۱۳۹۰ شهریور ۴, جمعه

بازداشت فعالان آذربایجانی در ارتباط با 'اعتراضات دریاچه ارومیه'




دریاچه ارومیه خشک
فعالان می گویند اعتراضات به وضع دریاچه ارومیه باعث "حساسیت" دستگاه های امنیتی شده است
تعدادی از فعالان مدنی آذربایجان بعد از ظهر چهارشنبه در محله قوم تپه تبریز در جریان مراسم افطار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند که ظاهرا به فعالیت های آنها در ارتباط با دریاچه ارومیه مربوط بوده است.
به گفته روابط عمومی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران، ماموارن امنیتی با حمله به مراسم افطار علاوه بر بازداشت حدود ۳۰ نفر از حاضران تعدادی از آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یاشار حکاک پور، مسئول روابط عمومی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران (آداپ)، که در کانادا مستقر است در مصاحبه ای با بی بی سی فارسی گفت که فعالان آذربایجانی قصد برگزاری تجمع هایی در روز شنبه آینده در اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه را داشتند که باعث حساسیت دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی شد.
از محل نگهداری بازداشت شدگان اطلاعی در دست نیست.
او می گوید که در سال ۱۳۸۷ نیز حدود ۳۰ نفر از فعالان آذربایجانی در یک مراسم افطار در تهران بازداشت شده بودند.
به گفته آقای حکاک پور خانواده های بازداشت شدگان به مرکز حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در تبریز مراجعه کرده اند اما توضیحی از آنجا یا از مسئولان قضایی دریافت نکرده اند.
او گزارش هایی که می گوید مهمانان این مراسم مورد ضرب و شتم قرار گرفته را درست می داند و می گوید که از جمله مادر مصطفی عوض پور میزبان این مراسم مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بعضی از اعضای خانواده او بازداشت شدند.
گروه آداپ از مرتضی عوض پور، مصطفی عوض پور، محمود فضلی، جلیل علمدار میلانی، تقی سلحشور، یوسف سلحشور، عبدالله صدوقی، مهدی حمیدی شفیق، جمشید زارعی، حسن ارک، مهدی مهاجر، عزیز پورولی، احمد علیزاده، یاسر سلمانی رضایی، ایلقار کریمی، مهدی نوری، احمد ریاضی مبارکی، فرزاد مهدوی، موسی برزین خلیفه لو، یعقوب رمضانی، وحید شیخ بگلو، محمدعلیمرادی، علی شیرناک، محمد امیری، تقی صوفیانی به عنوان بازداشت شدگان نام برده است.
در سال های اخیر، شماری از حامیان حفظ محیط زیست در ایران نسبت به وضع بحرانی دریاچه ارومیه هشدار داده و خواستار جلوگیری از این بحران زیست محیطی شده اند.
وضعیت بد دریاچه از جمله خشک شدن بخش وسیعی از آن با اعتراضاتی به عملکرد دولت در این زمینه همراه بوده؛ اعتراضاتی که با برخورد مواجه شده است.
روز ۱۳ فروردین ماه، تجمع گروه بزرگی از علاقه‌مندان به محیط زیست که به سیاست های دولت در مورد دریاچه ارومیه معترض بودند، در دو شهر تبریز و ارومیه با مداخله پلیس و مأموران امنیتی به هم خورد.
نمایندگان مجلس ایران روز ۲۵ مرداد (۱۶ اوت)، با دو فوریت طرح جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه از طریق انتقال و پمپاژ آب از رودخانه های ارس و سیلوه، مخالفت کردند و قرار شد این طرح به صورت عادی در کمیسیون مربوطه بررسی شود.
این تصمیم باعث نارضایتی گروه هایی از فعالان شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر