۱۳۹۱ مهر ۱۳, پنجشنبه

اخبار و گزارشات کارگری روز


 تعویق سه ماه حقوق ۸۰ کارگر کارخانه آلدا در دامغان بخاطر بدهی دولت، تعطیلی موقت کارخانه زرین سلولز و مرخصی اجباری ۲۸۰ کارگر، کارخانه آب معدنی داماش تعطیل شد‎، چهار ماه حقوق معوقه و اعمال فشار بر کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه‎، تعویق ۷ ماه حقوق ۲۰ کارگر پیمانکاری فرآیند کاو در طبس‎، سقوط کارگر ساختمانی به عمق چاه از جمله اخبار کارگری روز میباشند.
تعویق سه ماه حقوق ۸۰ کارگر کارخانه آلدا در دامغان بخاطر بدهی دولت
دبیر خانه کارگر سمنان اعلام کرد: ۸۰ کارگر کارخانه آلدا به علت مشکلات مالی کارخانه سه ماه متوالی حقوق دریافت نکرده‌اند.
حبیب الله محقق با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه آلدا دامغان با بیش از ۲۷ سال سابقه تولید در این حوزه به علت مشکلات نقدینگی ناچار شده است از عهده پرداخت سه ماه از حقوق کارگران خود بر نیامده است.
این فعال کارگری با اشاره اینکه کارخانه آلدا تولیدکننده یراق آلات خطوط انتقال نیرو و کلمپ پست‌های برق است، افزود: عدم پرداخت مطالبات معوقه از سوی خریدارانی همانند وزارت نیرو و سایر ارگانهای دولتی و خصوصی باعث شده که این کارخانه توان مالی خود را از دست داده و دچار کمبود منابع مالی شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر سمنان در ادامه میزان بدهی وزارت نیرو و سایر ارگان‌های دولتی و خصوصی به کارخانه آلدا را «طبق گفته مدیریت کنترل و کیفیت کارخانه» حدود ۸ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از مبلغ ۸ میلیارد تومان بدهی‌های معوقه به این کارخانه سهم وزارت نیرو، حدود ۴ میلیارد تومان است که هنوز پرداخت نشده است.
محقق اضافه کرد: اگر وزارت نیرو بخشی از بدهی‌های خود را به کارخانه آلدا پرداخت کند، حداقل مشکل پرداخت حقوق ۸۰ کارگران مرتفع خواهد شد.
تعطیلی موقت کارخانه زرین سلولز و مرخصی اجباری ۲۸۰ کارگر
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه اعلام کرد: کارخانه زرین سلولز به سبب نداشتن مواد اولیه تولید موقتاً تعطیل و۲۸۰ کارگر قرار دادی آن به مدت یک هفته به مرخصی اجباری فرستاده شدند.
مهدی زمانی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارفرمای این واحد تولیدی خصوصی، به دلیل وجود نداشتن مواد اولیه تولید که اکثرا از طریق واردات تامین می‌شود ناچار شده کارخانه را موقتا تعطیل و ۲۸۰ کارگرخود را به مدت یک هفته به مرخصی اجباری بفرستد.
او با بیان اینکه تعطیلی اخیر واحد‌ها تولیدی ناشی از تحریم‌های اقتصادی است افزود: به گفته کارگران، کارفرما و سایر مسئولان کارخانه سلولز با تمام توان خود در تلاشند تا مواد اولیه مورد نیاز تولیدات خود را تأمین کرده وکارخانه را از این بحران نجات دهند.
کارخانه زرین سلولز سلولز واقع در شهر صنعتی کاوه وابسته به بخش خصوصی، تولید کننده انواع نوار بهداشتی، پوشک نوزاد، شیشه و پستانک بچه، دستمال کاغذی و ایزولایف است.
کارخانه آب معدنی داماش تعطیل شد‎
رئیس اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی رودبار از تعطیل شدن کارخانه آب معدنی داماش به عنوان اولین کارخانه گیلان در تولید این محصول خبر داد.
فاطمه فلاح مراد در گفتگو با ایلنا با اعلام این خبر، اظهار داشت: شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است.
وی خاطر نشان کرد: این کارخانه از دو روز پیش به خاطر نداشتن مواد اولیه تولید بطری به حالت تعلیق در آمده که امروز مشکل مواد اولیه مرتفع شده و پس از افزایش و تصویب قیمت محصول توسط اداره صنعت، معدن و تجارت مجددا «وارد چرخه تولید خواهد شد.
این مقام مسئول در پایان دلیل افزایش قیمت محصول این شرکت را افزایش قیمت مواد اولیه از ۱۱۷۰ ریال به ۱۵۰۰ ریال عنوان و اذعان کرد: ۱۴۲ گارگر این شرکت ۲۵ هرماه حقوق دریافت می‌کنند که یک ماه حقوق معوقه دارند در ضمن تمام حقوق و مزایای چند روز تعلیق کارگران این شرکت به خاطر عدم وجود مواد اولیه پرداخت خواهد شد.
پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای مه آفرید خسروی در شهرستان رودبار، این شرکت‌ها توسط دادستانی کشور مدیریت شده و هرگونه جذب یا اخراج نیرو با دستور دادستانی صورت می‌گیرد.
از ابتدای مصادره شرکتهای گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در مجموع ۲۱۰ نفر کارگر تا فروردین سال جاری از شرکتهای واقع در شهرستان رودبار (آهن وفولاد لوشان، معدن شکافان، ‌ام دی اف لوشان، سایت شیشه وشفاف شیمی) اخراج شده‌اند.
این در حالی است که در صورت دستور تعدیل نیرو از مجموع ۱۴۲ کارگر شاغل در شرکت آب معدنی ۶۰ نفر اخراج خواهند شد.
چهار ماه حقوق معوقه و اعمال فشار بر کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه‎
کارگران کارخانه نورد لوله و پروفیل ساوه بیش از چهار ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده‌اند. این در حالی است که کارفرمای این کارخانه بدنبال رای موافق اداره کار اراک مبنی بر اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد ۲۰۰ نفر از کارگران، فشار بر روی همه کارگران را افزایش داده است.
بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه از سال‌ها پیش با شکایت به مراجع قانونی خواهان اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد خود بودند که نهایتا شکایت آنان به ثمر نشست و اداره کار اراک به اعمال این قانون در مورد ۲۰۰ نفر از کارگران رای مثبت داد.
بدنبال این موفقیت از سوی کارگران، کارفرما علاوه بر شکایت و خواست تجدید نظر در این رای، همزمان اقدام به قطع مزایای مربوط به سختی کار همه کارگران کارخانه کرد و به این ترتیب میزان دریافتی آنان ماهیانه از ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش پیا کرد و از سوی دیگر ساعت کار آنان را به ۸ ساعت تقلیل داد و در حال حاضر با تغییر سمت و تغییر شفیت کاری کارگران بطور مداوم در حال اعمال فشار بر آنان است.
همچنین کارفرمای این کارخانه با اخراج یکی از کارگران با سابقه به نام جلال یوسفی در روز نهم مهر ماه جاری، شمشیر اخراج را نیز در بالای سر کارگران قرار داده است. وی دارای ۲۰ سال سابقه کار در این کارخانه [بوده] و از جمله کارگرانی است که پیشاپیش دیگر همکارانش برای اعمال مشاغل سخت و زیان آور در کارخانه نورد پروفیل ساوه تلاش کرده است و خود نیز مشمول این قانون شده است.
کارگران این کارخانه همچون میلیون‌ها کارگر در سطح کشور با توجه به اینکه حداقل دستمزد جوابگوی زندگی آنان نیست بناچار روزانه ۴ ساعت اضافه کاری می‌کنند و ساعت کار عملا در بسیاری از کارخانجات ۱۲ ساعت در روز است. امروزه ۴ ساعت اضافه کاری روزانه چنان با شرایط کار و زندگی کارگران ایران در هم تنیده است که قطع آن عملا به اهرم فشاری در دست کارفرمایان برای تمکین واداشتن کارگران تبدیل شده است.
تعویق ۷ ماه حقوق ۲۰ کارگر پیمانکاری فرآیند کاو در طبس‎
دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان طبس اعلام کرد: شرکت پیمانکاری «فرآیند کاو» از پرداخت ۷ ماه از حقوق ۲۰ کارگر قراردادی خود خوداری می‌کند.
به گزارش ایلنا، غلام رضا محمدی گفت: شرکت پیمانکاری فرآیند کاو که تحت نظارت شرکت آب و فاضلاب طبس فعالیت دارد از اسفند ماه سال ۹۰ تا هم اکنون، در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر خود قصور کرده است.
او افزود: این واحد پیمانکاری در گذشته حدود ۵۰ کارگر داشت که این تعداد هم اکنون به ۲۰ نفر رسیده است.
محمدی اضافه کرد: طبق گفته کارگران، پیمانکار سعی دارد به دلیل آنجه «افزایش مشکلات مالی» ذکر می‌کند با تمامی کارگران خود تسویه حساب کند
سقوط کارگر ساختمانی به عمق چاه
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از سقوط یک کارگر ساختمانی به عمق ۳۵ متری چاه خبر داد. سیدجلال ملکی در این باره گفت: در ساعت ۹: ۲۰ صبح امروز ستاد فرماندهی در جریان وقوع این حادثه قرار گرفت که به دنبال آن گروه نجات ۳ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی را به محل حادثه در شهرک غرب خیابان گل‌افشان اعزام کرد. وی ادامه داد: پس از حضور آتش‌نشانی در محل آنان متوجه شدند که یک کارگر در یک کارگاه ساختمانی مشغول خروج از چاه بوده که به دلیل بی‌احتیاطی به عمق ۳۵ متری آن سقوط کرده است. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه آتش‌نشانان عملیات نجات و ایمن‌سازی منطقه را انجام دادند گفت: ‌ سرانجام این کارگر بی‌احتیاط را از چاه خارج کرده و وی که دچار آسیب‌دیدگی‌های بعضا شدیدی شده بود را به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر