۱۳۹۱ آبان ۵, جمعه

از برکت حکومت اسلامی، طبیعت شمال زیر زباله‌‌ها !

 آنقدر درباره زباله و دفع غیربهداشتی و رهاسازی آن در طبیعت، خیابان‌ها و کوچه و پس کوچه‌ها و روستاها نوشته شد و هشدار داده شد که شاید دیگر نتوان واژه و جمله جدیدی در این باره پیدا کرد و به این معضل قدیمی پرداخت. 
 
دفع غیربهداشتی و غیراصولی زباله‌ها به یکی از دغدغه‌های مهم در زندگی امروزی بشر تبدیل شده است که این امر با توجه به تنوع تولیدات غذایی و صنعتی موجب افزایش تولید و تنوع زباله‌ها شده است که به این میزان نیز خطرات زیست محیطی و تهدید بروز انواع بیماری‌ها در انسان هم فزونی می‌یابد و لزوم صیانت بیشتر در دفع بهداشتی زباله بیش از پیش احساس می‌شود. 
 
حال آنچه که در تصویر دیده می‌شود رهاسازی انبوه انواع زباله‌ها در حاشیه جاده در منطقه انارور نوشهر است که منظره بسیار تاسف باری را به وجود آورده است. 
 
نکته قابل توجه و دردناک‌تر اینکه تمامی این زباله‌ها در مجاورت یک مدرسه رهاسازی شده است که این امر علاوه بر بدآموزی برای دانش آموزان که آینده‌سازان کشورمان هستند، خطر ابتلا به بیماری‌ها را نیز آنها را تهدید جدی می‌کند. 
 
طبیعت مازندران در زیر زباله‌‌های رنگارنگ 
 
این صحنه‌ها در حاشیه جاده‌های مازندران کم و بیش دیده می‌شود و جالب اینجا است که همواره این جمله را شنیدیم که محرومیت مازندران در زیر برگ‌های سبز آن پنهان شده است، اما گویی اکنون و کم کم طبیعت مازندران در زیر زباله‌‌های رنگارنگ پنهان می‌شود و آن برگ‌های سبز بر اثر همین آلودگی‌ها از بین می‌روند. 
 
جالب است بدانیم که برخی کشورها همانند چین و سوئد واردکننده زباله هستند یعنی به جای آنکه زباله‌های خود را در طبیعت و خیابان و بیابان رها کنند به درستی جمع‌آوری و تبدیل به انرژی‌های پاک و دوست‌دار طبیعت می‌کنند و آنقدر زباله کم می‌آورند که مجبور به واردات زباله می‌شوند. 
 
در حالی که زباله از سال‌ها پیش به یکی از مشکلات کشورهای صنعتی تبدیل شده،‌ سوئد به علت کمبود تولید زباله مجبور به وارد کردن آن از کشورهای همسایه است. 
 
پرسش‌های بی‌جواب 
 
در سوئد تنها یک درصد زباله‌های خانگی قابل بازیافت نیست در حالی که این رقم در کشورهای اروپایی به 38 درصد می‌رسد. 
 
در سوئد 36 درصد زباله‌ها بازیافت، 14 درصد تبدیل به کود و 49 درصد سوزانده می‌شوند در حالی که متوسط بازیافت زباله در اروپا 22 درصد است. 
 
سوئد با استفاده از دستگاه‌های بسیار پیشرفته سوزاندن زباله 20 درصد از برق مورد نیاز دستگاه‌های گرمازای کشور و نیز ذخیره برق برای 250 هزار خانوار از 4 میلیون و 600 هزار خانوار را تامین می‌کند. 
 
به هرحال چه کسی مسئول به وجود آمدن چنین صحنه‌ای در حاشیه جاده و مجاورت مدرسه ابتدایی است پرسشی است که بی‌جواب ماند. 
 
از سویی دیگر اینکه چرا نسبت به جمع‌آوری این زباله‌ها هیچ‌گونه اقدامی نمی‌شود خود سئوال دیگری است که ذهن را به خود مشغول می‌سازد. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر