۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۸, دوشنبه

کشیش ایرانی به شش سال زندان محکوم شد




پس از اینکه فرشید فتحی، یک کشیش ۳۳ سالۀ مسیحی، به مدت ۱۶ ماه بدون تفهیم اتهام در بازداشت بود، مقامات قضایی بالاخره در اردیبهشت ماه سال جاری وی را به شش سال حبس محکوم کردند. کیفرخواست فتحی بخشی از یک روند جاری تبعیض و آزار نوکیشان مسیحی در ایران است.

به گزارش "کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران"، گفته میشود که طی بیشتر مدت بازداشت، مقامات او را در حبس انفرادی نگاهداشته اند و طبق گفتۀ یک دوست خانوادگی فتحی، وی را در زندان کتک زده اند. گفته میشود که بهنام ایرانی، یک کشیش مسیحی که مجازات زندان وی به مدت ۵ سال دیگر درست قبل از زمان آزادی اش در مهرماه ۱۳۹۰ تمدید شد، در وضعیت سلامتی بسیار وخیمی به سر می برد. ایرانی و فتحی هردو تقاضای تجدید نظر در مورد احکام خویش کرده اند.

یک منبع نزدیک به فرشید فتحی و خانواده اش در مصاحبه ای با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که “اتهامات” وارد شده به فتحی، صرفا وظایف وی به عنوان یک کشیش بوده است. “انجیل هایی که ما به ایران آوردیم به عنوان یک جرم تلقی شده اند ، داشتن بیش از یک انجیل برای توزیع یک جرم عنوان شده، و داشتن مطالب مسیحی بخش دیگری از جرایم دیده شده…”
محاکمۀ فتحی در دیماه سال ۱۳۹۰ برگزار شد و در اردیبهشت سال جاری، قاضی ابوالقاسم صلواتی، که به دلیل محکوم کردن زندانیان سیاسی به حبس های طولانی و حتی اعدام به “قاضی مرگ” مشهور شده است، فتحی را به شش سال حبس به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی،” “ارتباط با کشورهای معاند،” و “تبلیغ مذهبی” محکوم کرد.

این منبع به کمپین گفت که اتهامات فتحی بر اساس ارتباط وی با کلیساهای اعلام، که کلیساهای ایرانی مستقر درانگلستان هستند، بنا شده اند.

وی افزود: “در طول بازجویی ها، آنها کامپیوتر لپ تاپ فرشید را در اختیار داشتند که حاوی اطلاعات زیادی در خصوص مسایل مالی کلیسا بود. برای مثال، پرداخت پول به یکی از اعضاء کلیسا برای یک ماموریت به عنوان یک جرم دیده شده، وجوه پرداختی برای یک پروژۀ تبلیغی به عنوان یک جرم دیده شده…سفر ما به خارج به کنفرانس ها به عنوان جرم دیده شده…اینها به عنوان سند اقدام علیه امنیت ملی دیده شده اند.”

این منبع به کمپین گفت که وکیل فتحی از دسترسی کامل به پروندۀ موکلش محروم بوده است. وی گفت: “وقتی وکیل او به دادگاه رفت، آنها پرونده را به او ندادند…تا اینکه چند روز پیش از محاکمه پرونده را در اختیارش گذاشتند، اما حتی پروندۀ کامل هم نبود.”

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر