۱۳۹۰ شهریور ۲۷, یکشنبه

"بیداری اسلامی" در گیرو دار دُزدی چهارده رقمی




در حالی که بوی فساد حُکومتی، فضای سیاسی جمهوری اسلامی را به اشغال خود درآورده است، رییس آن برای چند "مهمان خارجی"، سمینار مُعرفی "مُدل حُکومتی" ترتیب داده و در باره "عدالت، پیشرفت و شُکوفایی" موعظه می کند.
اگر چه مشام دوستان لُبنانی یا عراقی آقای خامنه ای - از جمله به دلیل مُعاشرت تنگاتنگ با او - در برابر رایحه زننده فساد مالی مصونیت دارد، با این حال چنین نمی نماید که برگُزاری "همایش بین المللی بیداری اسلامی" در گیرو دار رُسوایی یک سرقت چهارده رقمی که مُتهمان آن را مقامهای ارشد اُم القرا تشکیل می دهند، بهترین زمان برای ارایه این سندیکای تبهکاری به عُنوان اُلگو به آنها بوده باشد.   
اما مُلاحظات خارجی تنها فاکتوری نیست که گُنجایش حُکومت برای کشیدن بار سنگینی که جدال دستجات صاحب قُدرت بر دوش اش گذاشته اند را زیر سووال می برد. فوری تر از این، بازتاب دُزدیهای افسانه ای حاکمان بر جامعه ای است که گلوی بخش غیر دولتی اقتصاد آن در پنجه انحصار شان فشرده می شود و کمر طبقات میانی و پایین آن زیر فشار سیاستهای صرفه جویی و ریاضت آنها تا آستان شکستگی خم شده است.
شاید با نگاه به این دو عامل باشد که زمان کوتاهی پس از لو داده شدن بخشی از فعالیتهای اقتصادی رهبران "نظام" به حساب خزانه عُمومی، به تدریج جاروها برای راندن زُباله به زیر فرش بیرون آورده می شود.
در این راستا، روزنامه "رسالت"، یک اُرگان راست سُنتی با انتقاد از "مسوولانی" که "عنان از کف داده و بدون توجه نظاره گری توده ها تصویری فاسد و ناسالم از نظام ارایه می کنند"، خواهان "پیوست تبلیغی و مُدیریت ادراک" در ماجرای دُزدی 3 هزار میلیاردی شده است.
از سوی دیگر، یک عُضو هیات رییسه مجلس مُلاها از بررسی "غیر علنی" این پرونده در مجلس با حُضور وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی و رییس سازمان بازرسی خبر داده است و عُضو دیگر همین هیات نعل وارونه می زند: "احساس می شود که باید نسبت به رییس جمهور مُلاحظاتی را داشته باشیم، لذا رییس جمهور باید در جلسه غیر علنی پاسُخ گو باشد."
همانگونه که پیداست، در پس این مانورها تلاش برای هدایت رُسوایی مزبور از صحنه آشکار در برابر چشم "نامحرمان" داخلی و خارجی به پستوهای ناپیدا و تامین امکان بهره برداری یا مُعامله گرد آن در این محدوده قرار گرفته است. این متُدی است که تاکُنون اعتبار داشته، در مُقابل اما سطح جدالها و موضوع آن نیز تاکُنون به این گُستردگی نبوده است.
از سوی دیگر، هم "بهار عربی" که آقای خامنه ای به گونه ریشخندآمیزی در برابر آن دُکان باز کرده است و هم شرایط تحول یافته کشور پس از خیزشهای 88، بازتاب فساد هیات حاکمه را مهارناپذیر و تاثیر آن را فاجعه آمیز ساخته است.
در چشم و ذهن میلیونها تن در ایران، خاورمیانه و شُمال آفریقا، جای "مُدل حُکومتی" آیت الله خامنه ای در قفس آهنی است؛ مکانی برای ایمن ساختن مردُم از گزند تبهکاری سیاسی و فساد اقتصادی نظام شُتُر سوارها و موتور سوارها.  
منصور امان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر