. سازمان عفو بین الملل در گزارش سالانه خود جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرده و اعلام می کند که حکومت ایران به لحاظ تعداد اعدامها مقام دوم را در جهان دارد.
هوای مسمومی که خامنه ای در حال تنفس آن است، دود روغن سوزی ماشین ارتجاع مذهبی حکومت وی است.  لیلا جدیدی

۱۳۹۱ خرداد ۷, یکشنبه

بُحران هسته ای، گرداب روزمرگی حاکمان



عقربه بُحران هسته ای جمهوری اسلامی همچنان در جهت همیشگی در حال چرخش است. جدید ترین گُزارش آژانس بین المللی انرژی از فعالیتهای اتُمی مُلاها، فقط روندی را تایید می کند که به تازگی با یک شکست دیپلُماتیک در بغداد به جلو خیز برداشته و به گونه توقُف ناپذیر به سمت وخامت در حرکت است.
آقای آمانو که به تازگی از سفر به ایران و دیدار با سُخنگوی اتُمی آیت الله خامنه ای، آقای جلیلی بازگشته، در این گُزارش بار دیگر به گونه نااُمید کننده ای از ادامه پنهانکاری رژیم ولایت فقیه و فعالیتهای اتُمی آن با بار نظامی خبر داده است.
پیشتر، حاکمان ایران که در استانبول قول داده بودند پیشنهادهای مُشخصی برای حل بُحران به نشست بعدی در بغداد ارایه کنند، جز تردستی لفظی و مانور در زمین متروکه، چیزی روی میز مَُذاکره نگذاشتند؛ رویکردی که از سوی مُخاطبانشان بی درنگ با اعلام حفظ تحریمها، اجرای مُجازاتهای تصویب شده و سر آخر گُسترش آن پاسُخ گرفت.
دو رویداد یاد شده توضیح می دهد که آقای خامنه ای و همدستانش بر ادامه مسیری که به رُکود اقتصادی کشور و فلاکت بخشهای وسیعی از جامعه مُنجر گردیده، اصرار دارند. آنها آگاهانه علیه پایه ای ترین نیازهای جامعه یعنی، امنیت، سلامت و معیشت تصمیم گرفته و سبُکسرانه و نابخردانه، مردُم و کشور را گام به گام آماج تهدیدهای خارجی بیشتری قرار می دهند.
این در حالی ست که حاکمان کشور نه راه حلی برای حل یا تخفیف بُحران دارند و نه قادر به مُدیریت آثار و پیامدهای آن هستند. واقعیت مزبور را پروسه تنش در روابط خارجی رژیم ولایت فقیه نشان داده و نشست بغداد بر آن صحه گذاشته است.
بی تدبیری و کوته بینی غیر انسانی، آیت الله خامنه ای و شُرکا را محکوم به روزمرگی کرده است؛ حُکمی که مردُم ایران مشمول آن نمی شوند.منصور امان


۱۳۹۱ خرداد ۶, شنبه

اطلاعیه مطبوعاتی: تشویق رسمی به قتل یک هنرمند، گسترش تروریسم دولتی است


خبرگزاری هرانا - دبیرخانه فعالان حقوق بشر در ایران، با انتشار یک اطلاعیه مطبوعاتی ترویج خشونت و نقض آزادی اندیشه و بیان با توجیح دفاع از مقدسات توسط حکومت ایران را به بهانه سروده شدن ترانه و اجرای آهنگی توسط شاهین نجفی محکوم کرد.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مجموع رویکرد حکومت ایران در قبال این موضوع را نقض صریح و نگران کننده حقوق بشر و تهدید جدی آزادی اندیشه و بیان می‌داند که در صورت عدم تقبیح رسمی حکومت مذکور، تندرویهای صورت گرفته مفهومی جز گسترش تروریسم دولتی نخواهد داشت، موضوعی که لازم است جامعه بین الملل یکپارچه واکنش نشان داده و موضع مناسبی در مقابل آن اتخاذ کند.
این تشکل همچنین نظر گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران را به اقدامات غیرقانونی صورت گرفته توسط حکومت ایران جلب کرده و درخواست می‌کند گزارشگر محترم، ضمن انجام تحقیقات جامع و گفتگو با قربانیان این واقعه در این رابطه گزارش خود را در نشست بعدی به مجمع عمومی جهت تنویر افکار عمومی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی ارائه کند.
متن این اطلاعیه مطبوعاتی که در وب سایت رسمی مجموعه فعالان حقوق بشر منتشر شده است به قرار زیر است:
اطلاعیه مطبوعاتی
حکومت ایران در روزهای اخیر به بهانه سروده شدن ترانه و اجرای آهنگی توسط شاهین نجفی، هنرمند ایرانی ساکن آلمان اقدامات متعددی که منجر به ترویج خشونت و نقض آزادی اندیشه و بیان می‌شود با توجیح دفاع از مقدسات سامان می‌دهد.

این اقدامات نگران کننده که به خصوص نقش نیرو‌ها و رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران در آن برجسته است، با بهره گرفتن از امکانات تبلیغاتی و آراء تنی از مراجع تقلید و اخذ احکامی چون سب النبی و ارتداد برای این خواننده و ترانه سرا (هر دو حکم به معنی مهدورالدم بودن شخص است) در هفته‌های پایانی اردیبهشت ماه سال جاری آغاز و سپس به واکنش‌های رسمی کشیده شده است. در طی روزهای اخیر حداقل بصورت رسمی تعدادی از مسئولان حکومتی در ایران منجمله «حسین ابراهیمی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس» و «محمد جعفر منتظری رئیس دیوان عدالت اداری وابسته به قوه قضائیه ایران» خواستار قتل این هنرمند توسط مسلمانان شده‌اند، خواسته‌ای که مترادف با نفرت انگیزی و ترویج خشونت است، همچنین در آخرین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه «غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی این قوه» خبر از تشکیل پرونده‌ای در قوه قضاییه برای رسیدگی به اتهامات وی داد.

در کنار موارد فوق نیرو‌ها و رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران از کمپین‌ها و تریبون‌های تبلیغی نزدیک به خود که برای قتل این هنرمند مبالغی را بعنوان تشویق و جایزه به قاتل تعیین کرده و به نفرت انگیزی و تشویق به خشونت مبادرت می‌کنند آشکارا حمایت می‌کنند. در نگران کننده بودن این اقدامات کافی است یادآوری شود حکومت ایران در طی سه دهه گذشته بصورت رسمی و غیررسمی تاکنون در قبال قتل بسیاری از ناراضیان و مخالفان خود متهم شده است و همچنین فتوای قتل سلمان رشدی، نویسنده هندی تبار بریتانیایی که توسط آیت الله خمینی صادر شده بود در سال ۱۳۸۳ توسط رهبر فعلی حکومت ایران نیز غیر قابل ابطال خواند شد.

مجموع اقدامات فوق آسیب‌های مادی و معنوی و سلب امنیت از این هنرمند ایرانی و مجموعه همکاران ایشان را در پی داشته است، آقای نجفی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از تشکیل پرونده در ایران برای خود، به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گفت «این اقدامات ادامه فعالیت هنری ایشان را با دشواریهایی روبه رو ساخته است و همینطور بعضی از افرادی که در ایران با وی همکاری داشته‌اند تحت تعقیب قرار گرفته‌اند». همچنین در هفته گذشته شهرداری تهران خبر از ممانعت از ادامه برگزاری کلاسهای شعر خانم فاطمه اختصاری به دلیل همکاری در آلبوم‌های قبلی آقای نجفی داده و دانشگاه تهران نیز خبر از توقیف نشریه دانشجویی «صبح فردا» به دلیل حمایت از این هنرمند داده است.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طبق رسالت خود لازم می‌داند تا به مسئولان مربوطه در حکومت ایران یادآوری کند طبق معاهدات حقوق بشری به خصوص بندهای ۱ و ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین ماده ۱۰ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد و هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد همچنین طبق ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر و نیز بند ۱ از ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، داشتن زندگی، آزادی و امنیت شخصی از حقوق بنیادین بشر محسوب می‌شود و این حق باید بموجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد.

همچنین تهدید و تشویق به قتل آقای نجفی از سوی هر فردی علاوه بر ترویج خشونت، نقض صریح بندهای ۱ از ماده ۹ و بندهای ۱ و ۲ از ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و نیز ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر که متضمن آزادی و امنیت افراد است را در پی می‌آورد.

لازم است اشاره شود طبق مقاوله نامه‌های جاری هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات، خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود است. بنابراین مختل کردن فعالیت‌های هنری و ادبی آقای نجفی و مجموع افراد نزدیک به ایشان نیز نقض صریح بندهای ۱ و ۱۹ از ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، ماده ۱۹، بند ۱ از ماده ۲۰، بند ۱ ماده ۲۷ و ماده ۲۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و نیز بخش الف ماده ۱۵ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

در این رابطه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران معتقد است نیروهای تندرو بخصوص نزدیک به سپاه پاسداران به تنش‌ها دامن می‌زنند و از اثر این هنرمند و واکنش به آن در راستای اهداف خود بهره برداری سیاسی می‌کنند، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به مسئولان مربوطه توصیه می‌کند علیرغم اشتهار به یکی از بزرگ‌ترین دشمنان آزادی بیان در دنیا و نیز یکی از بزرگ‌ترین زندانهای روزنامه نگاران در دنیا، از این فرصت استفاده کرده و برای نشان دادن تغییر در رویه و پایبندی خود به معاهدات حقوق بشری، قوانین بین المللی و حتی قوانین داخلی ضمن تقبیح اعمال نیروهای تندرو در حکومت با تحت تعقیب قراردادن آنان به اتهامات آن‌ها مبنی بر تشویق به قتل، ترویج خشونت و نفرت پراکنی که با استفاده از تریبون‌های رسمی صورت گرفته است رسیدگی کند.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مجموع رویکرد حکومت ایران در قبال این موضوع را نقض صریح و نگران کننده حقوق بشر و تهدید جدی آزادی اندیشه و بیان می‌داند که در صورت عدم تقبیح رسمی حکومت مذکور، تندرویهای صورت گرفته مفهومی جز گسترش تروریسم دولتی نخواهد داشت، موضوعی که لازم است جامعه بین الملل یکپارچه واکنش نشان داده و موضع مناسبی در مقابل آن اتخاذ کند.

این تشکل همچنین نظر گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران را به اقدامات غیرقانونی صورت گرفته توسط حکومت ایران جلب کرده و درخواست می‌کند گزارشگر محترم، ضمن انجام تحقیقات جامع و گفتگو با قربانیان این واقعه در این رابطه گزارش خود را در نشست بعدی به مجمع عمومی جهت تنویر افکار عمومی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی ارائه کند.

دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
۶ خردادماه ۱۳۹۱ برابر با ۲۶ می ۲۰۱۲

هفت کارگر در ریزش ساختمان مجروح شدند


خبرگزاری هرانا - در نتیجه تخریب غیر اصولی یک ساختمان دو طبقع قدیمی در میدان قزوین تهران، هفت کارگر زیر آوار گرفتار شدند.
به گزارش ایلنا، ساعت ۰۹: ۱۹ دقیقه صبح جمعه ساختمان دو طبقه قدیمی در میدان قزوین، خیابان مخصوص فرو ریخت و تعدادی از کارگران زیر آوار گرفتار شدند.
قبل از وقوع این حادثه عده‌ای از کارگران در داخل و بالای سقف این ساختمان سرگرم تخریب دیوار‌ها بودند که ناگهان با ریزش دیوار‌ها و سقف بر روی کارگران، تعداد ۷ نفراز آن‌ها زیر آوار ماندند. آتش نشانان با همکاری اهالی محل موفق شدند هر۷ کارگر را از زیر آوار بیرون آورند و برای مداوا و انتقال به مرکز درمانی در اختیار امدادگران اورژانس قرار دهند.
این حادثه به دلیل تخریب غیر اصولی و عدم استفاده از کارگران ماهر برای تخریب این ساختمان قدیمی رخ داد و چون درهنگام ریزش آوار اغلب کارگران در روی سقف ساختمان قرار داشتند به همین خاطر آن‌ها به صورت سطحی در زیر آوار گرفتار شدند. همین عامل موجب شد که تمامی کارگران زنده نجات پیدا کنند. امدادگران اورژانس همه این کارگران را که البته سه تن از آن‌ها آسیب بیشتری دیده بودند برای مداوا به مراکز درمانی منتقل کردند.

مُعامله سه جانبه "بیمه ایران" زیر سایه مُذاکرات بغداد




در میان هیاهوی مُذاکره هسته ای در بغداد، فراکسیونهای رقیب در باند حاکم به گونه خاموش و پاورچین، مشغول ماستمالی پرونده کُلاهبرداری میلیاردی در "بیمه ایران" و مُعامله پایاپای پرونده هایی هستند که از یکدیگر در اختیار دارند.
ازسرگیری غیر منتظره رسیدگی به این پرونده که از اسفند 89 پس از یک بررسی چند روزه در دادگاه مسکوت مانده بود، پُرسشهای فراوانی را پیرامون انگیزه اصلی از به جریان انداختن دوباره آن برانگیخت؛ به ویژه از آن رو که نام آقای مُحمدرضا رحیمی، مُعاون آقای احمدی نژاد، گُماشته ولی فقیه بر منصب ریاست جمهوری در میان مُتهمان به چشم نمی خورد و از این رو، به ظاهر یگانه مورد مصرفی که طرح مُجدد این رُسوایی می توانست برای رُقبای فراکسیون نظامی – امنیتی دولت داشته باشد، در فهرست دلایل جای نداشت.
جویندگان کلید حل مُعما نمی بایست زمان زیادی جُستُجو می کردند. تنها ساعاتی پس از بالا رفتن پرده های دادگاه و ظاهر شدن دکوراسیون سنگین قضایی، حُجت الاسلام مُحسنی اژه ای، دادستان کُل کشور، موضوع اصلی مورد بحث در این دادگاه را از جیب درآورد و روی دایره ریخت. او اعلام کرد: "آقای رحیمی جزو مُتهمان این پرونده نیستند."
آقای اژه ای به این وسیله روشن می ساخت که به جریان اُفتادن دوباره پرونده این کُلاهبرداری و تشکیل دادگاه در گرماگرم جنجال اتُمی، فقط یک هدف را دُنبال می کند و آن هیچ چیز کم تر از سفید شویی آقای مُحمدرضا رحیمی "دانه دُرُشت" و گذاشتن کُلاه شرعی - قضایی بر اتهامات وی نیست.
البته این بدان معنا نیست که مُعاون اول گُماشته آقای خامنه ای تا کنون با پیگرد و تهدید رسیدگی به اتهاماتش روبرو بوده است. بیش از سه سال پیش رُقبای فراکسیون نظامی - امنیتی دولت لو دادند که آقای مُحمدرضا رحیمی رییس یک شبکه جعل اسناد دولتی و قضایی بوده و "میلیاردها تومان" (رقم دقیق محرمانه مانده!) از شرکت "بیمه ایران" کُلاهبرداری کرده است. در تمام طول این مدت، آقای رحیمی نه تنها مجبور به پاسُخگویی در مورد اتهامات مزبور در برابر هیچ مرجع قضایی نبوده، بلکه حتی یک روز نیز از پُستهای حساسی که در اختیار دارد، کنار گذاشته نشده است.
بنابراین ، مفهوم گفته ی مقام ارشد قضایی، حُجت الاسلام مُحسنی اژه ای، رسمیت دادن به این وضعیت دوفاکتو و اعلام سر گرفتن مُعامله سه جانبه ای است که در یک سوی آن آقای خامنه ای و بیت او و در سوی دیگر راست سُنتی و برادران لاریجانی قرار دارند.  منصور امان

۱۳۹۱ خرداد ۵, جمعه

انتقاد عفو بین الملل از شورای امنیت


خبرگزاری هرانا - یک سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در گزارشی، شورای امنیت سازمان ملل را به عدم صلاحیت برای رهبری جهان در جریان قیام‌های ضد استبدادی متهم کرده و خواستار تغییر در ساختار این نهاد شده است.
به گزارش بی‌بی‌سی، روز پنجشنبه، ۴ خرداد (۲۴ مه)، عفو بین الملل با انتشار گزارشی تحت عنوان «گزارش ۲۰۱۲: کسب و کار استبداد و بیعدالتی مطابق معمول نیست» به تحولات سیاسی جهان طی دوازده ماه گذشته پرداخته و با یادآوری مواضع شورای امنیت در قبال جنبش‌های ضد استبدادی در شماری از کشور‌ها، گفته است که نفع طلبی قدرت‌های بزرگ مانع از کارآیی این شورا شده است.
در این گزارش آمده است که شهامت شرکت کنندگان در حرکت‌های اعتراضی طی دوازده ماه گذشته با ناتوانی شورای امنیت در رهبری تحولات جهانی مواجه شد و این نهاد خود را به شکل تشکیلاتی «فرسوده، بی‌ارتباط با واقعیت و به گونه‌ای فزاینده بی‌صلاحیت برای ایفای نقشی که به آن واگذار شده» در معرض دید جهانیان قرار داد.
عفو بین الملل گفته است که «در سال گذشته، رهبری شکست خورده، ابعادی جهانی یافت و سیاستمداران با خشونت و یا بی‌تفاوتی با اعتراضات مردم برخورد کردند» و افزوده است که دولت‌های عضو شورای امنیت باید از خود رهبری مشروع نشان دهند و با حمایت از فرودستان و محدود کردن قدرتمندان، بی‌عدالتی را نفی کنند.
این سازمان مدافع حقوق بشر، در اشاره‌ای تلویحی به عملکرد قدرت‌های بزرگ عضو شورای امنیت گفته است «زمان آن فرا رسیده است تا منافع ملت‌ها فرا‌تر از حقوق و سود شرکت‌های بزرگ قرار گیرد.»
عفو بین الملل با یادآوری واکنش کشورهای بزرگ به حرکت‌های اعتراضی ماه‌های اخیر، گفته است که حمایت پر سروصدایی که بسیاری از قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای در ماه‌های اول سال ۲۰۱۱ از این حرکت‌ها نشان دادند، اقدامی عملی در پی نیاورد و به تدریج آشکار شد که «در حالیکه قدرت‌های جهانی درگیر رقابت برای نفوذ در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا شده‌اند، ائتلاف‌های فرصت طلبانه و پیگیری منافع مالی بر دفاع از حقوق بشر تفوق یافته است.»
به گفته این سازمان، گفتمان حقوق بشری به کرات قربانی پیگیری هدف‌های سیاسی و تجاری شده و هرگاه در برابر سودجویی و کسب منفعت مانعی ایجاد کرده، یکسره به بایگانی سپرده شده است.
گزارش عفو بین الملل برای سال ۲۰۱۲ به وضعیت کشورهای مختلف پرداخته و از جمله به محدودیت آزادی بیان و بدرفتاری و شکنجه،‌گاه صرفا به خاطر شرکت در تظاهرات اعتراضی در ده‌ها کشور اشاره کرده است.
در این گزارش آمده است که «ساقط کردن رهبران سیاسی - بدون توجه به اینکه تا چه اندازه مستبد هستند - به تنهایی برای پدید آوردن تغییرات بلند مدت کافی نیست بلکه دولت‌ها باید مدافع آزادی بیان در داخل و خارج باشند، مسئولیت‌های بین المللی خود را جدی بگیرند و به سرمایه گذاری در ساختار‌ها و ترتیباتی بپردازند که تضمین کننده عدالت، آزادی و تساوی در برابر قانون است.»
عفو بین الملل گفته است که اجلاس سازمان ملل در مورد معاهده تجارت اسلحه که برای ماه ژوئیه سال جاری برنامه ریزی شده می‌تواند محکی برای عزم سیاستمداران به برتری دادن به حقوق بشر بر منافع تجاری باشد و افزوده است که بدون وجود معاهده‌ای جامع و موثر در این زمینه، «ماموریت شورای امنیت در نگهبانی از صلح و امنیت جهانی محکوم به شکست است و اعضای دایم آنکه بزرگ‌ترین فروشندگان اسلحه در جهان هستند همچنان خواهند توانست با استفاده از حق وتو، از تصویب هر قطعنامه‌ای که بخواهند قاطعانه جلوگیری کنند.»
وضعیت برخی کشور‌ها
عفو بین الملل به عنوان نمونه‌ای از تفوق ملاحظات تجاری و سیاسی بر اصل حمایت از حقوق بشر در شورای امنیت، به وضعیت سریلانکا و سوریه در سال گذشته اشاره کرده است.
براساس این گزارش، خودداری از مداخله در سریلانکا و پرهیز از اقدام عملی علیه جنایت علیه بشریت در سوریه - که یکی از مشتریان عمده تسلیحاتی روسی است - باعث شد تا شورای امنیت، به عنوان نگهبان صلح جهانی، تشکیلاتی عاطل و بی‌معنی جلوه کند.
دبیرکل عفو بین الملل گفته است که «هرچند دلایلی واضح و قانع کننده برای ارجاع پرونده سوریه به دادگاه بین المللی کیفری به اتهام جنایت علیه بشریت وجود دارد اما برخی اعضای شورای امنیت مصمم به حمایت از حکومت سوریه به هر قیمتی هستند و به این ترتیب، از پاسخگویی این حکومت در قبال جنایاتی که مرتکب شده جلوگیری می‌کنند و نسبت به مردم سوریه خیانت روا می‌دارند.»
این سازمان مدافع حقوق بشر نه تنها کشورهای بزرگ عضو شورای امنیت، بلکه اعضای غیر دایم شورا را نیز مورد انتقاد قرار داده و گفته است که «قدرت‌های رو به رشد مانند هند، برزیل و آفریقای جنوبی هم غالبا همدستان قدرت‌های بزرگ در توطئه سکوت بوده‌اند.»
در گزارش عفو بین الملل، دولت چین به عنوان یکی از دولت‌های به شدت سرکوبگر معرفی شده است زیرا تشکیلات امنیتی این کشور بی‌هیچ ملاحظه‌ای و با تمامی قدرت هرگونه اعتراضی را در نطفه خفه می‌کنند.
در مورد آفریقا، اگرچه خیزش اعتراضی در خاورمیانه و شمال آفریقا باعث برانگیختن مردم در کشورهای آفریقای سیاه از جمله آنگولا، سنگال و اوگاندا شد، اما دولت‌ها با توسل به خشونتی نامتناسب، با این اعتراضات برخورد و معترضان را سرکوب کردند.
در قاره آمریکا، اعتراضات اجتماعی باعث رویارویی مردم با صاحبان منافع سیاسی و اقتصادی شد و در برخی کشور‌ها، مانند برزیل، کلمبیا و مکزیک، گروه‌های تبهکار و صاحبان قدرت اقتصادی به ارعاب، تهدید و حتی قتل مردم معترض مبادرت کردند.
فعالان سیاسی در روسیه نیز در این مدت تحرک فراوانی داشته‌اند و این کشور شاهد بزرگ‌ترین تظاهرات اعتراضی از زمان سقوط نظام شوروی بوده و دولت نیز به طور مستمر به تضعیف معترضان ادامه داده است.
ترکمنستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان نیز در این گزارش به دلیل نادیده گرفتن حق آزادی بیان و سرکوب معترضان مورد انتقاد عفو بین الملل قرار گرفته‌اند در حالیکه شورای امنیت به ناتوانی در جلوگیری از اقدامات دولت سودان در نقض فاحش حقوق بشر، اجرای عملیات نظامی علیه مردم غیرنظامی و ممانعت از دسترسی سازمان‌های امدادرسانی به نیازمندان متهم شده است.
بخش‌های این گزارش از جمله به انتقاد از سیاست اسرائیل در قبال مردم غزه، درگیری‌های خونین حماس و جنبش فتح، ادامه برخی محدودیت‌ها در برمه و نادیده گرفتن حقوق بومیان درقاره آمریکا پرداخته است.
عفو بین الملل بخشی را نیز به شرایط ایران اختصاص داده و نوشته است که در حالیکه خیزش‌های خاورمیانه و شمال آفریقا توجه جهانیان را به خود جلب کرده، سایر عفونت‌های مزمن منطقه همچنان باقی ماند و از جمله «دولت ایران به گونه‌ای گسترده منزوی‌تر شد، هیچگونه دگراندیشی را تحمل نکرد و اشتیاق آن به اجرای احکام اعدام تنها از چین کمتر بود.»
این گزارش با یادآوری برخی پیشرفت‌ها، از جمله حرکت جهانی به سوی لغو مجازات اعدام و محاکمه برخی از مرتکبین به جرایم جنگی در یوگوسلاوی سابق خاتمه یافته است.
در اظهار نظری پیرامون این گزارش، دبیرکل عفو بین الملل گفته است که «معترضان نشان داده‌اند که تغییر امکانپذیر است، آنان دولت‌ها را به چالش خوانده و خواستار حمایت آن‌ها از عدالت، برابری و عزت و احترام شده‌اند، آنان نشان داده‌اند که رهبرانی که این مطالبات را برآورده نکنند، دیگر قابل قبول نیستند و بدینگونه، سال ۲۰۱۲، هر چند آغازی نامیمون داشته، اما باید به سال اقدام عملی تبدیل شود.»

طرح حجاب و عفاف؛ از وزارت کشور تا دریای خزر




رادیو آلمان: تابستان و آغاز فصل گرما در هرجای دنیا که یادآور تعطیلات و حمام آفتاب باشد، در ایران با سختگیری‌های بیشتر در مورد حجاب زنان گره خورده است، خاصه زمانی که این فصل با ماه روزه‌داری رمضان هم‌زمان شود.
تابستان که آغاز می‌شود، نیروی انتظامی کمربند طرح‌های موسوم به "امنیت اجتماعی" را محکم‌تر می‌کند. آغاز و پایان تمامی این طرح‌ها البته به زنان ختم می‌شود. از سالم‌سازی دریاها گرفته تا طرح حجاب و عفاف و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی.

اول تیرماه هرسال زمان آغاز طرح سالم‌سازی دریاست. این طرح شامل اقدامات گوناگونی از کشیدن پرده در ساحل تا ازدیاد گشت‌های ارشاد در شهرهای ساحلی و افزودن گشت‌های دریایی است.
در حقیقت از اول تیرماه تا اول شهریور، زنان نه تنها در خیابان‌ها و کوچه‌ها، بلکه در میان امواج دریای خزر نیز کنترل می‌شوند. سواحل با پرده‌های ضخیم برزنتی محصور می‌شوند و زنان عضو بسیج، بیرون و داخل این چادرها مراقب حفظ "شئونات اسلامی" توسط زنان هستند.

در داخل آب‌ها نیز قایق‌های گشتی از فاصله دور مراقبند تا زنان حریم چادر را ترک نکنند و مردان نیز داخل این منطقه نشوند.

امسال گویا قرار است از نیروهای سایر شهرها نیز برای اجرای این طرح کمک گرفته شود. جانشين فرمانده نيروی انتظامی در این باره گفته است: «برای تقويت نيروهای عمل کننده در این طرح، از نيروهای ساير استان‌ها و مرکز نيز استفاده خواهيم کرد».

گویا این وظیفه بر شانه‌های نیروی انتظامی سنگینی می‌کند. احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی روز سوم خرداد به خبرنگاران گفت: «همه مسئوليت‌ها‌ی طرح سالم سازی دريا نباید متوجه نيروی انتظامی باشد، ساير دستگاه‌های ذيربط نيز در امر طرح سالم سازی دريا، می‌بايست مسئوليت خود را به نحو احسن انجام دهند».

وی با اشاره به این‌که ساکنان نواحی شمالی ایران از مسافران تابستانی انتظار دارند که هنجارهای رفتاری را رعایت کنند، اطمینان داد که با اجرای اين طرح مردم می‌توانند ضمن استفاده از "مواهب الهی" مطمئن باشند که رفتارهای بد اخلاقی و زشتی‌ها به حداقل می‌رسد.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی البته تاکید کرده که طرح ارتقای امنیت اخلاقی تنها منحصر به استان‌های شمالی کشور نیست و ۱۰ استان دیگر نیز به گفته‌ی وی «از مواهب این طرح برخوردار خواهند شد.»


هم‌زمانی ماه رمضان با تابستان

ماه رمضان هرساله با آمدنش محدویت‌هایی را برای کسانی که اعتقادی به روزه گرفتن ندارند همراه می‌آورد. ممنوعیت خوردن و نوشیدن در معابر عمومی در این ماه از مهم‌ترین این محدودیت‌هاست.

هم‌زمانی این ماه با تابستان اما کنترل را دوچندان می‌کند. سخت‌گیری‌ها درباره حجاب زنان و حتی نوع لباس پوشیدن پسران جوان در این ماه بیش‌تر می‌شود.

احمدرضا رادان نیز بر این سخت‌گیری مضاعف تاکید کرده و گفته است: «وقتی ما معتقديم که در تعطيلات غير از ماه مبارک رمضان بايد مسايل اخلاقی رعايت شود، در ماه مبارک رمضان نيز اين تاکيد دو چندان است».
وی با اشاره به قانون اسلام که روزه را بر فرد مسافر لازم نمی‌داند، به مسافران هشدار داده که تظاهر به روزه‌خواری در این ماه مجاز نیست. وی طرح نظارت و کنترل رستوران‌ها و هتل‌ها در ماه رمضان را نیز یکی دیگر از طرح‌های نیروی انتظامی اعلام کرده است.

تدوین راهبردهای طرح عفاف و حجاب
طرح گسترش حجاب و عفاف که از آغاز ریاست جمهوری احمدی‌نژاد و علیرغم سخنان وی که "موی جوانان مشکل ما نیست" آغاز شده، تنها محدود به گشت‌های ارشاد و تذکرات خیابانی نیست.
طهورا نوروزی رئیس اداره عفاف و حجاب وزارت كشور در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا از تدوین برنامه‌های كاربردی اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه خبرداده و گفته است: «اكنون سازمان‌های مردم‌نهاد به همراه ۲۶ دستگاه عضو كارگروه عفاف و حجاب در وزارت كشور، سرگرم تدوین برنامه‌های كاربردی در راستای اشاعه هرچه بیشتر فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه هستند».
خانم نوروزی "كارگروه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف" را کمیته‌ای متشکل از چندین نهاد اجرایی عنوان کرده که قرار است در زمینه عفاف و حجاب، با وزارت كشور همكاری كنند.
اداره حجاب و عفاف وزارت کشور در اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ تشکیل شد و مصطفی محمد نجار وزیر کشور وقت، هدف از تشکیل این اداره را اجرای طرح عفاف و حجاب در کشور اعلام کرد.

شکست نشست بغداد امری بدیهی بود




مذاکرات اتمی نمایندگان کشورهای 5+1 با رژیم جمهوری اسلامی در بغداد پس از نشست در وقت اضافه نیز حاصلی نداشت و با شکست کامل به کار خود پایان داد.
روز گذشته در حالی که خبرنگاران در انتظار کنفرانس خبری جلیلی و اشتون پس از دور دوم نشست بودند، مایکل مان سخنگوی خانم اشتون با پوزش‌خواهی اعلام کرد که به دلیل یک دور دیگر مذاکره، کنفرانس به تعویق می افتد.
این درحالی است که منابع خبری گزارش می دهند که خانم اشتون حتا تا پشت در محل کنفرانس خبری آمده بود، اما با توسط نمایندگان روسیه و چین بازگردانده شد تا با حضور آنان نشست دیگری برگزاری شود. از کلیه ماجرا اینگونه می شود برداشت کرد که روسیه و چین تلاش کرده اند تا فضاحت این شکست را اندکی کاهش داده و با پا در میانی دو طرف را قانع کنند تا دور دیگری از مذاکره در 29 و 30 خرداد در مسکو برگزار شود.
شکست این دور از مذاکرات که دو طرف به آن بسیار دل بسته بودند، نشان داد که رژیم جمهوری اسلامی بر هیچ قول و قراری پایبند نیست و تنها با نمایندگان جامعه جهانی بازی می کند. این موضوع از آنچه در نشست خبری دو طرف بیان شد، بخوبی هویداست.
در حالیکه خانم اشتون در نشست خبری گفت: "
گروه ۱+۵ از ایران می‌خواستند که گام‌های عملی در مورد نگرانی‌های موجود درباره برنامه‌ هسته‌ای‌اش بردارد."سعید جلیلی گفت: "طرف‌های حاضر در مذاکرات به حق ایران برای غنی‌سازی اذعان کردند و ایران نیز حاضر است درباره این موضوع و به خصوص درباره رآکتور تهران به گفت‌وگو بنشیند."با این حساب برداشت نماینده رژیم از این نشست که خانم اشتون ادامه آن را در مسکو پذیرفته این است که "نمایندگان 5+1 غنی سازی و تاسیساتی که دو از چشم آژانس و به طور مخفیانه ساخته شده است را پذیرفته است". در حالیکه خانم اشتون ابراز امیدواری کرد که "جمهوری اسلامی تا برگزاری نشست مسکو نسبت به جلب اعتماد جامعه جهانی گام بردارد".
ارائه بسته پیشنهادی رژیم به خانم اشتون در مورد موضوعاتی همچون بحران بحرین، مدیریت جهانی و خلع سلاح اتمی و ... آنقدر بی ربط به این نشست است که نیازی به تکرار این نسیت که چرا رژیم آنرا روی میز مذاکرات اتمی می گذارد.
غنی سازی و چرخه سوخت، خط قرمز رژیم است. ولی فقیه رژیم و همه پادوهای او بارها آنرا تکرار کرده اند، این موضوع به معنی ادامه پروژه دستیابی رژیم به بمب اتمی است، چیزی که خانم اشتون و نمایندگان چین و روسیه به خوبی از آن آگاهند، حال چرا می پذیرند تا این نشست های بی حاصل را ادامه دهند؟ پاسخی اش به راحتی از جانب سیاستمداران و سیاست بازان کهنه کار شنیده نخواهد شد.جعفر پویه

۱۳۹۱ خرداد ۴, پنجشنبه

بغداد محل برخورد دو برآورد متناقض



روز گذشته مذاکرات کشورهای 1+5 با رژیم جمهوری اسلامی در بغداد در فضایی پوشیده از گرد و غبار آغاز شد. این نشست پس از گفتگوی استانبول، در زیر کوهی از اظهار نظرهای ضد و نقیض برگزار می شود. روز سه شنبه گذشته مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از بازگشت از تهران در وین به تصمیم برای امضا یک تفاهم نامه تکیه کرد و به خبرنگاران گفت: "می‌توانم بگویم که این تفاهم‌نامه به زودی امضا خواهد شد."آمانو همچنین گفت که سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد رژیم به او گفته که "این اختلافات مانعی در راه رسیدن به توافق نخواهد بود".
پس از مانور دیپلماتیک رژیم بر روی آژانس و مدیر کل آن که بارها تاکید کرده که نمی تواند غیرنظامی بودن برنامه اتمی رژیم را تایید کند، نمایندگان رژیم روانه بغداد شده اند.
از سوی دیگر، دو روز قبل از نشست بغداد، کنگره آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه رژیم تصویب کرد و نمایندگان گروه کشورهای 1+5 به سرپرستی کاترین اشتون روانه بغداد شدند تا صحت اظهار نظرهای رژیم را محک بزنند.
در بغداد، کاترین اشتون آنچه منابع خبری "بسته پیشنهادی جدید" می نامند را به نمایندگان رژیم داده است. جانمایه این پیشنهاد، توقف غنی سازی 20 درصد از سوی رژیم و ارسال اورانیوم غنی شده به خارج کشور است.
همچنین خبرگزاری حکومتی ایرنا گزارش می دهد که نمایندگان رژیم نیز بسته پیشنهادی ای به طرف مقابل تحویل داده اند. هرچند در مورد این بسته پیشنهادی نیز کمتر اطلاعی در دست است، اما ایرنا می نویسد: "
در بسته پیشنهادی ایران به گروه 1+5، موارد متعدد هسته‌‌ای و غیر هسته‌ای گنجانده شده است."اگرچه در مورد این نشست سعید جلیلی گفته بود، "بغداد می تواند دور جدیدی در مناسبات ایران و کشورهای غربی قلمداد شود" و این گفته مورد توجه بسیاری از منابع خبری قرار گرفت، اما خبرگزاری حکومتی "ایسنا" از تهران به نقل از او می نویسد: "ما حس می‌کنیم اکنون غربیها خودشان هم دریافته‌اند که زمان برای راهبرد فشار به پایان رسیده است، چرا که در تمام سالهای گذشته کاری نمانده که آنها بتوانند علیه ملت ایران انجام دهند و از انجام آن خودداری کرده باشند."از سوی دیگر، مایکل مان، سخنگوی خانم اشتون روز گذشته در گفتگو با "رادیو فردا" در مورد جزییات پیشنهاد 5+1 می گوید: "مشخص است که ما پيشنهادهايی می دهيم که ايران به تعهداتش در راستای قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد عمل کند و به جامعه بين المللی نشان دهد که برنامه هسته ای اش صرفا جنبه صلح آميز دارد. اما مطمیننا برای تشويق ايران هم بايد مواردی در اين ميان گنجانده می شد. من هنوز نمی دانم که ايران چه واکنشی به اين بسته نشان داده، اما اميدواريم که مثبت باشد."او در مورد احتمال کاهش تحریمها در این بسته توضیح می دهد: "تحريمها قانون هستند تا زمانی که ما با توافق جمعی بر سر اين موضوع، آنها را لغو کنيم. ما زمانی می توانيم از تحريمها بکاهيم که يک تغيير واقعی در ايران ببينيم و نمی توانيم بر مبنای کلمات اقدام کنيم. من نمی توانم بگويم که دقيقا چه پيشنهادی داده ايم، اما کاهش تحریمها مستلزم اقدام ملموس از سوی ایران است."با این حساب هرچند جلیلی و رژیم جمهوری اسلامی از دور تازه گفتگوها اینگونه برداشت می کنند که غرب از کاربرد فشار مایوس شده و اکنون با پذیرش شکست در مذاکره حاضر می شود، سخنگوی کاترین اشتون، نماینده گروه مذاکره کننده نیز تاکید می کند که پیشنهادها به ایران گوشزد می کند که باید به قطعنامه های سازمان ملل عمل کند و هرگونه کاهش تحریمها مشروط به اقدام ملموس از سوی رژیم است.
به نظر می رسد توقف غنی سازی و بازرسی کامل آژانس، خواست جامعه جهانی است. این همان چیزی است که رژیم ولایت فقیه آن را خط قرمز می داند و تاکنون نپذیرفته است.
همینطور به نظر می رسد کارکرد کشاندن آمانو به تهران و وعده امضا توافقنامه با آژانس به قصد تاثیرگذاری بر روند گفتگوها در بغداد انجام شده است؛ گفتگوهایی که در آن جامعه جهانی بر کارکرد تحریمها به خوبی آگاه است و به لفاظیهای بی ارزش فرستادگان رژیم اهمیتی نمی دهد، زیرا دست آنانی که هر بار برای وقت خریدن ترفند تازه ای می زند را خوانده است.
 جعفر پویه

۱۳۹۱ خرداد ۳, چهارشنبه

اخراج یک دانشجوی شیرازی از دانشگاه


خبرگزاری هرانا - یکتا فهندژ دانشجوی ترم هفتم رشته زبان و ادبیات انگلیسی به علت اعتقادات مذهبی از دانشگاه پیام نور مرکز شیراز اخراج شد.
جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، این دانشجوی بهایی در پیگیری‌های خود هیچ پاسخی از مسئولین دانشگاه نگرفته است.
به گفته مسئول حراست دانشگاه مسئولین «موظف شده‌اند در مورد اخراج وی از دانشگاه هیچ صحبتی نکنند و هیچ برگه و مدرکی دال بر اخراج او از دانشگاه ارائه نکنند.» در این مسئول گفته: «شما خودتان می‌دانید که مشکل شما اعتقادتان است.
بر اساس مدارک منتشر شده در سال‌های گذشته، وزارت اطلاعات با شناسایی دانشجویان بهایی و فشار بر وزارت علوم و سازمان سنجش، عامل اصلی اخراج دانشجویان بهایی از دانشگاه‌ها است.
در ماه‌های گذشته سال ۱۳۹۰، دانشجویان دیگری به همین علت از دانشگاه‌های صنعتی شریف، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان و چند دانشگاه دیگر اخراج شده‌اند.

باکو و تهران، وزن کشی با ترازوی یوروویژن




با بالا گرفتن تنش بین رژیم جمهوری اسلامی و دولت آذربایجان، محمد باقر بهرامی، سفیر رژیم در باکو به تهران فرا خوانده شد.
روز گذشته (سه شنبه) سفارت رژیم در باکو با انتشار اطلاعیه خبر داد که بهرامی روز دو شنبه آن شهر را به مقصد تهران ترک کرده است.
این درحالی است که تنش میان تهران و باکو مدتهاست به دلیل آنچه جمهوری آذربایجان دخالت رژیم جمهوری اسلامی در امور داخلی خود می نامد با دستگیری تیم های ترور و جاسوسی وابسته به سپاه پاسداران در آن کشور، به شدت بالا گرفته است. همچنین وزارت امور خارجه رژیم نیز در ماههای گذشته چهار بار سفیر آذربایجان را فراخوانده است. در این چهار بار رژیم به دلایلی همچون "اتهام همکاری دولت باکو با سرویس اطلاعای اسرائیل، در قتل دانشمندان هسته ای، بازداشت کارکنان شبکه سحر، قرارداد یک و نیم میلیارد دلاری آذربایجان و اسرائیل برای خرید تسلیحات نظامی و ادعای بازداشت 18 شهروند آذربایجانی و چهار خارجی به اتهام جاسوسی برای ایران" به جمهوری آذربایجان اعتراض کرده است.
هرچند موارد اعتراضی به خوبی گویای دخالت رژیم در امور داخلی آذربایجان می باشد، اما برگزاری برنامه موسیقی یوروویژن بهانه ای شده است تا آخوندهای حاکم بر ایران بر شدت دخالت در امور آذربایجان بیفزایند و با تحریک احساسات مذهبی مردم بر علیه این مسابقه، تلاش کنند تا دستگیری جاسوسان و تیمهای ترور خود را جبران نمایند.
اعتراض پی در پی مقامات مذهبی رژیم به دولت باکو و تلاش آنان برای بسیج اقشار مذهبی برعلیه آنان صدای اعتراض مقامات آذربایجان را بلند کرده است. آیت الله محسن شبستری که نمایندگی ولی فقیه در آذربایجان شرقی را یدک می کشد بر علیه این مسابقه می گوید: "
در شرایطی که اکثر مردم این کشور (جمهوری آذربایجان) مسلمان و شیعه هستند، برگزاری رژه‌ی همجنس‌گرایان جای بسی تاسف دارد. تصمیم دولت باکو برای برگزاری مسابقه‌ی موسیقی و رقص یوروویژن قلب مسلمانان جهان را جریحه دار کرده است."
از سوی دیگر برپایی تظاهراتهای حکومتی درمقابل کونسولگری آذربایجان و اعتراض به آنچه "رژه همجنس‌گرایان" می نامند، از جمله مواردی هستند که مقامات رژیم بر آنها دست گذاشته اند تا شاید بتوانند از آب گل آلود کرده ماهی بگیرند.
در دو هفته گذشته دو طرف این ماجرا تلاش کردند با برگزاری تظاهراتهای مشابهی، دامنه اعتراضات را از روی کاغذ به میانه میدان بکشانند. اگر در تظاهراتی که خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران آن را اینگونه گزارش می دهد: "دانشجویان، روحانیون، جانبازان هشت سال دفاع مقدس که در کنار سایر اقشار شرکت‌کننده در تجمع‌ اعتراض‌آمیز علیه سیاست‌های ضد دینی و اسلام‌ستیزانه دولت جمهوری آذربایجان در مقابل سرکنسولگری این کشور در تبریز تجمع کرده بودند."با جملاتی بسیار تند رهبران آذربایجان را خطاب قرار می دهند. در جمعه 22 اردیبهشت نیز، گروهی که خود را دانشجویان دانشگاه دولتی جمهوری آذربایجان می خواندند، در باکو مقابل سفارت رژیم تظاهرات کردند و شعارهایی همچون "اسلام آنگونه که می گویید نیست" و "ایران به آذربایجان مواد مخدر، تروریست و افراط گرایی می فرستد" سر دادند.
پس از این تظاهرات سفارت رژیم در باکو با انتشار بیانیه ای به آنچه آنرا "توهین به مقدسات" خوانده اعراض کرد. از لحن بیانیه مشخص می شود شعار بر علیه علی خامنه ای را سفارت توهین به مقدسات می داند و او را در ردیف کسانی برآورد کرده که حتا در اعتراضات هم نمی شود نامی از او برد.
پس از این تظاهرات خبرگزاری فارس نیز به تهدید دولت آذربایجان پرداخته و نوشت "باکو بهای سنگینی را برای سیاست های ضد اسلامی و ضد ایرانی خواهد پرداخت".
همچنین سفارت رژیم با انتشار بیانیه ای تهدید فارس را تکرار کرد و نوشت:"
نیروهایی که چنین حرکت هایی را برنامه ریزی کرده اند آگاه نیستند که توهین به احساسات مذهبی و تحریک خشم میلیون ها پیرو رهبر شیعیان جهان به ویژه ساکنان استان های آذری زبان جمهوری اسلامی ایران که آماده اند جان خود را در راه او  فدا کنند، می تواند برای طراحان این سناریوی ضعیف و شرربار بسیار خطرناک باشد."همزمان مجلس  آذربایجان، دولت ایران را متهم به بهانه جویی و به خطر انداختن صلح و ثبات منطقه کرد.به نظر می رسد پس از تنش و بن بست روابط بین کشورهای عربی با رژیم، می رود تا تنش بین آذربایجان و رژیم ولایت فقیه جدی تر شده و به قطع رابطه منجر شود. این اتفاق نتیجه دخالت های مقامات مذهبی رژیم در امور داخلی کشورهای منطقه است که تلاش می کنند تا با صدور تروریست و بنیادگرایی جا پای خود را در این کشورها محکم کنند. عملی که اکنون می رود تا به ضد خود تبدیل شود.جعفر پویه

۱۳۹۱ خرداد ۲, سه‌شنبه

اجرای حکم شلاق یک زندانی در ملاء‌عام در دشت آزادگان


خبرگزاری هرانا - رئیس دادگستری شهرستان دشت آزادگان گفت: حکم شلاق آدم‌ربایی در این شهرستان در ملاء‌عام اجرا شد.
به گزارش فارس، حمید عساکره اظهار داشت: حکم شلاق محکوم علیه «م. ج» که به اتهام مشارکت در آدم‌ربایی و خرید اموال مسروقه از سوی دادگاه عمومی این شهرستان صادر شده بود، در میدان لاله سوسنگرد در ملاءعام به اجرا درآمد.
وی گفت: نامبرده آبان‌ماه سال گذشته به همراه همدستان خود، پسربچه چهار ساله‌ای را از مقابل منزل وی ربوده بود که پس از انجام تحقیقات و پیگیری‌های مستمر قضایی با تلاش مأموران نیروی انتظامی سوسنگرد، در بیست و سوم‌‌ همان ماه دستگیر شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: این مجرم از سوی دادگاه عمومی شهرستان دشت آزادگان به تحمل ۷۴ ضربه شلاق در ملاءعام محکوم شد.
عساکره افزود: پس از اجرای این حکم، مردم شهید‌پرور دشت آزادگان از اقدامات قاطع دادگستری این شهرستان در برخورد با برهم زنندگان امنیت عمومی قدردانی و تشکر کردند.

تجمع جمعی ازمعلمان پیش دبستانی استان گیلان مقابل مجلس


خبرگزاری هرانا - جمعی از معلمان پیش دبستانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، جمعی از معلمان پیش دبستانی مجلس شورای اسلامی بار دیگر مقابل مجلس تجمع کردند. بر اساس این گزارش معلمان پیش دبستانی خواستار حمایت نمایندگان از آنان و دفاع از حقوقشان شدند.
این معلمان پلاکاردهایی با مضمون مجلس اسلامی «حمایت حمایت» «عدالت عدل علی حمایت حمایت» «معلمان گیلانی منتظر حمایت مجلس هستند» در دست داشتند.

چهار تن از دانشجویان دانشگاه مازندران، بازداشت شدند


خبرگزاری هرانا - در پی تجمع صنفی دانشجویان دانشگاه مازندران در اعتراض به اهمال مسئولین دانشگاه و درگذشت منصور فیروزی، دانشجوی کار‌شناسی ارشد، چهار تن از دانشجویان این دانشگاه بازداشت شدند.
به گزارش دانشجونیوز، ابولفضل گرمابی، راستین اعلمی، پوریا خالقی و مبین رستمیان دانشجویان بازداشتی می‌باشند.
به گزارش منابع دانشجویی در بابلسر در اواخر هفتهٔ گذشته، منصور فیروزی دانشجوی کار‌شناسی ارشد دانشگاه مازندران، که ساکن خوابگاه نیز بوده دچار تشنج می‌شود. اما با وجود اطلاع رسانی سریع دوستان وی به بیمارستان دانشگاه، از اقدام سریع برای بهبود حال وی خودداری می‌شود و مقامات مسئول حال وی را رضایت بخش توصیف می‌کنند.
این دانشجوی کار‌شناسی ارشد دانشگاه مازندران شنبه بعدازظهر در میان بهت و حیرت دوستان وخانواده‌اش درگذشت و بسیاری از دانشجویان ساکن خوابگاه مسئولین دانشگاه را در این اتفاق مقصر می‌دانند.
به همین منظور امروز دوم خرداد، تجمعی در مقابل دانشکدهٔ انسانی در اعتراض به کوتاهی مسئولین دانشگاه برگزار شد و تا این لحظه چهار تن از دانشجویان به نام‌های ابولفضل گرمابی، راستین اعلمی، پوریا خالقی و مبین رستمیان بازداشت شده‌اند.
قابل ذکر است بیش از پنج نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران روز گذشته به دانشگاه ممنوع الورود شده و چندین نفر نیز به حراست و نهادهای امنیتی احضار شده‌اند.