خبرگزاری هرانا - سه دانشجوی دانشگاه اصفهان اوایل خرداد ماه به جرم توزیع نشریه دانشجویی «کبریت» توسط حفاظت اطلاعات سپاه اصفهان دستگیر شدند.
حراست دانشگاه اصفهان مدعی شده که نشریه دانشجویی «کبریت» در حالت توقیف بوده و اجازه انتشار و توزیع نداشته است، با گذشت یک ماه از بازداشت این افراد یک تن از ایشان با تودیع وثیقه آزاد و دو تن دیگر کماکان در بازداشت بسر میبرند.
گزارشگر هرانا در پیگیری پرونده این دو فعال دانشجویی و بررسی وضعیت آنها با یکی از فعالین دانشجویی دانشگاه اصفهان گفتگویی را انجام داده است، متن این گفتگو در پی میآید:
ابتداً بفرمائید که این سه نفر به چه دلیل بازداشت شدهاند؟
روز اول که این سه نفر بازداشت شدند مسئولین دانشگاه اعلام کردند که این افراد قصد داشتند نشریه دانشجوئی «کبریت» را که به قول مسئولین دانشگاه در تعلیق بوده، پخش کنند.
مگر نشریه کبریت، نشریهای غیر قانونی در دانشگاه هست؟
نشریه دانشجوئی کبریت نشریهای قانونی بوده و چند شماره از آن هم پیشتر در دانشگاه اصفهان پخش شده بود.
اختلافی هم که وجود داشته بر سر پایان یافتن مدت مهلت تعلیق نشریه بوده. مسئولین نشریه معتقد بودند که مدت تعلیق نشریه از زمان جمع شدن نشریه توقیف شده و ابلاغ شفاهی مدت تعلیق نشریه به آنها محاسبه خواهد شد، اما مسئولین دانشگاه نظر دیگری داشتند.
آیا در بازداشت این سه تن هم مسئولین دانشگاه اصفهان نقش داشتهاند؟
نقش اول همین همکاری با ماموران امنیتی برای ورود به مسالهای درون دانشگاهی ست.، در درجه دوم گویا مجتبی کریمی و محمد مرادی با همکاری حراست دانشگاه بازداشت شدهاند. در درجه سوم نیز عرفان محمدی در محل خوابگاه بازداشت شده و ماموران اجازه یافتهاند لپ تاپ و وسایل شخصی وی را هم با خودشان ببرند. که این امر حد اعلای همکاری مسئولان دانشگاه با ماموران امنیتی بوده است.
آیا اطلاع دارید که این افراد در دادگاه تفهیم اتهام شدهاند یا خیر؟
تا آنجائی که ما اطلاع داریم قبل از آزادی محمد مرادی، دادگاهی برای هر سه نفرشان برگزار شد. در این دادگاه گویا اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق پخش نشریه غیر قانونی کبریت به این سه نفر ابلاغ میشود که با اعتراض شدید عرفان محمدی و محمد مرادی که نه مسئولیت حقوقیای بر نشریه داشتهاند و نه در پخش آن دخیل بودند؛ مواجه میشوند و دادگاه با صدور وثیقه برای محمد مرادی به زمان دیگری موکول میشود.
رفتار مسئولین با خانوادهٔ این افراد چگونه بوده؟
مسئولین عموماً در تلاش بودهاند که به واسطهٔ ارعاب خانوادهها برای فشار آوردن به بچهها، آنها را وادار به همکاری کنند. همانطور که گفتم دونفر در این بازداشت «هیچ مسئولیتی نداشتند» و نفر سوم هم مسئولیتی درون دانشگاهی داشته بنابراین اینها دنبال فشار آوردن به بچهها برای اعتراف گیری هستند.
مثلاً در آخرین ملاقاتی که به خانوادهها دادند، تاکید کردند که به آنها بگویید اگر همکاری کامل کنند آزاد میشوند که در واقع میخواستند از طریق خانوادهها به این بچهها فشار بیاورند.
واکنش دانشجویان دانشگاه اصفهان و همچنین دانشجویان دانشگاههای دیگر چه بوده؟
در مورد دانشجویان دانشگاه اصفهان دو نکته مهم وجود دارد: اول اینکه مسئولین وعده داده بودند در ازای سکوت بچهها این دونفر را برای امتحانها آزاد کنند که این وعده محقق نشد. نکته دوم هم این است که در فصل امتحانات هستیم و اتفاقا عمده نگرانی ما برای شروع شدن همین فصل امتحانات بوده اما در مجموع دانشجویان نسبت به موضوع حساس هستند و با توجه به آگاهی مسئولیت حقوقی این دانشجویان در قضیه، مسئله برایشان بسیار مهم و حائز اهمیت شده است.
آیا در دانشگاههای دیگر از این دانشجویان حمایتی شده است؟
دانشجویان دانشگاههای دیگر هم تاکنون حمایت خوبی کردهاند، همین چند روز پیش نزدیک ۱۳۰ نفر از فعالین داخل کشور در حمایت از این دوستان بیانیهای صادر کردند که این خود میتواند حساسیت جامعه نسبت به نقض حریم دانشگاه را نشان دهد.
با تشکر از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر