۱۳۹۰ مهر ۸, جمعه

وبلاگ نویس مصری کاندید جایزه صلح نوبل شد




با نزدیک شدن به زمان اعلام برنده جایزه صلح نوبل، گمانه زنی ها درباره کاندیداهای این جایزه جدی تر شده است.

به گزارش رویترز، به احتمال بسیار جایزه امسال صلح نوبل به یکی از فعالان تاثیرگذار در موج انقلاب ها و اعتراضات در شمال آفریقا و خاورمیانه موسوم به بهار عربی، اعطا خواهد شد.
معمولا نام کاندیداهای دریافت جایزه صلح نوبل به طور رسمی اعلام نمی شود ولی همیشه گمانه زنی های نزدیک به واقعیت، مطرح می شود.

نام فعال زن مصری "اسراء عبدالفتاح" ، از پایه گذاران جنبش 6 آوریل مصر و "وائل غنیم" جوان مصری و موسس صفحه " همه ما خالد سعید هستیم" در فیس بوک که تظاهرات نخستین روز انقلاب مصر، در این صفحه هماهنگ شده بود از جمله کاندیداهای احتمالی دریافت جایزه صلح نوبل هستند.

"اسرا عبدالفتاح" متولد 1978 مصر از اعضای حزب الغد و در کنار جوانان مصر در فراخوان اعتصاب در روز 6 آوریل 2008 علیه گرانی و فساد مشارکت داشت. وی از افراد موسس جنبش 6 آوریل است.

"اسرا" بارها به دلیل فعالیت های ضددولتی اش توسط نیروهای امنیتی و پلیس مصر بازداشت شد که مهمترین آن درسال 2008 بود. وی در سال 2010 نیز برای چند روز بازداشت شد.

"وائل غنیم" مدیر منطقه ای گوگل در خاورمیانه متولد 1980 ، فعال مصری در اینترنتی، مهندس کامپیوتر ، مدیر صفحه کلنا خالد سعید (از قربانیان شکنجه های پلیس در مصر) در فیس بوک که نخستین قرار برگزاری راهپیمایی اعتراض آمیز در انقلاب اخیر مصر، در این صفحه اینترنتی گذاشته شد.

نیروهای امنیتی مصر وائل غنیم را دو روز پس از آغاز انقلاب مصر در روز 25 ژانویه 2011 به مدت 12 روز بازداشت شد.

"لینا بن مهنی" حقوقدان و روزنامه نگار زن تونسی نیز از جمله کاندیداهای احتمالی دریافت جایزه صلح نوبل است. این روزنامه نگار تونسی فعالیت بسیاری برای عبور از موانع دولتی و سانسور حکومتی در مسیر پوشش خبری انقلاب این کشور داشت.

او از طریق وبلاگ خود تحولات انقلاب تونس را منتشر می کرد و برای آگاهی از اتفاقات پس از جرقه انقلاب تونس یعنی خودسوزی جوان تحصیلکرده ، به شهر سیدی بوزید در جنوب تونس رفت.

انقلاب های عربی موسوم به بهار عربی در زمستان گذشته در تونس آغاز و به کشورهای مصر، لیبی، یمن، بحرین و سوریه کشیده شد. این انقلاب ها تاکنون در سه کشور تونس، لیبی و مصر منجر به سقوط حکومت های خودکامه شدند.

قرار است نام فرد پیروز در کسب جایزه صلح نوبل 2011 در روز 7 اکتبر آینده (15 مهرماه جاری ) اعلام شود.

"یان ایگلاند" معاون وزیر خارجه سابق نروژ در این باره گفته است: احساس من جدی است و می گوید که کمیته نوبل صلح، سعی خواهد کرد در جایزه صلح نوبل امسال ، مسائل بزرگ بین المللی را برااسس مفهوم گسترده ای از صلح بازتاب دهد .برهمین اساس امسال تمرکز بر بهار عربی خواهد بود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر