۱۳۹۱ خرداد ۵, جمعه

طرح حجاب و عفاف؛ از وزارت کشور تا دریای خزر




رادیو آلمان: تابستان و آغاز فصل گرما در هرجای دنیا که یادآور تعطیلات و حمام آفتاب باشد، در ایران با سختگیری‌های بیشتر در مورد حجاب زنان گره خورده است، خاصه زمانی که این فصل با ماه روزه‌داری رمضان هم‌زمان شود.
تابستان که آغاز می‌شود، نیروی انتظامی کمربند طرح‌های موسوم به "امنیت اجتماعی" را محکم‌تر می‌کند. آغاز و پایان تمامی این طرح‌ها البته به زنان ختم می‌شود. از سالم‌سازی دریاها گرفته تا طرح حجاب و عفاف و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی.

اول تیرماه هرسال زمان آغاز طرح سالم‌سازی دریاست. این طرح شامل اقدامات گوناگونی از کشیدن پرده در ساحل تا ازدیاد گشت‌های ارشاد در شهرهای ساحلی و افزودن گشت‌های دریایی است.
در حقیقت از اول تیرماه تا اول شهریور، زنان نه تنها در خیابان‌ها و کوچه‌ها، بلکه در میان امواج دریای خزر نیز کنترل می‌شوند. سواحل با پرده‌های ضخیم برزنتی محصور می‌شوند و زنان عضو بسیج، بیرون و داخل این چادرها مراقب حفظ "شئونات اسلامی" توسط زنان هستند.

در داخل آب‌ها نیز قایق‌های گشتی از فاصله دور مراقبند تا زنان حریم چادر را ترک نکنند و مردان نیز داخل این منطقه نشوند.

امسال گویا قرار است از نیروهای سایر شهرها نیز برای اجرای این طرح کمک گرفته شود. جانشين فرمانده نيروی انتظامی در این باره گفته است: «برای تقويت نيروهای عمل کننده در این طرح، از نيروهای ساير استان‌ها و مرکز نيز استفاده خواهيم کرد».

گویا این وظیفه بر شانه‌های نیروی انتظامی سنگینی می‌کند. احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی روز سوم خرداد به خبرنگاران گفت: «همه مسئوليت‌ها‌ی طرح سالم سازی دريا نباید متوجه نيروی انتظامی باشد، ساير دستگاه‌های ذيربط نيز در امر طرح سالم سازی دريا، می‌بايست مسئوليت خود را به نحو احسن انجام دهند».

وی با اشاره به این‌که ساکنان نواحی شمالی ایران از مسافران تابستانی انتظار دارند که هنجارهای رفتاری را رعایت کنند، اطمینان داد که با اجرای اين طرح مردم می‌توانند ضمن استفاده از "مواهب الهی" مطمئن باشند که رفتارهای بد اخلاقی و زشتی‌ها به حداقل می‌رسد.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی البته تاکید کرده که طرح ارتقای امنیت اخلاقی تنها منحصر به استان‌های شمالی کشور نیست و ۱۰ استان دیگر نیز به گفته‌ی وی «از مواهب این طرح برخوردار خواهند شد.»


هم‌زمانی ماه رمضان با تابستان

ماه رمضان هرساله با آمدنش محدویت‌هایی را برای کسانی که اعتقادی به روزه گرفتن ندارند همراه می‌آورد. ممنوعیت خوردن و نوشیدن در معابر عمومی در این ماه از مهم‌ترین این محدودیت‌هاست.

هم‌زمانی این ماه با تابستان اما کنترل را دوچندان می‌کند. سخت‌گیری‌ها درباره حجاب زنان و حتی نوع لباس پوشیدن پسران جوان در این ماه بیش‌تر می‌شود.

احمدرضا رادان نیز بر این سخت‌گیری مضاعف تاکید کرده و گفته است: «وقتی ما معتقديم که در تعطيلات غير از ماه مبارک رمضان بايد مسايل اخلاقی رعايت شود، در ماه مبارک رمضان نيز اين تاکيد دو چندان است».
وی با اشاره به قانون اسلام که روزه را بر فرد مسافر لازم نمی‌داند، به مسافران هشدار داده که تظاهر به روزه‌خواری در این ماه مجاز نیست. وی طرح نظارت و کنترل رستوران‌ها و هتل‌ها در ماه رمضان را نیز یکی دیگر از طرح‌های نیروی انتظامی اعلام کرده است.

تدوین راهبردهای طرح عفاف و حجاب
طرح گسترش حجاب و عفاف که از آغاز ریاست جمهوری احمدی‌نژاد و علیرغم سخنان وی که "موی جوانان مشکل ما نیست" آغاز شده، تنها محدود به گشت‌های ارشاد و تذکرات خیابانی نیست.
طهورا نوروزی رئیس اداره عفاف و حجاب وزارت كشور در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا از تدوین برنامه‌های كاربردی اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه خبرداده و گفته است: «اكنون سازمان‌های مردم‌نهاد به همراه ۲۶ دستگاه عضو كارگروه عفاف و حجاب در وزارت كشور، سرگرم تدوین برنامه‌های كاربردی در راستای اشاعه هرچه بیشتر فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه هستند».
خانم نوروزی "كارگروه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف" را کمیته‌ای متشکل از چندین نهاد اجرایی عنوان کرده که قرار است در زمینه عفاف و حجاب، با وزارت كشور همكاری كنند.
اداره حجاب و عفاف وزارت کشور در اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ تشکیل شد و مصطفی محمد نجار وزیر کشور وقت، هدف از تشکیل این اداره را اجرای طرح عفاف و حجاب در کشور اعلام کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر