۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

مجموعه‌ای از اخبار کوتاه نقض حقوق بشر در ایران





محکومیت یک فعال کارگری به دو سال حبس
خبرگزاری هرانا - پدرام نصراللهی، فعال کارگری، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی طیاری، به ۲ سال حبس تعزیری که به مدت ۵ سال نعلیق شده است، محکوم شد.
پدرام رفعتی بر اساسی دادگاهی که در تاریخ ۲۱ تیرماه در شعبه ۲ دادگاه انقلاب برگزار شد و به اتهام "اجماع و تبانی" به دو سال حبس محکوم شده است.
کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری با اعلام این خبر افزود که این حکم سوم مردادماه به این فعال کارگری ابلاغ شده و هم چنین نامبرده این اتهام را در دادگاه نپذیرفته و آن را رد کرده بود.

اعتصاب و درگیری در زندان مریوان در اعتراض به وضعیت زندان
در پی اعتراض زندانیان محبوس در زندان مریوان به وضعیت غذا و امکانات این زندان و اعتصاب چند ساعته با دخالت ماموران حفاظت اطلاعات این زندان، درگیری میان زندانیان و ماموران گارد زندان به وجود آمده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، روز دوشنبه مورخ ۳ مردادماه تعدادی از زندانیان محبوس در زندان مریوان در اعتراض به وضعیت غذا و امکانات این زندان اعتصابی را برگزار می‌کنند، که بعد از چند ساعت با دخالت ماموران حفاظات اطلاعات میان زندانیان و ماموران درگیری پیش می‌آید.
بعد از این درگیری تعدادی از زندانیان توسط نیروهای یگان ویژه مستقر در این زندان مورد ضرب و شت قرار می‌گیرند و تعدادی از ایشان نیز بعد از این درگیری به مکان نامعلومی انتقال داده شده‌اند و با گذشت ۶ روز خبری از سرنوشت این زندانیان در دست نیست.
لازم به ذکر است چند ماه پیش نیز در این زندان اعتصاب برگزار شده بود که با دخالت ماموران زندان این اعتصاب پایان می‌یابد، گفته می‌شود ماموران جهت ایجاد رعب وحشت در میان زندانیان، بر روی سر دو زندانی معترض آب جوش ریخته‌اند.


دستور اجرای حکم مجید موحد متهم پرونده اسید پاشی آمنه قبل از ماه رمضان
رهانا : مجید موحد متهم پرونده اسید پاشی روی آمنه بهرامی را برای اجرای احکام از زندان رجایی شهر خارج و به اداره اگاهی مرکز منتقل کردنددادستان به وکیل مجید موحد گفته است که قوه قضاییه ملزم شده  تا پیش از آغاز ماه رمضان این حکم را اجرایی کند.  بر این برای اجرای این حکم تنها یک روز باقی است.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» پیش‌تر قرار بود این حکم در روز ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری اجرا و مجید موحد از ناحیه هر دو چشم قصاص شود، اما به دلائلی که گفته نشد، اجرای این حکم به تعویق افتاد.
مجید موحد در سال ۱۳۸۳ دختر جوانی را به نام آمنه بهرامی به خاطر عدم ازدواج با خود با اسید مورد حمله قرار داده و این دختر هر دو چشم خود را از دست داده بود.
طی روزهای گذشته سلیمان ذاکر عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفته بود که «حکم اسیدپاشی قصاص است، اما عدم سرعت در صدور و اجرای حکم و اغماض قربانیان اسیدپاشی و اولیای آنها سبب کثرت حوادث اسیدپاشی و افزایش جرات اسیدپاشان شده است
وی همچنین از قربانیان اسیدپاشی خواسته بود که از «قصاص اغماض نکنند».


۵  زندانی سیاسی در سلولهای انفرادی، بدلیل نوشتن نامه به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"زندانیان سیاسی منتقل شده به سلولهای انفرادی بند 209 و شکنجه گاه زندان گوهردشت بدلیل نوشتن نامه به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل تحت بازجویی و فشارهای شدید روحی و جسمی هستند.زندانیان سیاسی بهروز جاوید طهرانی ،صالح کهندل،فرزاد مددزاده و محمد علی منصوری که از 7 تیرماه به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شده اند بطور مستمر تحت بازجویی و شکنجۀ روحی و جسمی بازجویان وزارت اطلاعات می باشند .یکی از محورهای  بازجویی و مورد شکنجۀ روحی و جسمی قرار دادن  آنها  نوشتن نامه به آقای احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل و تشریح وضعیت و شرایط خود در زندانهای رژیم ولی فقیه  می باشد.بازجویان وزارت اطلاعات از نامه نگاری زندانیان سیاسی و تشریح وضعیت خود در طی مدت بازداشت و در حال حاضر به گزارشگر ویژه حقوق بشر سخت بیمناک هستند و تمام تلاشهای خود را بکار می برند که مانع آن شوند.خانواده های این چهار زندانی سیاسی که بیش از 1 ماه است  به سلولهای انفرادی بند 209 منتقل شده اند از وضعیت و شرایط آنها هیچ خبری در دست ندارند. و از زمان انتقال آنها به شکنجه گاه وزارت اطلاعات در زندان اوین خانواده های آنها هنوز نتوانسته اند که با عزیزان خود تماس و یا ملاقاتی داشته باشند.این 4 زندانی سیاسی در حال طی محکومیتهای سنگین غیر قانونی و غیر انسانی خود هستند.همچنین یکی از دلایل انتقال زندانی سیاسی افشین بایمانی به سلولهای انفرادی زندان گوهردشت کرج نوشتن نامه به گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد و تشریح چگونگی به قتل رساندن برادرش زنده یاد مهدی بایمانی و آنچه بر خود و خانواده اش  گذشته می باشد. افشین بایمانی در اعتراض به انتقال به سلولهای انفرادی اقدام به اعتصاب غذا نموده است و همچنان در اعتصاب غذا بسر می برد.


روزنامه نگار زندانی از حق ملاقات محروم است
خبرگزاری هرانا - شاهین زینعلی روزنامه نگار، فعال دانشجویی و از اعضای حزب پان ایرانیست در بند ۳۵۰ زندان اوین حتی یک روز هم به مرخصی نیامده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خانواده این فعال سیاسی بیش از شش ماه است به صورت دایم درخواست مرخصی به دادستانی ارائه می‌کنند اما تا کنون هیچگونه پاسخی به ان‌ها ارایه نشده است.
این در حالی است در مدت یکماه گذشته سه بار درخواست ملاقات حضوری این زندانی سیاسی نیز رسیدگی نشده و خانواده شاهین زینعلی نتوانسته‌اند با فرزندشان ملاقاتی داشته باشند.
شاهین زینعلی پیش‌تر و پس از حوادث روز عاشورا در ۸ دی ماه ۱۳۸۸ در پی یورش مامورین امنیتی به منزل شخصی بازداشت و پس از سپری کردن ایام بازداشت در بند امنیتی سپاه موقتا به قید وثیقه ازاد شد.
این فعال سیاسی. از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق عضویت در حزب پان ایرانیست و فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی منجر به اغتشاش، و مصاحبه با رسانه‌های بیگانه» به دو سال و سه ماه حبس تعزیری و پرداخت مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال محکوم گردیده و در حال سپری کردن دوران محکومیت خود است.

حكم 25 ضربه شلاق براي روزه‌خواري در ملأعام اجرا شود

خبرگزاري فارس: امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: در قانون اسلام، روزه‌خواري در ملأعام 25 ضربه شلاق دارد كه قوه قضاييه براي اقامه حدود الهي، بايد اين حد را جاري كند.
آيت‌الله   سيد احمد علم الهدي در گفت‌و‌گو با خبرنگار قضايي باشگاه خبري فارس «توانا» در خصوص روزه‌خواري در ملأعام، اظهار داشت: روزه‌خواري درملأعام هنجار شكني است و در اسلام براي آن حد تعيين شده است.
وي در ادامه افزود: بر اساس حدي كه در شرع اسلام براي روزه خواري تعيين شده است، دستگاه قضايي در اين راستا بايد برخوردي داشته باشد كه در مقام اقامه حدود الهي، اين حد را اجرا كند.


وضعیت وخیم جسمی حسین رونقی و بی‌توجهی مسئولین امر
خبرگزاری هرانا - مسئولین زندان اوین و قوه قضاییه کماکان از مرخصی استعلاجی حسین رونقی ملکی زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین جلوگیری می‌کنند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت جسمی حسین رونقی ملکی رو به وخامت گرائیده است به طوری که درد شدید در کلیه و کیسه سفرای خود احساس می‌کند این امر می‌تواند موجب عفونت کلیوی شده و باعث از کار افتادن کلیه‌های این زندانی سیاسی شود.
اما در این بین مسئولین امر از مرخصی این زندانی جلوگیری می‌کنند در حالی که پزشک قانونی گواهیه پزشک معالج را تایید کرده است.
لازم به ذکر است پیش‌تر حسین رونقی در زندان به علت وخامت اوضاع جسمی دچار تشنج شده بود.
حسین رونقی ملکی که به تازگی و دو بار جهت انجام عمل جراجی کلیه به بیمارستان منتقل شده است برای تدوام درمان بیماری‌اش می‌بایست در محیط مناسب استراحت کند.
لازم به یادآوری ست که این فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس از آذرماه سال ۸۸ تاکنون در زندان محبوس است.
وی از سوی شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

محکومیت ۸ تن از فعالین سیاسی به حبس، جریمه و شلاق
خبرگزاری هرانا – صبح امروز محکومیت قطعی ۸ تن از فعالین سیاسی و از اعضای انجمن موسوم به «فرزندان ایران بزرگ» به ایشان ابلاغ شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هشت تن از اعضای این انجمن از سوی دستگاه قضایی با احکامی چون حبس و شلاق و جریمه نقدی محکوم شدند.
اسامی محکومین و محکومیت ایشان به قرار زیر است:
دکتر ابراهیم بابایی: شش سال نه ماه یک روزحبس تعزیری / ۷۲ ضربه شلاق / سه میلیون ریال جریمه نقدی
محسن صادقی نور: چهار سال سه ماه و سه روز حبس تعزیری / ۷۴ ضربه شلاق/ سه میلیون ریال جریمه نقدی
مهدی کوهکن: سه سال و شش ماه چهار روز حبس تعزیری / ۱۴۸ ضربه شلاق / دو میلیون پانصد هزار ریال جریمه نقدی
محسن جوادی افضلی: دو سال و شش ماه و دو روز حبس تعزیری / ۷۴ ضربه شلاق
ابوالفضل شاهپری: دو سال و شش ماه و دو روز حبس تعزیری / ۷۴ ضربه شلاق
محمد جواد شاهپری: دو سال و شش ماه و دو روز حبس تعزیری / ۷۴ ضربه شلاق
ناصر آذر نیا: دو سال و شش ماه و دو روز حبس تعزیری / ۷۴ ضربه شلاق
عارف درویش: یک سال حبس تعزیری/ بیست و شش میلیون ریال جریمه نقدی
برخی از محکومین فوق که با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان آزاد شدند پس از تائید محکومیت از سوی دادسرای مستقر در زندان اوین جهت معرفی و اجرای حکم احضار شدند.

بیست نصاب ماهواره دستگیر شدند
رئیس پایگاه چهارم پلیس امنیت گفت: در نخستین مرحله برخورد با فروشندگان و نصب کنندگان تجهیزات ماهواره بیش از 346 هزار انواع تجهیزات گیرنده ماهواره از قاچاقچیان و نصب کنندگان کشف و ضبط شد.
سرهنگ حسین قاسم لویی در گفتگو با خبرنگاران مهر وایسنا اظهار داشت: با توجه به اینکه مهمترین عوامل بروز ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی پخش برنامه از ماهواره است پلیس با دو نگرش وظیفه پیشگیری از وقوع جرم و از بین بردن بسترهای ناهنجاری اولین مرحله از طرح برخورد با فروشندگان و نصابان ماهواره را اجرا کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در قانون صراحتا خرید و فروش ماهواره ممنوع است پلیس از مدتها قبل موضوع برخورد با ماهواره ها را در دستور کار خود قرار داد.
رئیس پایگاه چهارم پلیس امنیت از فعالیت عده ای سودجو در تولید و نصب ماهواره خبر داد و افزود: اخیرا در برخی از محله های پاکسازی شده عده ای سودجو با تشکیل باند حرفه ای ورود تجهیزات و نصب ماهواره علاوه بر سودجویی اقدام به عناد با نظام کردند.
قاسم لویی با اشاره به اجرای نخستین مرحله برخورد با فروشندگان و نصب کنندگان تجهیزات ماهواره تصریح کرد: در مرحله اول اجرای این طرح 130 هزار و 258 دیش، 186 هزار و 912 ال ان بی،دوهزار و 348 رسیور، 24 هزار و 49 سوئیچر و 5 هزار قلم انواع تجهیزات ماهواره کشف و ضبظ شد.
وی از تداوم اجرای این طرح در تمام مناطق تهران خبر داد و تاکید کرد: در مرحله اول اجرای این طرح 20 نفر از وارد کنندگان و نصب کنندگان ماهواره شناسایی و دستگیر شدند.
وی ضمن هشدار به قاچاقچیان و نصب کنندگان ماهواره خاطرنشان کرد: به افرادیکه از روی دشمنی با نظام اسلامی اقدام به قاچاق تجهیزات ماهواره کنند هشدار می دهم پلیس آنها را شناسایی و با آنها برخورد جدی می کند. از مردم هم می خواهیم که اطلاعات خود را در این زمینه به پلیس اعلام کنند.

بی خبری از وضعیت فعال دربند حقوق زنان
خبرگزاری هرانا - بنا به گزارش های رسیده، مریم بهرمن، فعال حقوق زنان، که از بیست و یکم اردیبهشت ماه امسال در منزل خود توسط ماموران امنیتی دستگیر و به بازداشتگاه منتقل شده، کماکان و با گذشت بیش از ٧۰ روز، در وضعیت بی خبری و نامعلومی در بازداشت به سر می برد.
بنا بر گزارش های رسیده ماموران با در دست داشتن حکم بازداشت و به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی"، سه ساعت منزل این فعال اجتماعی را بازرسی کرده و با ضبط بعضی از اموال شخصی، وی را بازداشت کرده بودند، اما با گذشته ده هفته، هنوز اطلاعات قانع کننده‌ای از روند پرونده‌ي مریم در دست نیست.
مریم بعد از بازداشت توسط ماموران ابتدا به بازداشتگاه اطلاعات شيراز (پلاك صد) و پس از ۵۵ روز انفرادی در تاریخ ١٣ تیرماه به بند زنان زندان شیراز منتقل، و همراه با یک زندانی دیگر در اتاقی جداگانه نگهداری شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر