۱۳۹۰ آبان ۶, جمعه

کمک چین به رژیم برای سرکوب و ردیابی مردم










رادیو فرانسه : روزنامۀ وال استریت ژورنال در شمارۀ روز چهارشنبه ٢٧ اکتبر مقاله‌ای در بارۀ همکاری‌های گستردۀ شرکت‌های مخابراتی چینی با دولت جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده است.





نویسندگان این مقاله که استیو استکلو، فرناز فصیحی و لورتا چاو نام دارند، با تکیه به مدارک و مصاحبه‌های گوناگون، می‌نویسند که شرکت چینی هواوی Huawei از غیبت شرکت‌های غربی در بازار ایران استفاده کرده و بخش بزرگی از صنایع مخابراتی این کشور را در دست خود گرفته است.





بر اساس قراردادی که شرکت هواوی با دولت ایران امضا کرده، قرار است که چینی‌ها ابزار لازم را برای ردیابی تلفن همراه، در اختیار بزرگ ترین اپراتور تلفن همراه ایران قرار دهند. در واقع این تجهیزات اجازه می‌دهند که افراد، بر حسب محل تلفن های همراه خود ردیابی شوند.





در حال حاضر بزرگ‌ترین اپراتور در ایران "همراه اول" نام دارد.





وال‌استریت می‌افزاید که شرکت چینی، سیستم مشابهی را به اپراتور دوم ایران، یعنی "ایران‌سل" نیز ارائه کرده است.





روزنامۀ وال استریت ژورنال در ادامه از رواج این نوع تکنولوژی‌ها در کشورهای غربی و همچنین در کشورهایی مثل مصر و لیبی می‌نویسد و سپس گوشزد می‌کند که در ایران، سه تن از فعالان دانشجویی گفته‌اند که بلافاصله پس از روشن کردن تلفن همراه خود دستگیر شده‌اند.





شرکت چینی هواوی که ظاهراً فقط انگیزه‌های مادی دارد، به نوشتۀ وال‌استریت، بسیار تلاش کرده تا سیستم پخش اخبار روی موبایل را نیز به ایران‌سل بفروشد، البته با ذکر این نکته که این شرکت، خود در سانسور خبر، دانش و تبحر کافی دارد.





به نوشتۀ وال‌استریت ژورنال: "برای برنده شدن در قراردادهای ایران، شرکت هواوی با شرکت “صنایع الکترونیک زعیم” همکاری می کند". زعیم یک شرکت ایرانی است که در سایت اینترنتی خود، وزارتخانه های اطلاعات و دفاع را ازجمله مشتریان خود برمی‌شمرد. این مؤسسه همچنین با سپاه پاسداران همکاری میکند.





البته مسئولان شرکت هواوی ادعا دارند که هدف اصلی آنان "غنا بخشیدن به زندگی مردم از طریق ارتباطات است.” آنان می‌گویند که فعالیت‌هایشان با مقررات بین‌المللی تباینی ندارد.





اما وال‌استریت از قول کسی که فعالیت‌های شرکت چینی را خوب می‌شناسد نقل می‌کند که در طول تظاهرات سال ٢٠٠٩ در ایران، شرکت هواوی به نمایندگی از مشتری خود، شرکت ایرانسل، دستور دولت را برای قطع شبکۀ پیامک (اس ام اس) و قطع تلفن اینترنتی اسکایپ، اجرا می‌کرده است.





کارشناسانی که بازار منطقه را می‌شناسند می‌گویند که این شرکت چینی حدود هزار کارمند در ایران دارد.





گذشته از مقالۀ وال‌استریت ژورنال در بارۀ کمک چینی‌ها به ایران، در روزهای اخیر گفته شد که روسیه نیز دستگاه‌های پارازیت‌اندازی سیار به جمهوری اسلامی می‌فروشد.





در عین حال، در ایران صحبت از ایجاد "شبکۀ اینترنت ملی" همچنان ادامه دارد.





تلاش‌های پیگیر وگستردۀ دولت جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با جریان آزاد اطلاعات و اخبار، باعث شد که وزیر خارجه آمریکا، خانم هیلاری کلینتون به تازگی از وجود یک "پردۀ الکترونیکی" سخن گفت که ایران را از دنیا جدا می‌کند. وی از جمله به صدای آمریکا گفت: "ما همچنین درتلاش برای فراهم آوردن و دراختیار قراردادن تجهیزات و امکاناتی برای مخدوش کردن پرده الکترونیکی هستیم تا امکان آزادی بیان وجود داشته باشد... رژیم ایران در تلاش است تا راههای ارتباطی را – چه از طریق اینترنت باشد و چه راههای سنتی تر آن چون تلفن و تلفن همراه – مسدود کند و راههایی را نیز به کار گرفته اند تا کسانی را که ابراز عقیده می کنند تعقیب کنند"...









هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر