۱۳۹۱ مهر ۱۰, دوشنبه

تعطیلی کوره های آجر پزی رشتخوار در پی افزايش قيمت نفت


در شهرستان رشتخوار اين روزها كوره‌هاي آجرپزي آخرين شعله‌هاي خود را به تن آجرهاي خام مي‌كوبد تا آنها را براي استفاده در عمران و آبادي استان خراسان آماده كند، اما متاسفانه کوره‌هاي آجرپزي روستاي مهدي آباد رشتخوار با بالاترين آمار کوره به دليل مشکلات سوختي خاموش شده‌ و صدها نفر را بيکار کرده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، روستاي مهدي آباد آخرين روستاي حوزه استحفاظي شهرستان رشتخوار با 400 خانوار، 3000 نفر جمعيت و داراي 35 کوره بزرگ آجر پزي "فشاري" است و از بزرگترين توليد کننده‌گان آجر در شهرستان رشتخوار است كه اين روزها دچار مشکلات عديده‌اي در خصوص تعطيلي مراکز کاري اين روستاي پر جمعيت شهرستان رشتخوار شده است.

علي اکبر پور رمضان، يكي از کوره‌داران روستاي مهدي آباد در شرق شهرستان رشتخواردر گفت و گو با خبرنگار ايسنا - منطقه خراسان، گفت: مهدي آباد يكي از مهم‌ترين مراكز توليد آجر در استان خراسان است که تا چند ماه پيش سالانه ميليون‌ها آجر توليد و به بازار عرضه و به واسطه اين توليد شهرستان رشتخوار نقش بسيار ارزنده‌اي در پيشرفت، توسعه استان و منطقه ايفا مي‌كرد.

وي افزود: اما اكنون چند صباحي است، اين واحدها با مشكلات بسيار اساسي دست و پنجه نرم مي‌كنند.

پوررمضان افزود: سالانه بيش از 350 هزار تن آجر توليد مي کردم و در کوره‌ام بيش از 25 خانوار تمام وقت کار مي کردند ولي به علت افزايش قيمت نهادهاي کوره به خصوص نفت سياه، چراغ کوره‌ام خاموش شد و علاوه بر خود و خانواده‌ام صدها نفر کارگر بيکار شده‌اند.

جوادي، کارگر کوره از روستاهاي خواف در روستاي مهدي آباد رشتخوار گفت: من و فرزندانم سالهاست در کورههاي مهدي آباد کار مي‌کنيم که با تعطيلي کوره‌ها از خانواده‌ام 15 نفر بيکار شده‌اند و تعدادي از آنان نيز مجبور به مهاجرت شدند.

وي افزود: با توجه به اينكه حدود 95 درصد واحدهاي آجرپزي اين شهرستان با سوخت مازوت كوره‌هاي خود را روشن نگه مي‌دارند، بنابراين با افزايش قابل توجه قيمت سوخت در چند سال اخير تمام آنها در معرض تعطيلي قرار گرفتند و به مرور با بروز مشكلات ديگر از جمله عدم ارائه تسهيلات مالي لازم به كوره‌داران، مقرون به صرفه‌نبودن توليد و فروش آجر در بازار و...تعداد زيادي از كوره‌داران مجبور به خاموش‌كردن كوره و تعطيل‌كردن آنها شدند.

وي گفت: چند سال است كه مسوولان محلي براي حل مشكلات كوره‌هاي آجرپزي منطقه قول مساعد مي‌دهند، اما تاكنون هيچ‌ حركتي از سوي آنها انجام نشده و وعده‌هاي آنها در حد حرف و شعار باقي مانده است.

وي مشكلات مالي و افزايش بهره بانك‌ها را يكي ديگر از مسايل کورداران شهرستان ذكر كرد و گفت: به طور ميانگين براي هربار توليد آجر حدود 10 روز كوره‌ها روشن مي‌شوند و براي اين 10 روز هزينه‌اي بالغ بر 15 تا 20 ميليون تومان نياز داريم، در حالي كه اكثر آجرپزان با افزايش بهره بانك‌ها و كاهش ميزان توليد حتي قادر به بازپرداخت اقساط وام‌هاي خود نيستند.

وي ادامه داد: روي پا ماندن كوره‌هاي آجرپزي منوط به كمك دولت است، دست‌كم بايد شرايط ارائه تسهيلات و وام‌هاي بانكي فراهم شود.

وي يكي از راهكارهاي مقابله با سوخت مازوت، گازسوز كردن كوره‌ها توسط شركت گاز شهرستان ذکر کرد و گفت: به تازگي روستاي مهدي آباد را گاز کشي مي‌کنند که رسيدن گاز به کوره‌ها سال‌ها طول خواهد کشيد.

محمدقاسمپور، رييس شوراي اسلامي مهدي آباد رشتخوار در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، گفت: روستاي مهدي آباد با 35 کوره آجر فشاري اولين توليد کننده آجر شهرستان رشتخوار ومنطقه خواف است که به علت داشتن معادن خاک مطلوب و قابل دسترسي قادر به توليد بهترين و با کيفيت ترين آجر در منطقه است.

وي گفت: در کوره‌هاي روستاي مهدي آباد رشتخوار بيش از 1500 نفر مستقيم و 4000 نفر غيرمستقيم مشغول کار بودند که مدتي است کوره داران با پي گيري شوراي اسلامي موضوع برق رساني و گاز رساني را به کوره هاي خود دنبال مي‌کنند.

وي گفت: متاسفانه قبل از مرتفع شدن اين مشکلات همه کوره ها اين روستا تعطيل شده‌اند و علت آن افزايش سرسام آور قيمت نفت کوره است.

وي خاطر نشان کرد: هزينه سوخت براي 250 هزار آجر از 2 ميليون تومان به 12 ميليون تومان افزايش يافته است.

اين عضو شوراي روستاي مهدي آباد رشتخوار خاطر نشان کرد: افزايش کمر شکن قيمت نفت کوره موجب تعطيلي همه کوره‌هاي آجر پزي منطقه شده است که اين مساله افزايش بيکاري بيش از 600 خانوار را در روستا مهدي آباد رقم زد.

وي گفت: علاوه بر آسيب‌هاي اجتماعي به پيکره خانواده‌ها، تعطيلي كوره‌ها موجب اختلال در امر ساخت و ساز منطقه به دليل افزايش هزينه‌هاي کرايه حمل آجر شده است.

رييس شوراي اسلامي مهدي آباد شهرستان رشتخوار خواستار ارائه تسهيلات به کورداران اين روستا شد و گفت: مسوولان براي راه اندازي دوباره کوره‌ها در اين شهرستان بايد اقدام سريع انجام دهند.

وي گفت: با توجه به اينکه فاصله اين کوره ها تا خط لوله گاز کمتر از 1.5 کيلومتر است با دادن انشعاب گاز مشکل بسياري از اين کوره داران حل خواهد شد وهزاران نفر مشغول کار مي‌شوند.

اوبا اشاره به نزديکي اين روستا به خط راه آهن رشتخوار، خواف، هرات، تصريح كرد: توليد اين محصول نيز مي تواند علاوه بر نيازهاي منطقه به ديگر شهرستان‌هاي کشور وافغانستان منتقل شود.

غلامحسين وفايي نژاد، بخشدار مرکزي شهرستان رشتخوار، با تاييد خاموش شدن چراغ کوره‌هاي مهدي آباد رشتخوار، گفت: به دنبال افزايش ناگهاني قيمت سوخت مازوت، آجر توليدشده هزينه بسيار بالايي روي دست کورداران گذاشت.

وي با بيان اينکه روستاي "کت" از توابع بخش مرکزي رشتخوار نيز با داراي بودن 10 کوره يکي از توليد کننده‌گان آجر در سطح شهرستان رشتخوار است که به علت همين مشکلات از اين تعداد فقط 4 کوره آجرپزي کار مي‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر